desery - 58579 przepisów (strona:2035/3906)

Bürli – szwajcarskie bułki z drożdżową wodą z winogron 98

Bürli to tradycyjne szwajcarskie bułki z drożdżową wodą z winogron podaję za Zorrą . Pieczemy je wspólnie* we wrześniowej piekarni Amber . Co to jest woda drożdżowa? To

Tajemnice Smaku
Chleb z Vermont na zakwasie z dodatkiem mąki pszennej razowej pieczony w żeliwnym garnku – World Bread Day 2019 – Światowy Dzień 99

Przepis na chleb z Vermont pochodzi z książki “CHLEB” Jeffreya Hamelmana. Bardzo lubię ten przepis, to według tej receptury udało mi się wypiec mój

Tajemnice Smaku
Pizza bez pomidorów, ale za to z ricottą, mozzarellą, dynią, czerwoną cebulą i rozmarynem 94

Czy do pizzy potrzebne są pomidory ? Nie zawsze! Bez sosu z pomidorów, ale za to z ricottą, mozzarellą i z dodatkami, takim, jak dynia, cebula, czosnek

Tajemnice Smaku
Domowy marcepan 67

Marcepan składa się głównie z migdałów, cukru pudru i aromatu migdałowego lub wody różanej*. Jakość masy marcepanowej określa się przez stosunek cukru do migdałów. Im mniej

Tajemnice Smaku
Mini Stollen, czyli mini wersja strucli bożonarodzeniowej z marcepanem, twarogiem i bakaliami 84

Stollen to tradycyjne niemieckie ciasto, które zwykle podaje się w czasie świąt Bożego Narodzenia. To ciasto nie bez powodu jest jednym z najpopularniejszych wypieków świątecznych.  

Tajemnice Smaku
Paluchy drożdżowe z grzybami 82

Drożdżowe paluchy z borowikowym farszem. Smaczne, chrupiące długie buły, obsypane makiem, idealne na przekąskę. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem. W moim domu na święta przygotowuje

Tajemnice Smaku
Migdałowe ciasteczka Kavala 101

Kavala to przepyszne, chrupiące migdałowe ciasteczka w kształcie półksiężyców. Ponoć  słodkości te dotarły do Grecji w 1913 roku razem z uchodźcami z Turcji, dlatego teraz

Tajemnice Smaku
Mini bezy 196

Od kiedy mam nowy piekarnik i sprawdzony przepis na bezy, nie boję się robić ich sama. Używam ich często do dekoracji moich tortów lub innych wypieków

Ana Mari's world
Mini bezy 196

Od kiedy mam nowy piekarnik i sprawdzony przepis na bezy, nie boję się robić ich sama. Używam ich często do dekoracji moich tortów lub innych wypieków

Ana Mari's world
Góralski krakusek bez pieczenia 117

Góralski krakusek to bardzo ciekawy pomysł na ciasto bez pieczenia. Dość proste w przygotowaniu a efekt końcowy to niebo dla podniebienia. Najlepiej przygotowywać na noc, jak

gotuj ze mną
ekspresowe francuskie kółeczka w posypce cukrowo cynamonowej – smażone 85

[Głosów:5    Średnia:5/5] składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 100 g cukru 1/2 – 1 łyżeczka cynamonu tłuszcz do głębokiego smażenia wykonanie: Ciasto

Domowy Smak Jedzenia
Pieczone tofurniczki czekoladowe – wegańskie 101

Przepis na te tofurniczki miał pojawić się już ponad 4 lata temu i cały czas czekał na publikację. Mam właśnie zbiór takich przepisów, które muszą swoje

Be Fit Be Strong
Zawijane drożdżówki z marmoladą 145

Nie wiem czemu ale ostatnio ciągle chodzi za mną ciasto drożdżowe. Uwielbiam jego zapach roznoszący się po całym domu – chyba nie ma nic piękniejszego. Od

Fascynacje Ani
Ciasto z czerwonej fasoli i kakao 136

Bez grama mąki. W sumie od początku chciałam uzyskać ciasto podobne do zakalca - coś jak brownie. Poszperałam w internetach i znalazłam masę przepisów np. na ciasto

Kardamonovy
kruche ciasteczka kwiatuszki 101

[Głosów:10    Średnia:5/5] składniki: 300 g mąki + 30 g 30 g kakao 150 g masła 1 jajko 130-150 g cukru pudru 1

Domowy Smak Jedzenia

Proponowane wyszukiwania