Śnieżny puch to ekspresowy, puszysty, lekki, szybki deser na zimno, bez pieczenia. To tak proste ciasto z twarogu, w zasadzie sernik na zimno, że składniki zapamiętasz w chwilę a wykonanie to jedynie zmiksowanie składników, połączenie i wstawienie do lodówki. Dopełnieniem jest posypka z masła, cukru i wiórków kokosowych – wspaniale się komponuje, chrupie i pięknie zdobi ciasto. Do Śnieżnego puchu(...)herbatnikami. Wstawiam do lodówki. Na patelni roztapiam masło, wsypuję cukier i wiórki kokosowe. Podgrzewam kilka chwil, mieszam aż wiórki lekko się zrumienią. Wystudzoną masę kokosową rozsypuję równomiernie na wierzchu deseru, wstawiam do lodówki na całą noc do zgęstnienia. Śnieżny puch podałam z sałatką owocową, dobrze schłodzoną. Smacznego Zasmakuj Kuchni
Zasmakuj Kuchnisiebie. A jeśli nie ma takiego przepisu, który by Was zainteresował - koniecznie dajcie znać - w czasie truskawkowego szaleństwa postaram się to nadrobić :) Sernik straciatella z truskawkami na zimno Deser angielski z truskawkami Śmietankowe ciasto z truskawkami, rabarbarem i migdałową kruszonką Jogurtowe placki z truskawkami Nalewka truskawkowa Muffinki z truskawkami Ciasto z truskawkami bez pieczenia Crumble z truskawkami Trójkolorowy sernik(...)zimno z truskawkami Deser z truskawkami i białą czekoladą Pierogi z truskawkami Lody truskawkowe Ciasto jogurtowe z truskawkami Kostka truskawkowa Kruche ciasto z truskawkami i budyniową pianką Koktajl truskawkowy Gorąca czekolada truskawkowa Koktajl truskawkowo-jagodowy Lody truskawkowo - jagodowe Ciasto z truskawkami, budyniem i bezą Sernik na zimno z truskawkami Serowe knedle z truskawkami Drożdżówki z truskawkami, budyniem
My simple kitchenKawa - zwana "płynnym czarnym złotem", to najpopularniejszy napój na świecie! Wypija jej się około 400 miliardów filiżanek rocznie . Jest to też jeden z najważniejszych
Kuchnia MagdaLenyPasta jajeczna jest chyba jedną z najbardziej popularnych past na kanapki. Domowa pasta jajeczna jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania, a dodatkowo smakuje zdecydowanie lepiej
PysiaGotuje.plDeser Tiramisu, to chyba najbardziej znany przysmak na całym świecie. Pyszny, kremowy i delikatnie słodki zadowoli najbardziej wybredne podniebienia. Potrzebujemy
Tylko pysznieZdrowsze nuggetsy i frytki z piekarnika to niemal klasyczny fast-food, przygotowany bez konieczności smażenia na głębokim oleju. Przepis ten przygotowałem z użyciem piekarnika GOTIE GPP
Pogotujmy.plDziś polecam wspaniały przepis na przepyszny obiad - to jest bogracz , ale w wersji bez kluseczek . Jadłam to pierwszy raz w "gościach" u mojej przyjaciółki Natalii - danie
Kawa z mlekiemNie wiem jakim cudem przepis na te ciastka jeszcze się tu nie pojawił! Mało tego... Chcąc je zrobić na święta sama się zdziwiłam, że na blogu
Kuchnia w czekoladzieSerek z migdałów przygotowałam z masy pozostałej po mleku migdałowym . Jest delikatny i pyszny! Dodałam do niego jogurt naturalny, w związku z czym serek nie jest
Oryginalny smakCiasto Żyrafa to prawdziwy hit internetu...Masz wrażenie Déjà-vu? Takie ciasto już gdzieś było? To nie Déjà-vu. Babka Żyrafa tak się wszystkim spodobała, że
dolcevitainmykitchenSerniczek na zimno z kiwi oraz galaretką cytrynowy, bez pieczenia, szybko i łatwo się przygotowuje. Delikatnie kwaskowy orzeźwiający idealny na lato. Do przygotowania kremu posłużył
RAROSSABagietki z mąki orkiszowej przygotowane na kefirze. Wystarczy kilka składników, aby otrzymać pyszne, domowe bułeczki, bez żadnych polepszaczy. Chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie i
Kuchnia MagdaLenyKiełki to przeogromna skarbnica witamin, minerałów, białka oraz innych składników niezbędnych dla prawidłowego rozwoju organizmu. Należą do najzdrowszych pokarmów na świecie. Kiełki powstają z nasion. Jednak
Kuchnia MagdaLenyzłożonym zamówieniu. 3. Weronika: Każdy dzień jest tam inny, czyli codziennie jestem pod wrażeniem. Nauczyłam się już bardzo dużo. Od pysznych sałatek lub grillowanych kałamarnic po moje ulubione desery. Kucharze zaskakują wciąż nowymi pomysłami, dlatego zawsze wracam tam z przyjemnością i nową energią. 4. Na zdjęciach Jamon iberico oraz sałatki, które podawane są w naszej restauracji. Iza: 1. Restauracja(...)kuchni szczególną uwagę zwraca na wykorzystywanie produktów wysokiej jakości co w połączeniu z kolorami i niestandardowymi teksturami tworzy wyjątkowe i zaskakujące potrawy. Dodatkowo uzyskując efekt wizualny na talerzu. 4. Deser – czekoladowa pomarańcza! Klaudia: 1. Odbywam staż w restauracji Portolito, tuż nad brzegiem morza. ( http://www.portolito.com/fotos/ ) 2. Moja restauracja reprezentuje kuchnię śródziemnomorską. 3. Przede wszystkim niezwykłe doświadczenie
Gotuj po hiszpańskuSpaghetti carbonara z brokułem i mozzarellą to moja wariacja na temat klasyki. Mam nadzieję, że rodowici Włosi nie zadrżeliby nazbyt nad tą profanacją klasycznej carbonary, jednak
Pogotujmy.pl