desery - 58579 przepisów (strona:1790/3906)

Maślankowe, puszyste placuszki 201

tych placuszkach?, są cudownie mięciutkie, puszyste i rozpływają sie w ustach. Jako dodatek dodajcie, dżem, miód, syrop klonowy albo co Wam w duszy gra. Polecam na śniadanie albo deser, jak wolicie. Maślankowe, puszyste placuszki. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Karmelizowane bakłażany dla miłośników orientu 180

bakłażany karmelizować z cytrusami i przyprawami oraz dodać mniej cukru. Kupując bakłażany wybierajcie jak najmniejsze/najmłodsze, te będą miały mniej pestek. Konfitura z bakłażanów jest znakomitym dodatkiem do ciast, deserów i herbaty. Pachnie i smakuje cytrusami, cynamonem i kardamonem... i w niczym nie przypomina surowego bakłażana :) . Jest prosta w przygotowaniu i pracy przy niej niewiele. Serdecznie pozdrawiamy sąsiadów i dziękujemy

SzczyptaSmaQ
Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową 189

Tarta z borówkami amerykańskimi to proste i szybkie w przygotowaniu ciasto, którego smak z pewnością urzeknie niejednego domownika - idealny deser na letnie dni.   Do borówek idealnie pasuje lekka, aksamitna masa budyniowa na bazie śmietanki kremówki tworząc przepyszny, orzeźwiający wypiek.  Tarta z Borówkami Amerykańskimi z Aksamitną Masą Śmietanowo - Budyniową - Składniki: ciasto: 150 g mąki tortowej 100 g masła (zimnego

Słodka Strona
Gruszki Zapiekane na Słodko 145

każdy wie jak to z jesienią bywa. Zdarzają się dni szare, bure i ponure, ciemne, chłodne wieczory. Aby jednak nie popaść w dość depresyjny, jesienny nastrój polecam odrobinę słodkości. Deser w postaci zapiekanych gruszek jest zdecydowanie strzałem w dziesiątkę. Jest dziecinnie prosty, nie wymaga zbyt dużo pracy, a smakuje przepysznie. Umili Wam niejeden jesienny wieczór. Mięciutkie gruszki, soczyste, z żurawiną

Made By Mom And Son
Tarta jogurtowa na cieście francuskim 129

Szybka do zrobienia, smaczna tarta jogurtowa. Powstała trochę na zasadzie: mam ochotę na coś słodkiego a w lodówce tylko jogurt i ciasto francuskie. I wystarczyło. Lekki deser, nie za słodki, w sam raz do podgryzania przy kawie. Polecam! składnik i: gotowe ciasto francuskie( dałam light) Nadzienie jogurtowe: 500 ml jogurtu greckiego odtłuszczonego 3 jajka (oddzielić białka od żółtek

Stare Gary
Muffinki pełnoziarniste na serku wiejskim z borówkami i cynamonem (Zdrowe słodycze #2) 118

biała. I to był strzał w 10! Muffinki wyszły cudowne - mięciutkie, niesamowicie wilgotne, cudownie pachnące cynamonem i miodem, z dodatkiem soczystych owoców, długo utrzymujące świeżość. Z powodzeniem mogą stanowić deser, ale i drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Zawsze mi się wydawało, że wypieki z mąki pełnoziarnistej, z brązowym cukrem czy miodem skoro są zdrowsze to automatycznie muszą być mniej

Kto ugości moich gości?
Slow Food Festival i "Śniadania na trawie" CH Pogoria 153

Rożki owocowe Tosty caprese Kanapkowa sałatka z kremowym serkiem, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Kanapki z twarożkiem warzywnym Koktajl na maślance z borówkami i truskawkami Bruschetta z pomidorami Chrupiący deser jogurtowy z granolą i świeżymi owocami Tosty ogniste Owocowa pizza Tortilla z szynką drobiową i warzywami Orzeźwiająca sałatka warzywna z fetą Sałatka kanapkowa z jajkiem i warzywami podana na chrupiących

Moja smaczna kuchnia
Włochaty ziemniak, taro, kolokazja w pysznej potrawce po indyjsku 203

nawet 5 kg. Bulwy można gotować, smażyć i piec a po ugotowaniu mają charakterystyczną galaretowatą konsystencję, bardzo smaczną. Mnie przypomina troszeczkę w smaku topinambur. Można z nich przygotowywać również desery i podobno pieczone smakują jak kasztany jadalne. Znakomicie nadaje się także w kuchni indyjskiej a danie dziś przedstawione polecam z zamkniętymi oczami. Chrupiące krążki taro są przepyszne. Kolokazja zawiera wiele

Moje Małe Czarowanie
Lody marchewkowe 88

kamień.. Po wyjęciu z zamrażarki widelcem( lub łyżką )drapię tafle lodową i nakładam do pucharków . Ma to przypominać śnieg świeży . W ten sam sposób można zrobić taki deser z każdego soku

Eli Gotowanie
CO nie CO 170

pozostałego jogurtu zrobiłam ptasie mleczko ( coś w tym rodzaju) czyli potraktowałam ubijaczką do piany  zastygający jogurt . I tak powstała puszysta sztywna pianka . Nałożyłam ją na kisiel i mamy deser w pół godziny

Eli Gotowanie
Schabowe inaczej 158

byłabym sobą gdybym gdybym coś z ciastem francuskim nie zrobiła. Mam troszkę więcej czasu i mogę poszaleć w kuchni . W programie mam przetwory, obiad i deser . O przetworach na razie nie będę pisała o szarlotce również ,zwłaszcza że wypieki słodkości nie są moją mocną stroną . Dlatego skoncentrowałam się na coś w rodzaju przystawki przedobiedniej.   Składniki  na 4 sztuki

Eli Gotowanie
Rożki łakomczuszki 148

desery trustawkowe  , kremowe. Ostatecznie raz na jakiś czas nie zaszkodzą . Rożki to moje ulubione ciastka . Dość łatwe w wykonaniu i bardzo smaczne   Składniki 100 g mąki 150 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru kryształu 3 jajka 1/2 gorzkiej czekolady  1/4 l śmietany kremówki 1 serem mascarpone  truskawki Wykonanie  1 . Jajka wbić do miski dodać

Eli Gotowanie
Liedster Blog 137

Warzywa     5.  Idealne śniadanie to..           Jajko sadzone na pierzynce z warzyw      6. Ulubiony deser to..            Lody orzechowe z kremem i galaretką.      7.  Ulubiona przyprawa/zioła?               Majeranek , kminek

Eli Gotowanie
Rabanada 151

nowym kontekście i pod nową nazwą. Rabanada, czyli chleb smażony w jajecznej panierce, jest to jedna z potraw Świątecznych w Portugalii oraz Brazylii. W Polsce najlepiej znamy ten przepyszny deser pod nazwą francuskich tostów. Rabanada 1 czerstwa bagietka bądź chałka pokrojona na kromki 2 szklanki mleka 3 jajka cukier puder cynamon W miseczce rozkłócić jajka jak na omlet, do drugiej

Przepysznik - BLW i nie tylko
Pizza 178

dodatków, nawet cukru, co z resztą w ostatnim czasie i tak okazuje się być strasznym burżujstwem. Poza kawą serwowano do picia herbatę lipową, natomiast tradycyjne ciasta i ciasteczka na deser, zastępowano tzw. ciasteczkami wiekuistymi, nazywanymi tak z powodu wyjątkowej trwałości (można je jeść jak piernik, nawet pół roku po upieczeniu). Poza wymienionymi wyżej, w Wielkim Poście żywiono się także żurem

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania