Bürli to tradycyjne szwajcarskie bułki z drożdżową wodą z winogron podaję za Zorrą . Pieczemy je wspólnie* we wrześniowej piekarni Amber . Co to jest woda drożdżowa? To
Tajemnice SmakuPrzepis na chleb z Vermont pochodzi z książki “CHLEB” Jeffreya Hamelmana. Bardzo lubię ten przepis, to według tej receptury udało mi się wypiec mój
Tajemnice SmakuCzy do pizzy potrzebne są pomidory ? Nie zawsze! Bez sosu z pomidorów, ale za to z ricottą, mozzarellą i z dodatkami, takim, jak dynia, cebula, czosnek
Tajemnice SmakuMarcepan składa się głównie z migdałów, cukru pudru i aromatu migdałowego lub wody różanej*. Jakość masy marcepanowej określa się przez stosunek cukru do migdałów. Im mniej
Tajemnice SmakuStollen to tradycyjne niemieckie ciasto, które zwykle podaje się w czasie świąt Bożego Narodzenia. To ciasto nie bez powodu jest jednym z najpopularniejszych wypieków świątecznych.
Tajemnice SmakuDrożdżowe paluchy z borowikowym farszem. Smaczne, chrupiące długie buły, obsypane makiem, idealne na przekąskę. Najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem. W moim domu na święta przygotowuje
Tajemnice SmakuKavala to przepyszne, chrupiące migdałowe ciasteczka w kształcie półksiężyców. Ponoć słodkości te dotarły do Grecji w 1913 roku razem z uchodźcami z Turcji, dlatego teraz
Tajemnice SmakuOd kiedy mam nowy piekarnik i sprawdzony przepis na bezy, nie boję się robić ich sama. Używam ich często do dekoracji moich tortów lub innych wypieków
Ana Mari's worldOd kiedy mam nowy piekarnik i sprawdzony przepis na bezy, nie boję się robić ich sama. Używam ich często do dekoracji moich tortów lub innych wypieków
Ana Mari's worldGóralski krakusek to bardzo ciekawy pomysł na ciasto bez pieczenia. Dość proste w przygotowaniu a efekt końcowy to niebo dla podniebienia. Najlepiej przygotowywać na noc, jak
gotuj ze mną[Głosów:5 Średnia:5/5] składniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 100 g cukru 1/2 – 1 łyżeczka cynamonu tłuszcz do głębokiego smażenia wykonanie: Ciasto
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na te tofurniczki miał pojawić się już ponad 4 lata temu i cały czas czekał na publikację. Mam właśnie zbiór takich przepisów, które muszą swoje
Be Fit Be StrongNie wiem czemu ale ostatnio ciągle chodzi za mną ciasto drożdżowe. Uwielbiam jego zapach roznoszący się po całym domu – chyba nie ma nic piękniejszego. Od
Fascynacje AniBez grama mąki. W sumie od początku chciałam uzyskać ciasto podobne do zakalca - coś jak brownie. Poszperałam w internetach i znalazłam masę przepisów np. na ciasto
Kardamonovy[Głosów:10 Średnia:5/5] składniki: 300 g mąki + 30 g 30 g kakao 150 g masła 1 jajko 130-150 g cukru pudru 1
Domowy Smak Jedzenia