Delikatny, bardzo słodki deser bezowy z bitą śmietaną. Aby przełamać słodycz dodałam galaretkę z żurawiny ale możecie zastąpić ją na przykład dżemem porzeczkowym albo świeżymi owocami. Jeśli wolicie bezę bardzo kruchą i dobrze wysuszoną to w tej roladzie jej nie znajdziecie. Tutaj beza jest właściwie delikatną, miękką pianką, tylko lekko chrupiącą na wierzchu, dzięki czemu bardzo łatwo daje się zwinąć
babka w formiePrzepis na "murzynka" z "Poradnika Domowego". Ciasta i ciasteczka jest to co prawda przepis na ciasto Izaura ale ciasto czekoladowe z tego przepisu jest
RAROSSAWprawdzie dopiero co zaczęła się wiosna ale warto już teraz pomyślcie o zimie podczas której, nie trudno o przeziębienie. Korzystając z ładnej pogody majowej sprzyjających
RAROSSAPulpety w sosie pomidorowym wielu z nas kojarzą się z dzieciństwem i są chyba jednym z tych dań, które się nie nudzą. Przepis na pulpety w
PysiaGotuje.plMałe pizze w wersji wegetariańskiej, wypełnione serem mozzarella oraz pomidorkami koktajlowymi, podane ze świeżymi listami oregano. Ciasto na pizze jest dość nietypowe, gdyż zostało przygotowane z
Kuchnia MagdaLenySałatka z tuńczykiem, ogórkiem małosolnym i groszkiem z dodatkiem czerwonej fasoli i jajek to oryginalna przekąska idealna na co dzień i od święta.Taką sałatkę można
Smakowite DaniaNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Uwielbiamy zupy krem! Dlatego co jakiś czas możecie spodziewać się przepisów na tą przystawkę. Dziś
Związek na patelniSmalczyk roślinny - 100% wegański, który zarówno z wyglądu, jak i ze smaku przypomina tradycyjny smalec. Jest to pasta z białej fasoli z suszonym jabłkiem oraz smażoną
Kuchnia MagdaLenySernik z kajmakową masą serową, na spodzie z herbatników oraz polewą z kajmaku i popcornem. Wyjątkowy w smaku! Bardzo kremowy, dosłownie rozpływający się w ustach
Kuchnia MagdaLenySkładniki/ok. 4 porcje : – ok. 120 g biszkoptów (okrągłych) – 500 g mascarpone – 400g malin i truskawek (świeżych lub mrożonych) – 3 łyżeczki cukru
I LOVE LIFEJeszcze tak na koniec dnia przyszłam do Was z faszerowaną papryką. Taką, którą zrobicie z pozostałości po niedzielnym rosole, bo nie dość, że mięso zużyjecie, to
Kuchnia w czekoladzieIdealne śniadanie, to takie, kiedy możemy niespiesznie wstać, poprzeciągać się i wspólnie z najbliższymi usiąść do jednego stołu. Mogłabym tak codziennie, ale prawda jest taka, że
Kuchnia w czekoladzieDziś przychodzę do Was nie z przepisem, a z pomysłem na to jak wykorzystać nadmiar pachnących, leśnych fiołków. Nie mogą to być te przydomowe, bezwonne, bo
Kuchnia w czekoladzieZapach świeżego pieczywa jest jednym z moich ulubionych, który mógłby mnie budzić co ranek. No dobra- na równi z filiżanką świeżo zaparzonej kawy :) Jedno i drugie
Kuchnia w czekoladzieW dzisiejszym wpisie przedstawię Wam prosty przepis na surówkę z pora z marchewką i jabłkiem. Taka surówka z pora jest idealnym dodatkiem do obiadu i nie
PysiaGotuje.pl