O diecie niskobiałkowej słyszymy rzadko. Częściej spotykamy się z określeniem diety bogatobiałkowej, uwielbianej przez osoby odchudzające się i aktywne fizycznie. Tymczasem to właśnie niskobiałkową dietę może
Kuchnia MagdaLenyJak zrobić domowy chrzan Przepis na chrzan tarty bez łez. Jak zrobić domowy chrzan i po co, skoro można kupić go w każdym sklepie? Moim zdaniem
Cztery FajerySos musztardowy Przepis na sos musztardowy na ciepło i na zimno Sos musztardowy na ciepło lub na zimno należy do najbardziej uniwersalnych sosów domowej roboty, a
Cztery Fajerysosie słodko-kwaśnym Łosoś w śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami Ziemniaki zapiekane z serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe(...)sosie słodko-kwaśnym Łosoś w śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami Ziemniaki zapiekane z serem Udka kurczaka w sosie z powidłami i cebulą Kaczka pieczona z ziemniakami i figami Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Tarta cytrynowa z pistacjami Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Podwójnie czekoladowe
karmelowyTakie koreczki wyglądają trochę jak gniazdka. Są bardzo proste w przygotowaniu i na pewno Wam posmakują. Składniki: 2 białe kiełbasy 14 jajek przepiórczych chrzan garść
Niezły MłynekPrzepis na Jajka faszerowane łososiem wędzonym. Na blogu znajdziecie już kilka smacznych propozycji na faszerowane jajka. Dzisiaj faszerowane łososiem wędzonym z dodatkiem chrzanu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
To co lubię - gotuję i polecamTen pomysł jest tak prosty, że sama trochę się śmieje z siebie, czemu tak późno na to wpadłam. Zwykłe ciasto drożdżowe, odrobina sosu, duża ilość sera
Kuchnia w czekoladzieKochani,już dzisiaj chcę złożyć Wam życzenia Świąteczne. Dużo cudownych i słonecznych dni. Pozytywnych myśli, radości z małych, zwykłych rzeczy i zielonej nadziei. I żeby ta
dolcevitainmykitchen(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mazurek to polskie tradycyjne ciasto, które piecze się w okresie wielkanocnym. Tradycyjne mazurki powinny być niewysokie do około 4 cm. Zazwyczaj są prostokątne
Damusia.plzupy i nóż do przystawki/ek. Jeśli w planie znajduje się przystawka, którą spożywa się tylko widelcem, nóż do przystawki pomijamy. Nad górną częścią podtalerza układamy odpowiednie sztućce do deserów w kolejności: widelczyk (trzonkiem skierowanym w lewo), nożyk (trzonkiem skierowanym w prawo) oraz łyżeczkę (trzonkiem skierowaną w prawo). W lewym górnym rogu podtalerza kładziemy talerzyk na pieczywo. Po jego prawej stronie(...)wódka (do przystawek), szklanka do wody. Jest to ustawienie ogólne, które modyfikujemy zgodnie z planowanym pairingiem win i jedzenia. Kieliszki do alkoholi, które mają być podawane po obiedzie (do deseru lub po nim) podawane są w komplecie ze stosownymi daniami. Szkło, szczególnie to myte w zmywarce należy dodatkowo wypłukać i wypolerować. Sole i inne środki chemiczne mogą niestety osadzić się
Kate's KitchenIstnieje błędna, choć szeroko rozpowszechniona opinia o szkodliwości patelni aluminiowych. Nic bardziej mylnego! Otóż patelnie te wyposażone są w powłoki ochronne, które nie tylko w pełni
smakowitehistorie.comDo koszyka przymierzałam się kilka lat, ale podobnie jak przy bożonarodzeniowym domku z piernika, obawa, że wyjdzie coś nie tak skutecznie mnie od tego pomysłu odwodziła
Kuchnia w czekoladzieSałatka warstwowa z ryżem to doskonały pomysł na spotkanie w gronie rodziny lub znajomych. Nie tylko świetnie smakuje, ale i pięknie się prezentuje. Składniki torebka ryżu
Wasze Przepisydoceniają smakosze na całym świecie. Ale jak powstaje i czym dokładnie się charakteryzuje? Popularność serka mascarpone Mascarpone to produkt, który ma szerokie zastosowanie wśród miłośników kulinariów. Jest używany do deserów, jedwabistych sosów, dań obiadowych lub zup. Nadaje się zarówno do pieczenia, jak i gotowania. Stanowi podstawę choćby dla tak rozpowszechnionych specjałów, jak tiramisu. Jego popularność wynika z delikatnej, śmietankowej konsystencji(...)łagodnego słodkiego smaku, który stanowi idealny balans między słonym, „wytrawnym” twarogiem, a bitą śmietaną, która przecież sprawdza się niemal wyłącznie w przypadku deserów. Przez wysoką zawartość tłuszczu, sięgającą nawet 80%, mascarpone jest często reklamowany jako zamiennik… masła. Mimo tego, że jest tłusty, to przy tym jest mało kaloryczny. Czym charakteryzuje się serek mascarpone? Ser mascarpone zawsze powstaje z wysokiej jakości
jakszef.pl