dieta - 20142 przepisów (strona:577/1343)

Krokiety serowo szparagowe 222

zasadniczą wadę - trzeba dość szybko przerobić, jeśli zależy nam, aby zachowały swój niepowtarzalny smak. Ponieważ w zamrażalniku nie miałam już nawet odrobiny miejsca, więc na kilka dni przeszłam na dietę szparagową Krokiety serowo szparagowe przygotowałam wg przepisu z książki "Poniedziałki bez mięs" autorstwa Paula, Stelli i Mary McCartney (tak, to ten Paul McCartney z The Beatles i jego córki), którzy

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sok z aloesu- butelka pełna zdrowia 127

śluzówkę jelit, łagodzi stany zapalne jamy ustnej i gardła, pomaga w leczeniu chorób skóry. Niewątpliwie sok z aloesu ma dużo właściwości odżywczych i zdrowotnych, więc warto nim wzbogacić codzienną dietę. Koktajle i smoothie bowls umożliwiają spożycie soku na surowo, z zachowaniem wszystkich odżywczych elementów. Koktajl z mango i pomarańczy Składniki: na 2 porcje 1 duże mango 2 pomarańcze 2 łyżki

codojedzenia
Sorbetowe lody z kiwi 206

się w upalne dni. Lody łączą w sobie słodki i kwaśny smak, ale nie są już tak cierpkie jak sam owoc kiwi. Lody polecam również dla osób będących na diecie. 500 g owoców kiwi sok z 1/2 cytryny 2-3 łyżki płynnego miodu wielokwiatowego Owoce kiwi obrać i przekroić na parę części. Wrzucić do kielicha blendera dodając sok z cytryny

https:KKuchniaMniam
Sałatka z ziołowymi polędwiczkami i owocowymi dodatkami 113

mniej smaczne. Dlaczego warto jeść   PHYSALIS ? Physalis ma wiele właściwości odżywczych, zawiera witaminę C, B1 i B3, wapń, fosfor oraz karetenoidy. Physalis warto włączyć do swojej diety szczególnie w okresie jesienno-zimowym, kiedy łatwo o przeziębienie. Poza tym "złote jagody" powinny jeść osoby, które mają problemy z układem krwionośnym, trawieniem i stawami, a do tego dużo się stresują

Moniki Smakołyki
Ciasto czekoladowo-bananowe 130

miękkie i ma lekko musową konsystencję. Do jego przygotowania będziecie potrzebować lekko dojrzałe banany, które należy zblendować. Ciasto jest szybkie do przygotowania i idealne dla osób, które są na diecie bezglutenowej.  Składniki na keksówkę o średniej długości: 4 średniej wielkości, lekko dojrzałe banany 3 łyżki jogurtu naturalnego (100 g) 50 g oleju kokosowego 4/5 szklanki mąki kokosowej

Ugotować
Kokosowy tort bounty 120

się w jeziorze! Apetyty dopisują, nie tylko na takie słodkości Ten torcik kokosowy przygotowałem, aby świętować dziś swoje urodziny. Więc świętujmy! Acha kasza jaglana nie jest paleo, ale w diecie np. samuraja już jest ok Składniki na spód: szklanka daktyli szklanka chipsów kokosowych ( ew. wiórki kokosowe ) Składniki na ciasto: 200 gr kaszy jaglanej szklanka mleka roślinnego puszka mleka kokosowego

PaleoLife
Gofry owsiane z truskawkami + film 102

truskawkami to pyszny smakołyk w sam raz na śniadanie a także kusząca alternatywa dla tradycyjnych gofrów. Gofry owsiane są bardzo proste w wykonaniu, idealne dla osób unikających w swojej diecie glutenu. Do ich przygotowania wystarczy w miarę dobra gofrownica, trochę chęci, ulubione owoce i deser gotowy.     składniki na 8 sztuk 2 szklanki płatków owsianych 2 jajka

Smakowite Dania
TORCIKI BOUNTY – wegańskie i bezglutenowe ciasto Bounty 254

uwielbiają kokos i czekoladę. Postanowiłam zrobić torciki bounty w wersji wegańskiej i bezglutenowej – wyszły idealne! Do przygotowania użyłam produktów ze sklepu bezglutenowego All 4 Celiac . Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej niektóre składniki, takie jak kakao (z natury bezglutenowe), powinny pochodzić ze sprawdzonego źródła – w innym przypadku mogą być one zanieczyszczone podczas produkcji. Najlepszym rozwiązaniem jest wybranie sprawdzonego sklepu

Via Gusto
Ciasto leśny mech ze szpinakiem 162

szpinakiem, które charakteryzuje się pięknym zielonym kolorem. A zawdzięcza go właśnie szpinakowi. Nie obawiajcie się- jest on tu zupełnie niewyczuwalny. Jest to więc wspaniały sposób na przemycenie go do diety maluchom, które to zazwyczaj za tym zielskiem nie przepadają. Ciasto leśny mech ze szpinakiem-składniki   Przyznam, że to jak wygląda podoba się szczególnie najmłodszym właśnie. Choć i stół zdobi

Arbuziaki
Szparagi zapiekane pod wegańskim beszamelem 136

który poprawia kondycję skóry, włosów i paznokci. Dodatkowo szparagi bogate są w wapń, fosfor oraz potas. Szparagi to także źródło błonnika, inuliny oraz glutationu. Szparagi polecane są osobom na diecie, ze względu na fakt, iż mają jedynie 18kcal w 100 g. Myślę, że chyba nie muszę Wam ich dłużej zachwalać Opowiem Wam troszkę o dzisiejszym daniu. Do tej pory szparagi

365 dni dookoła kuchni
Tymiankowa polędwiczka 131

Przeczytałam gdzieś ostatnio, że gdy ma się problemy z odżywianiem, z przejadaniem lub po prostu chce się trzymać dietę, to dobrze jeść potrawy o wyrazistym smaku. Podobno dzięki temu mamy wrażenie bardziej konkretnego i solidnego posiłku, możemy zjeść mniej. Co o tym myślicie? Chyba rozumiem tę teorię. Jest to też świetny pomysł na swego rodzaju trening dla osób, które cały

Pichceniomania
Dorsz pieczony z rozmarynem i cytryną 154

wszyscy doskonale wiemy ryby są bardzo smaczne i zdrowe. W dobrze zbilansowanej diecie powinniśmy je jeść dwa razy w tygodniu. Ryby mają jeż jeszcze jedną zaletę, mianowicie bardzo szubko się je przyrządza. Jedną z metod, które ja bardzo lubię jest pieczenie w piekarniku. Rybę należy przyprawić przyprawami, które lubicie i piec przez około 20-30 minut w zależności od wielkości

Kulinarne przygody Gatity
Twarogowe racuszki bez laktozy z truskawkami 148

mleku najcenniejsze: wyjątkowe bogactwo białka, witamin i składników mineralnych, a jednocześnie może być spożywany przez konsumentów cierpiących na nietolerancję laktozy. Są smaczne i lekkostrawne, stanowią podstawę każdej zbilansowanej diety. Doskonałe na każdą porę dnia i każdą okazję: zarówno na codzienne kanapki, do tradycyjnych pierogów, naleśników, jak również do smakowitych ciast i deserów. Polecam

Wanilia i Kardamon
Piątek: Sałatka fattoush z krewetkami 132

lepsza niż panzanella. Sałatka fattoush – danie stworzone z oszczędności Sałatka fattoush pochodzi z Libanu i (podobnie jak włoski odpowiednik) wzięła się ze zwykłej oszczędności i poszanowania jedzenia. Podstawą diety miejscowego chłopstwa, jak chyba na całym świecie, było pieczywo – w tym przypadku chlebki pitta. Kiedy stawały się czerstwe, zaradne gospodynie łamały je na kawałki i przesmażały na oliwie

Niedzielny kucharz
VADEMECUM Podstawowy przepis na gofry – co zrobić, żeby gofry były lekkie i chrupiące? 253

Kiedy Twoja dieta jest poważnie zagrożona? Kiedy ulubionym deserem Twojego kochanego samca są gofry! Lekkie i chrupiące – takie które zawsze wychodzą, a ich jedzenie kojarzy się górą bitej śmietany, lepkimi od sosu palcami i z najsłodszą dziecięcą beztroską. Dlaczego gofry nie zawsze wychodzą takie jak powinny – nie są ani lekkie, ani chrupiące? Jak piec i podawać gofry? Wszystko

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania