desery - 58579 przepisów (strona:1642/3906)

Zdrowe słodkości - koktajl śliwka w czekoladzie 487

się, jak można pożywnie i smacznie jeść. Śliwki w czekoladzie są przepyszne, ale ten koktajl jest jeszcze lepszy! Gęsty, lekko kwaśny, mocno czekoladowy i wspaniale smakuje jedzony łyżeczką jako deser. Za pierwszym razem wypiłam go duszkiem - po prostu niebo! Dlaczego warto? Suszone śliwki - mają 5 razy więcej witaminy A i łatwo rozpuszczalnego błonnika niż śliwki świeże. Dzięki zawartości pektyn oczyszczają

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
Bezowa rolada kokosowo - jagodowa! Obłędnie i smacznie powitaj ten Nowy Rok! 137

prostu strzał w dziesiątkę, jemy ją i od razu przenosimy się do czasu, kiedy słońce grzała nas w buzię. Polecam Wam ją jako ciasto na weekend, bądź szybki deser. Bo roladę oczywiście jak większość moich słodkich propozycji robi się bardzo szybko! Skosztuj troszkę lata w środku zimy! JAK ZROBIĆ ROLADĘ BEZOWĄ? Wykonanie rolady bezowej jest banalnie proste, do jej wykonania

SMYKWKUCHNI
Domowy jogurt aromatyzowany kwiatami czarnego bzu z truskawkową granitą 106

zakwaszam do młodych ziemniaków. Ostatnio jednak odkryła, że mleko bardzo łatwo łapie aromaty i nie zastanawiałam się długo żeby utopić w nim baldachy kwiatów czarnego bzu. Granita to prosty deser na letnie wieczory, bardzo popularne we Włoszech, zwłaszcza w wersji cytrynowej, to po prostu zmiksowane owoce z wodą i aromatami , można ją przygotować z dowolnych owoców

Słodki Kompromis
Truskawkowe szaleństwo jeszcze trwa! 113

Truskawki cieszą nasze oczy o ponad miesiąca, są genialne bez dodatków, ale doskonale również nadają się do wszelkich deserów, ciast, naleśników, mogą towarzyszyć nam w menu od poranka aż do wieczora. Oto kilka propozycji truskawkowych, które goszczą już na blogu. Klikajcie i wybierajcie do woli, przecież już niedługo znikną ze straganów aż na rok :  http://slodki-kompromis.blogspot.com/search/label/truskawki

Słodki Kompromis
Mini serniczki z białą czekoladą na spodzie brownie 136

słabość do serników, to zdecydowanie jeden z moich ulubionych deserów. Najbardziej lubię kiedy masa jest aksamitna, nie za sucha, absolutnie nie lubię serników pieczonych z dodatkiem ubitej piany z białek, są dziwnie napowietrzone. Serniki w ogóle cieszą się dużym powodzeniem, zawsze jako pierwsze znikają ze stołu, ja nie wyobrażam sobie bez niego wielkanocnego podwieczorku, ale serwują sobie tą przyjemność

Słodki Kompromis
Jak smakuje Paryż w weekend 186

kawę i coś słodkiego, w tej dziedzinie Francja znów bije na łeb i szyję. W paryskiej kafejce spotkamy się z tzw. café gourmand, to espresso i zestaw mini deserów, zwykle podawane są makaroniki, magdalenki, brownie, szarlotki wszystko w wersji mini. Uwaga, jeśli chcecie kupić makaroniki dla przyjaciół, to koniecznie zróbcie to będąc jeszcze w Paryżu, absolutnie nie na lotnisku

Słodki Kompromis
Pieczone jabłka nadziewane masą makową 197

Pieczone jabłka po brzegi wypełnione masą makową z bakaliami, podane z gorącym custardem (przepis) będą doskonałym deserem na świątecznym stole. Do tej potrawy należy użyć jabłek, które po upieczeniu zachowują kaszlał, np. jabłek Granny Smith. Po wstępnym skarmelizowaniu jabłek w piekarniku, aromatyzujemy je ziarnami pieprzu i wanilią, te dwa składniki naprawdę podkręcają słodki smak owoców.     Składniki

Słodki Kompromis
Domowe batony brownie 206

przepis powstał pod wpływem chwili, wiedziałam, że muszę przygotować coś słodkiego najlepiej żeby smakowało wszystkim i żeby przygotowanie tego deseru zajęło dosłownie chwilę. Przepis jest banalnie prosty nie ma możliwości, żeby zrobić go źle, wystarczy, że dzień wcześniej (ja robiłam to o 23 :) wymieszacie blenderem wszystkie składniki na brownie i tak powstałą masę wylejecie na blaszkę, na drugi dzień wystarczy

zdrowa vege kuchnia
Stefanka – ciasto bez pieczenia na herbatnikach 494

rozpuścić w rondelku. 4.7.2.17 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/stefanka-ciasto-bez-pieczenia/ MieszamWGarnku         Artykuł Stefanka – ciasto bez pieczenia na herbatnikach pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Rozgrzewający syrop piernikowy (do kawy i deserów) 177

przygotowaniu. Jak widzicie na zdjęciach widać, że syrop piernikowy wlewamy do kawy jest jeszcze gorący Spróbujcie. Polecam, zwłaszcza na chłodne zimowe dni. Taki syrop możecie również wykorzystać np. do deserów. Składniki: 150 ml wody 100 g cukru 1 łyżka (z górką) przyprawy do piernika (u mnie z eSłoneczko) Przygotowanie: Do garnuszka z grubszym dnem wsypujemy cukier, zalewamy go wodą

Słodkie okruszki
Rolada paleo z kremem kokosowym(bez glutenu, cukru, zbóż) 135

Witam Was w Nowym Roku 2017. Zestawienie najpopularniejszych przepisów zeszłego roku pokazało, że największym powodzeniem cieszą się wszystkie ciasta, ciasteczka, batoniki oraz pieczywo. Specjalnie dla Was

PaleoLife
Recenzja "Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem" Karoliny i Macieja Szaciłło 131

kuchni z innego kraju. Znajdziemy tu dania tureckie, izraelskie, hawajskie, gruzińskie, hiszpańskie..., czyli tak naprawdę kolorową kuchnie z całego świata. Przepisy są podzielone na śniadania, obiady, przekąski, kolacje i desery. Książka jest okraszona przepięknymi i bardzo smakowitymi zdjęciami wykonanymi przez autorów "Jedz i pracuj". Przepisy, co jest bardzo ważne, nie są zbyt skomplikowane i ich przygotowanie nie wymaga dużo czasu

Kulinarne przygody Gatity
"Na noże" 131

charakter, którego gra Piotr Stramowski.  Pomiędzy nimi dwie charakterne kobiety - grane przez Weronikę Książkiewicz i Joannę Jarłomowicz Przepisy to cztery działy - śniadania, dania od serca, dary morza i desery. Nieskomplikowane i nowoczesne. Bardzo kolorowe z pięknymi zdjęciami, bardzo apetycznie się prezentujące. Już kilka wybrałam do przygotowania w najbliższym czasie. Książka do poczytania i przygotowania czegoś pysznego :-))). Cytat z początku

kruche babeczki
Czekoladowy krem na bazie śmietanki i mascarpone 171

Idealny i pyszny krem, który może mieć wiele smacznych zastosowań: od przełożenia tortu, dodatku do ciast czy lodów – do formy czekoladowego deseru. Do jego zalet można zaliczyć nie tylko wyjątkowy, czekoladowy smak, ale też szybkość wykonania. Wystarczy kilka minut pracy miksera i krem jest gotowy! Swój pyszny – czekoladowy(a nie czekoladopodobny) smak, zawdzięcza dodatkowi […] Artykuł Czekoladowy krem

Domowe Torty
Tarta na bakaliowym spodzie z domową masą krówkową, mango curdem i bezami z polewą karmelowo - orzechową 137

temat, kapryśna bardziej niż nasza pogoda, ale wszystko co zrobione własnoręcznie cieszy i smakuje najbardziej! Spód bez masła ze zmiksowanych daktyli, śliwek i granoli co w ogóle czyni tarte deserem niebywałym! Składniki (na tarte o średnicy 20 cm lub dwie mniejsze tarty): Spód bakaliowy (a'la kruchy): 10 daktyli 5 suszonych śliwek 1 szklanka naparu z hibiskusa i liofilizowanych malin

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania