desery - 58579 przepisów (strona:589/3906)

Papryka faszerowana na Halloween 114

Choć Halloween w Polsce nie jest tak popularne jak w Stanach Zjednoczonych, Irlandii czy Wielkiej Brytanii, ma coraz większą liczbę zwolenników. Mimo wszystko, coraz więcej osób

PysiaGotuje.pl
Pasta rybna w sosie pomidorowym – propozycja na szybkie śniadanie 141

Śniadania na szybko to jest to co uwielbiamy! Sami wiecie, w tygodniu ciężko znaleźć poranek, podczas którego możemy pozwolić sobie na szaleństwo, dlatego przekąski są najlepsze

Związek na patelni
KOTLETY Z KASZY JĘCZMIENNEJ Z BROKUŁEM 131

Wegetariańskie kotlety w wersji fit.... z kaszy jęczmiennej z dodatkiem brokuła oraz mozzarelli, pieczone w piekarniku. Takie kotlety wegetariańskie to doskonała alternatywa dla kotletów mięsnych i

Kuchnia MagdaLeny
LECZO Z CUKINIĄ 119

Chyba każdy zna leczo (lesco), czyli węgierska potrawę z papryki, coś na kształt gulaszu. Oryginalny przepis to zaledwie kilka składników - słonina, boczek, kiełbasa, żółta i czerwona

W kuchni Karmel-itki
PLACKI JOGURTOWE Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 116

Urozmaicone placki z cukinii... z dodatkiem siekanego kurczaka. Nie są to jednak tradycyjne placki z cukinii. Cukinia starta na tarce o dużych oczkach oraz kawałki fileta

Kuchnia MagdaLeny
Chipsy z jarmużu 147

Mega chrupiące, pieczone chipsy z jarmużu z dodatkiem oleju kokosowego, sosu sojowego i chili. Aromatyczne i pyszne! Po co kupować klasyczne chipsy, skoro w prosty sposób

Oryginalny smak
KUCHENNA APTEKA #46 - CYNAMON 127

Cynamon - najstarsza przyprawa świata, to kora cynamonowca, która sprzedawana jest w formie lasek lub drobno zmielonego proszku. Ma słodki, korzenny i bardzo aromatyczny smak oraz zapach

Kuchnia MagdaLeny
Restauracja „Karczma Pod Kogutkiem” Kraków – recenzja 125

stali goście na pewno nie raz się o tym przekonali. Jak w większości restauracji tego typu jest oczywiście Menu dnia (zupa, drugie dane i deser) w cenie 33 zł. My jednak zdecydowaliśmy się na dania z karty. Oczywiście wybór był trudny, ponieważ karta jest bardzo rozbudowana, ale myślę(...)szpinakiem – palce lizać! Moim zdaniem najlepsze ze wszystkich wybranych dań. Poprzedni wybór Krzyśka, czyli kieszonka ze schabu również była godna polecenia. Dania był ogromne, więc deseru nie bylibyśmy nawet w stanie zjeść. Jednak do wyboru restauracja ma wiele słodkich propozycji oraz różnorodny wybór zimnych napoi i drinków. Karczma Pod Kogutkiem Karczma

KuchniaWeDwoje.pl
Kotlety siekane z gotowanego mięsa 145

W ostatni czwartek znowu zaliczyliśmy lekarza. "Przeziębienie" Olka wcale nie chce odpuścić i już sama nie wiem co robić. Specjalista stwierdził, że to wszystko wirusowe i

Kuchnia w czekoladzie
Pigwówka 161

Minęło trzy lata od jej przygotowania. Nie że o niej zapomniałam, po prostu tak często piję alkohol, że nie nadążam szafek opróżniać :D Mało tego, pigwówkę

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z kurczakiem, kapustą pekińską i fetą + film 102

Sałatka z kurczakiem, kapustą pekińską i fetą z dodatkiem kukurydzy, papryki, suszonych pomidorów oraz ogórków to to sprawdzona propozycja na domowe imprezy lub spotkania w gronie

Smakowite Dania
Polędwiczki wieprzowe 96

Choć tegoroczna jesień dosłownie wysypała grzybami, ja niestety nie miałam okazji wybrać się do lasu. Ale… nie ma tego złego, co by na dobre nie

PysiaGotuje.pl
Tort Bezowy z Figami 154

250g serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% 180g jogurtu typu greckiego 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka startej skórki z pomarańczy 1 fix do śmietany – niekoniecznie jeśli deser podamy od razu Dodatkowo: 8 świeżych fig 3 łyżki naturalnego, płynnego miodu 1/2 łyżeczki zmielonego kardamonu 2 łyżki soku z cytryny starta skórka pomarańczowa do posypania Przygotujemy figi(...)Bezę z małym wgłębieniem położyć na paterze i wyłożyć na nią połowę kremu, wyrównać. Jedną figę pokroić na kawałeczki (tą która nie była zapiekana) i posypać nią wierzch ciasta. Deser nakryć drugą bezą i lekko docisnąć. Na wierzch wyłożyć pozostały krem i ułożyć na nim podpieczone połówki fig. Tort posypać odrobiną startej skórki pomarańczowej. Do naczynia żaroodpornego, w którym były

Mała Cukierenka
Zupa z pieczoną papryką, jarmużem, czosnkiem niedźwiedzim i parmezanem 92

Pyszna, aromatyczna i bez mięsa zupa pełna kolorowych warzyw. Z pieczoną papryką, marchewką, pietruszką, ziemniakami, pomidorami i jarmużem. Całość doprawiłam kminem rzymskim, oregano, chili i czosnkiem

Oryginalny smak
SERNIK DYNIOWY BEZ SPODU 104

Serniki to chyba najczęstsze ciasta, które pojawiają się na naszym stole. To troszkę paradoksalne, ponieważ jako dziecko nienawidziłam tego ciasta, a jego zjedzenie stanowiło dla mnie

W kuchni Karmel-itki