takiej nie macie to warto smażyć je na oleju kokosowym. Oczywiście jeśli nie macie borówek to sprawdzą się też inne owoce. Placuszki sprawdzą się zarówno na obiad, śniadanie czy deser. Polecam! Dla kogo: dla zastanawiających się co z robić z jagodami dla lubiących zdrowe dania bez cukru dla placuszkomanów Składniki: 400g jogurtu greckiego 250g mąki 3 jajka 2 łyżeczki esencji
Mania Wypiekaniaupalne dni :) Składniki: MASA SEROWA: 3 opakowania serka Almette Fruit o smaku morelowo - waniliowym 1 małe opakowanie jogurtu greckiego light 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie żelatyny instant do deserów (np. Dr Oetker) MASA OWOCOWA: 250g malin 250g borówki amerykańskiej 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO: 3/4 opakowania gotowego ciasta francuskiego Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwałkować, wylepić nim formę do tarty
Cakes By Kejtteż tradycyjne napoje alkoholowe: przepyszne poziomkowe prosecco Fragolino Perlino Rosso, Aperol z dodatkiem wina musującego i cytrusów. Próbowaliśmy też Corodino, bezalkoholowego aromatycznego aperitifu o lekko gorzkawym posmaku. Na deser było oczywiście tiramisu i espresso. Przemiła właścicielka bistro z ogromną pasją opowiadała nam o włoskiej kuchni, wysokiej jakości produktach, których używa i o daniach, które znajdują
Kulinarne przygody Gatityodwrócić. Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu. Tak przygotowane jeżyny można wykorzystać do kompotów zimą. Można dodawać je do herbaty lub zjadać jako forma samodzielnego deseru
Weekendy w domu i ogrodzieLikier z białej czekolady. Wcale nie trzeba go kupować, można zrobić samemu – świetny smak, a do tego frajda z produkcji ;) Bardzo prosty i szybki. Świetny jako dodatek do deserów, a także kremów do ciast. Natomiast w jesienne i zimowe wieczory można naprawdę fajnie rozgrzać. Składniki: – 250 ml mleka – 200 g białej czekolady – 1 szklanka cukru
Pociąg Do Kuchnipoleżało nad wodą z dużą szklanką orzeźwiającej lemoniady. Miałam ochotę na coś słodkiego i szybkiego. Zrobiłam pyszny koktajl z mleczka kokosowego i malin. A do tego bita śmietana i deser gotowy w kilka minut. Można go schłodzić, ale i taki też będzie wyśmienity. Miłego dnia Wam życzę i trochę ochłody. KOKTAJL MALINOWO - KOKOSOWY Z BITĄ ŚMIETANĄ
Zakątek rozkoszy kulinarnychtrwały na dobre, gdy w domu pojawiło się wiaderko z jeżynami :) Szybki rzut oka do lodówki, mikser w rękę, a godzinkę później zajadaliśmy muffinki. Widok uśmiechniętych buź na zapowiedź deseru bezcenny ;) szklanka = 200 ml Składniki (na 20 muffin z dwóch łyżek ciasta): 2,5 szklanki mąki pszennej 0,5 szklanki krupczatki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szklanka cukru 2 łyżeczki
Weekendy w domu i ogrodzieMałżonkowi też zasmakował, a uwierzcie mi, komplement z jego ust to najwyższe wyróżnienie! Krem wyszedł bardzo dobry. W połączeniu z kakaowym kruchym ciastem i pysznymi malinami wychodzi doskonały deser. Polecam szczególnie miłośnikom czekolady :) Składniki: CIASTO: 90g zimnego masła 100g cukru pudru 180g mąki 1 jajko szczypta soli 1 łyżka kakao KREM: 300ml mleka 3 żółtka 1 łyżka mąki pszennej
Cakes By KejtPolecam pyszne wisienki w żelu. Wisienki takie możemy podać do naleśników, gofrów czy też innych deserów. składniki: 1,5 kg wiśni 350 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki wody Wiśnie dokładnie umyć osuszyć i wypestkować. Przełożyć do garnka i zasypać cukrem. Odstawić na ok 2 godziny aby puściły sok. Następnie owoce zagotować i gotować ok 5 minut
Monia miesza i gotujeprostsze. W miejsce owoców w cieście znajdziesz chrupiący dodatek w postaci posiekanych orzechów włoskich, dodatek kawy sprawi, że placki będą miały interesujący, lekko cierpki charakterystyczny dla kawowych deserów smak. Jeżeli osoba zasiadająca do śniadania jest niższego wzrostu, zamiast kawy dodaj kakao lub jeszcze lepiej karob. Składniki na 10-12 placuszków: 1 szklanka mąki orkiszowej typ 700 1 płaska łyżeczka sodu
Roślinna - blog wegańskiDzisiaj prezentuję Wam przepis na szybkie do przygotowania ciasto z morelami. Ciasto to doskonały deser dla całej rodziny. Nikt mu się nie oprze. SKŁADNIKI: 15 dag masła, 1/2 szklanki cukru pudru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 jajka, 25 dag mąki, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia, 40 dag moreli. PRZYGOTOWANIE: 1. Masło ucieram z cukrem pudrem i cukrem waniliowym
Tradycyjna kuchnia KasiRafaello, nie Ferrro Rocher, ale pyszne bakaliowe trufelki . Niewielkie kulki z mnóstwem bakalii to szybki i smaczny deser na podwieczorek. Są świetne, polecam. Składniki: (ok. 25 sztuk) 3 paczki herbatników pół szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 1 łyżka miodu pół szklanki gęstej śmietany 2 łyżki powideł śliwkowych po 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych, rodzynek, smażonej skórki pomarańczowej
Salonik smakówgrejpfruta. Przy grejpfrucie zostawiamy jak najwięcej białej skórki, żeby nie stracić zawartych w niej składników. Następnie przy pomocy blendera zamieniamy wszystko w mus. Przelewamy do szklanki i mamy pyszny deser. Jest gęsty, więc polecam użycie łyżeczki
Weganka gotujepomarańcz oraz cytryną. Imbir trzemy na drobnych oczkach tarki. Wszystkie składniki dodajemy do fasoli. Przy pomocy blendera zamieniamy w jednolitą masę. Pasta jest doskonała na kanapki, a także jako deser, a nawet masa do ciasta
Weganka gotujeWeekend upłynął na przygotowaniach do wielkiego grillowania. Z powodu braku czasu udało mi się sfotografować tylko deser. Reszta przy następnej okazji. ( inspiracja mini pavlova: Nigella Lawson) 8 białek, szczypta soli 500 g cukru pudru 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 2 łyżeczki białego octu winnego 500 ml śmietanki kremówki truskawki do dekoracji mus nektarynkowo śliwkowy 2 nektarynki
noteskulinarnyfiga