Jabłecznik z kokosową bezą na kruchym spodzie o finezyjnym i urzekającym smaku jest doskonałą propozycją do kawy, na deser i podwieczorek dla wszystkich łasuchów słodkości. Łatwość wykonania tego wypieku zachęci nawet początkujących poszukiwaczy smaków i sprawi rozkosz każdemu podniebieniu. składniki na tortownicę
Smakowite Daniatworzeniu tej strony. Wszyscy jesteście wielcy i dajecie mi ogromnego powera do działania! DZIĘKUJĘ! W związku z tak wyjątkowym dniem, myślałam żeby wstawić coś specjalnego. Zastanawiałam się nad ciastami, deserami, w końcu, w tak wyjątkowy dzień jak ten powinnam opublikować coś szczególnego. Po dłuższym przemyśleniu, stwierdziłam, że to nie może być ciasto, gdyż za 3 dni, w moje urodziny takowe
Be Fit Be StrongCoś na pyszny deser Składniki Gofry • 1,5 szklanki mąki • 2 jajka • 2 łyżki masła • 1 łyżka cukru • 1 łyżka cukru waniliowego • 3 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia • szczypta soli Nadzienie z sera • 1 szklanka śmietany 30% • 1/2 serka mascarpone • 1 łyżka cukru • 1 łyżka cukru waniliowego nadzienie z jabłek • 4 jabłka średnie • 1 galaretka agrestowa • 3 łyżki cukru
W królestwie smaków Beatydajemy jeszcze trochę kremu, żeby górna beza dobrze się trzymała. 3. Na górę kładziemy drugą bezę, krem i owoce. 4. Wstawić do lodówki i poczekać ok. godziny. Uwagi: Deser można zrobić w pucharkach z pokruszonych bez, ale według mnie jednak wyższej przedstawiona wersja jest o wiele smaczniejsza. Poza tym możemy kupić duże blaty bezowe i zrobić tort :) taka opcja
Malowane smakiemtemu w Turcji na wakacjach. Lubię jej smak, który podobny jest do zielonego groszku. Najczęściej używam tej konserwowej do sałatek, ale nie tylko. Ostatnio bardzo lubię sałatki czy desery serwować w słoikach, wyglądają elegancko i smacznie i są bardzo praktyczne, z powodzeniem zastępują lunch boxy, do których niewiele się zmieści. Na rynku znajdziemy słoiki w różnych rozmiarach, kolorach
Moja smaczna kuchniachwilkę, a następnie odcedzić na gęstym sitku. Odciśnięte wiórki przełożyć z powrotem do blendera, zalać resztą ciepłej wody i ponownie miksować. Następnie wiórki odcedzić. Gotowe mleko można użyć do deserów, ciast, kawy, można je przechowywać w lodówce przez ok. 2-3 dni. Po jakimś czasie mleko się rozwarstwia, ale wystarczy zamieszać łyżeczką, aby znów miało jednolitą konsystencję
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieminut. Mąkę rozrabić w 3/4 szkl. wody i dodać do sosu. Gotować , mieszając, aż sos zgęstnieje, czyli jakieś 3 minuty. Podajemy na ciepło lub zimno.- do wieprzowiny i,drobiu , deserów, ciast.Obłędny zapach unosi sie po całym domu i ten smak
w mojej kuchniDŻEM,NA WIERZCH JAK KRO LUBI MOŻNA POSYPAĆ POSIEKANĄ CZEKOLADĄ LUB JAK W MOIM PRZYPADKU SŁODKIM KAKAO I DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN,ŻEBY CIASTKA ZMIĘKŁY I PYSZNY DESER DO KAWKI GOTOWY
Swojskie jedzonkopyszna,lekka,super bananowa,mięciutka,połączenie,ciastek delicji,herbatników,bananów i masy budyniowej -po prostu rewelacyjny deser,który urzekł cała moją rodzinę SKŁADNIKI: DWIE PACZKI DELICJI POMARAŃCZOWYCH(PO 150 g) 3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU 5 BANANÓW 4 SZKL MLEKA 300G HERBATNIKÓW 3 BUDYNIE BANANOWE(MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ WANILIOWE) 400G MIĘKKIEGO MASŁA GALARETKA POMARAŃCZOWA PRZYGOTOWANIE: FORMĘ 25X30cm wykładamy dokładnie delicjami, budynie
Swojskie jedzonkopyszny i prosty deser dla tych co lubią galaretki,idealny dla dzieci,ja zrobiłam go na walentynki,stąd te serduszka galaretkowe na wierzchu GALARETKOWIEC SKŁADNIKI: 500ml mleka ( 2 szklanki), 35g cukru (3 łyżki), 4g cukru wanilinowego ( 1 łyżeczka), 4 galaretki (najlepiej o różnych kolorach), 25 g żelatyny ( 3 łyżki) Galaretki rozpuścić: każdą w 300 ml wody. Wlać do głębokich talerzy
Swojskie jedzonkoTARTA Z BORÓWKAMI prosty deser,idealny do niedzielnej kawki,borówki miałam mrożone,ale i tak wyszło pysznie,delikatny środek ,kruche brzegi-połączenie doskonałe-polecam SKŁADNIKI: Składniki na ciasto: 260 g mąki pszennej (1 1/2 szklanki) 150 g zimnego posiekanego masła (3/4 kostki) 30 g cukru pudru (3 łyżki) 1 jajko szczypta soli Składniki na masę budyniową: 3 jajka
Swojskie jedzonkoidealnie kremowy,orzeźwiający,super jako dodatek do deserów,lodów i ciast, przepis pochodzi z Irlandii,tam jest bardzo popularny,ja w sezonie robię go również z truskawek,po prostu biorę zmiksowane truskawki zamieniam za sok z cytryny(taką samą ilość),i wychodzi rewelacyjny-jak cukierki campina-spróbujcie koniecznie LEMON CURD SKŁADNIKI:(na dwa małe słoiczki) 55 g masła
Swojskie jedzonkozrekompensować a tym samym zaaklimatyzować się w nowej porze roku polecam coś słodkiego, i to najlepiej przez siebie przyrządzonego W ramach poszkolnego relaksu zrobiliśmy z Gabrielem batoniki. Dobry, słodki deser nie jest przecież zły a super sprawowanie w szkole można od czasu do czasu słodko nagrodzić. Z myślą o dzieciach powstały i one – pyszne, mięciutkie batoniki, w środku chrupiące
Made By Mom And Sonowidła śliwkowe, niskosłodzone, znakomite do ciast, deserów, kanapek i mięsnych sosów. Powidła śliwkowe to także ważny składnik świątecznego piernika. W wersji podstawowej śliwki smażymy z cukrem, ale wystarczy do dojrzałych śliwek dodać gorzką czekoladę i cynamon żeby zupełnie zmienić ich oblicze. Nie wymagają długiego smażenia. Powidła śliwkowe z czekoladą znakomicie smakują na podpłomykach posypane nasionami chia. Czas przygotowania: Składniki
SzczyptaSmaQpoświęcę na jego przygotowanie oddzielny post, gdyż w ogromnej ilości przepisów, czy to w internecie, czy książkach kucharskich, właśnie ono jest składnikiem głównym. Śmiało możemy go używać do deserów, ciast, ciasteczek, dań głównych, zup, pierogów... Tym postem chciałabym ponadto rozpocząć cykl moich przepisów z użyciem naszej kochanej dyni. Dyniowe purée można kupić już gotowe, zamrożone, niemniej jednak wiadomo, że wszystko
Be Fit Be Strong