Składniki: truskawki 50 dag, siemię lniane ziarna 3 łyżki, cukier trzcinowy 2 łyżki, mięta grejpfrutowa 4 listki, mięta pomarańczowa 4 listki, woda filtrowana 1 litr truskawki
W Mojej Kuchni LubięPo szpinakowym torciku (przepis tutaj ) przyszła kolej na roladę. Uwielbiam ten rodzaj ciasta, proste do przygotowania, świetnie się prezentuje i smakuje wyjątkowo. Dodatek szpinaku nie tylko
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zdrowy koktajl z olejem lnianym. Pijąc koktajle w łatwy sposób można dostarczyć do organizmu wiele cennych substancji, a sam proces przygotowywania owocowego „napoju” należy
Słodkie okruszkiZapiekanka z bakłażanem, szpinakiem – pełnia smaku Ostatnio mój wzrok zatrzymał się na bakłażanie w trakcie zakupów i cóż było zrobić kupiłam bakłażana :) Zapiekanka z bakłażanem
Kuchnia na wzgórzuBardzo letnia zupa, kiełki zielonego groszku nadają bardzo charakterystycznego i orzeźwiającego posmaku. Wszystkim domownikom bardzo smakowała. Nawet małej Klarze, która od czasu do czasu postanawia nie
wysmienityTruskawki po raz kolejny, ale tym razem w cieście z wykorzystaniem fasoli! Składniki: 240g (1 puszka) opłukanej czerwonej fasoli 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 3 łyżki
Truskawkowa FiestaDania z woka to idealne rozwiązanie dla wszystkich, którzy dbają o linię, nie mają czasu na przesiadywanie w kuchni i cenią zdrowe jedzenie. Wok to zmyślna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym Co tu zrobić na obiad ? To odwieczne pytanie które pojawia się w mojej głowie. Pulpeciki z indyka w sosie pomidorowym
Kuchnia na wzgórzuDla fanów dawnego paprykarza szczecińskiego, piszę dawnego, bo obecny raczej niewiele ma z nim wspólnego. Kiedyś w pogoni dawnych smaków kupiłam puszkę takowego, ale
Smaczne ZdroweSajgonki z piekarnika to moja “odchudzona” wersja, tej azjatyckiej przystawki. Nie będziemy ich smażyć na głębokim oleju a do farszu nie dodamy makaronu ryżowego
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiSkładniki: kapusta młoda 2 sztuki większe, mielone z kurczaka 50 dag, ryż ugotowany 4 woreczki, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, jajka 2 sztuki, papryka ostra 1
W Mojej Kuchni LubięUWIELBIAM TRUSKAWKI! Sezon już się rozpoczął na dobre, więc umieszczam je gdziekolwiek, aby jak najdłużej poczuć ich smak! Placuszki, są bardzo delikatne za sprawą mąki gryczanej
Truskawkowa FiestaPlacki z marchewki i cukinii, przepis na danie do pudełka Pomysł na te placki znalazłam w jednej z gazet, która ostatnio trafiła w moje ręce. Placki
Kuchnia na wzgórzuBardzo lubię zupy, szybko się je robi. W pracy można tylko podgrzać w mikrofalówce i super lunch gotowy. Mięsko, warzywa i super smak. Do garnka dodać
Kuchnia PokoleńDziś chcę Wam przedstawić pomysł , bo trudno nazwać to przepisem. W zasadzie wystarczy pokroić i zebrać składniki do dużej miski i mamy wspaniałą, zdrową ucztę. Micha
Poezja smaku