desery - 58579 przepisów (strona:620/3906)

FORSZMAK LUBELSKI 130

Forszmak to jednogarnkowe danie z Lubelszczyzny przypominające gulasz. U mnie na Podkarpaciu był on zazwyczaj podawany w formie gęstej zupy gulaszowej. Jest to świetny sposób na

Kuchnia MagdaLeny
Jak mrozić ciasta 324

mniejsze porcje – takie które potem od razu wykorzystamy – mogą to być jednoosobowe kawałki jeśli tylko my jesteśmy fanami danego ciasta (pojedyncze kawałki świetnie sprawdzają się też jako deser do śniadaniówek), mogą to być prostokąty z które po rozmrożeniu podzielimy na cztery czy sześć kawałków na deser dla całej rodziny; porcje ciasta, które przygotowaliśmy szczelnie pakujemy – możemy użyć

Dorota Smakuje
Karmelowy Mazurek Wielkanocny 124

Święta zawsze spędzam z najbliższym, jednak wielokrotnie okres ten kojarzy mi się z odwiedzinami ciotek, wujków, kuzynostwa czy przyjaciół i zauważyłam, że u każdego

Niezły Młynek
Pieczony omlet ze szparagami 135

Wiosenna propozycja śniadaniowa 👌 Porcja dla 3 osób  Składniki: Pęczek szparagów 2 jajka ugotowane na twardo  serek wiejski  łyżka stołowa mąki 3 jajka 100

Niezły Młynek
Bułeczki drożdżowe z marmoladą + filmik 191

Dziś przedstawiam kolejny przepis z czasów PRLu - przepyszne drożdżowe bułeczki z marmoladą , które piekła moja mama .  Ciasto jest bardzo wdzięczne , świetnie się zagniata, nie klei

Kawa z mlekiem
Pascha wielkanocna 127

Przepyszny deser, przygotowywany na Wielkanoc. W moim rodzinnym domu nie było tradycji przygotowywania paschy, był natomiast sernik, do którego ser mama przygotowywała sama. Smak domowego sera czy to w tradycyjnym serniku czy w tym deserze, jest bez porównania lepszy. Polecam tę paschę jest niesamowita w smaku. Jej wykonanie jest proste ale czas przygotowywania trzeba rozłożyć na dwa dni. Pascha wielkanocna

Leśny Zakątek
Pascha 146

Pascha wielkanocna to deser na który czekamy wszyscy. Powinna zagościć na każdym stole, bo jest niesamowicie smaczna, a na dodatek jest prosta w przyrządzeniu. Już zamieszczałam kiedyś przepis , a to jest druga wersja. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Pstrąg pieczony 125

Nasz nowy piekarnik przeszedł próbę z rybą i spisał się na szóstkę. Oby tak dalej, może kiedyś uda nam się wypróbować go na cieście. Póki co

Związek na patelni
Klasyczne ciasteczka maślane 173

Klasyczne ciasteczka maślane- pyszne i proste do zrobienia. Chyba najłatwiejszy przepis na świecie na kruche ciasteczka. Przydaje się nie tylko na Wielkanoc. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i

dolcevitainmykitchen
Jajka z chrzanowym majonezem 100

Artykuł Jajka z chrzanowym majonezem pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl .

Pogotujmy.pl
Biała kiełbasa pieczona z miodem pitnym i kapustą kiszoną 134

Kolejny pomysł na potrawę wielkanocną, którą urozmaici świąteczne menu. Biała kiełbasa pieczona z kapustą kiszoną i miodem pitnym. Proste i pyszne danie. Biała kiełbasa jest nieodzownym

Oryginalny smak
Zakwas na żurek 127

Żurek jest jedną z tych potraw, których nie może zabraknąć w niejednym polskim domu w czasie Wielkanocy. Nie od dziś wiadomo, że żurek najlepiej smakuje na

PysiaGotuje.pl
Pyszny Tort Jogurtowy z Malinami i Morelami 342

pieczenia Do nasączenia: 110ml wody 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru pudru Masa jogurtowa: 500g naturalnego jogurtu w temperaturze pokojowej 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 6-7 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 23g żelatyny + 210ml wody 1 puszka moreli w syropie 850ml 120g umytych malin 220g konfitury malinowej Wierzch(...)250ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% (śmietana do deserów) 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany (niekoniecznie, ale jak tort będzie dłużej stał to radzę użyć) 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego maliny do ozdoby posiekane pistacje Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 2. Mąkę przesiać, dodać proszek do pieczenia, wymieszać. 3. Białka ubić

Mała Cukierenka
BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 177

Biała kiełbasa to nieodłączny element wielkanocnego menu. Najczęściej dodajemy ją do żurku wielkanocnego lub podajemy w formie pieczonej z różnymi dodatkami i sosami. Ja natomiast postanowiłam

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania