islandzki odpowiednik naszego jogurtu naturalnego. Charakteryzuje się kremową konsystencją, dużą ilością białka i ma 0 % zawartości tłuszczu. Polecam go stosować do wypieków, do naleśników albo jako bazę do deserów. Jest niezawodny i smaczny, bez zbędnej słodyczy. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Placuszki ze skyrem i wi\u015bniami","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/08\/placuszki-z-wisniami.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads
ProstePesto.plporzeczk\u0105.","keywords":["czekolada","kakao","majonez","porzeczka"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished":"2020-08-19T21:09:14+01:00","prepTime":"PT20M","cookTime":"PT40M","totalTime":"PT1H","recipeCategory":["Desery i wypieki"],"recipeCuisine":[],"recipeYield":["12","12 porcje"],"nutrition":{"@type":"NutritionInformation","calories":"280 cal"},"recipeIngredient":["4 jajka z chowu ekologicznego","1\/2 szklanki cukru trzcinowego drobnego","1\/2 szklanki zwyk\u0142ego
ProstePesto.plDziś są moje urodziny, pewnie wiecie że osiemnaste 😉i dlatego częstuję Was najlepszym sernikiem pod słońcem. My serniki kochamy, więc czemu i Was nie poczęstować deserem, który ukocha Wasze kubki smakowe. Przepis na to cudo znalazłam u Michała i dobrze że tam trafiłam, poznałam smak najlepszego sernika pod słońcem. Przepis pochodzi z hiszpańskiego magazynu Gourmet z 1999 roku. Nazwa pochodzi
Moje Małe CzarowanieGalaretka przygotowana na bazie kiwi to niskokaloryczny deser w sam raz na lato. Możesz zjeść ją samą lub podać z ulubionymi dodatkami. W moim pucharku dodatkowo znalazł się skyr waniliowy oraz starta gorzka czekolada. Nie martw się, że kiwi i żelatyna nie stężeją. Ta reguła dotyczy tylko surowego owocu, duszony już współpracuje z żelatyną. Składniki na 4 porcje
Fabryka pomysłówwersji. Dziś szarlotka sypana z duuuużą ilością jabłek. Bez zagniatania ciasta. Bez oczekiwania na schłodzenie. Potrzebujemy tylko kilku prostych składników, które znajdują się w każdej kuchni, żeby stworzyć ten deser iście królewski. Jeszcze ciepła, z lodami i bitą śmietaną (no dobra, teraz zrobiło się mniej zdrowo i fit, ale jakże pysznie) smakuje wyśmienicie! Składniki 2 kg jabłek (najlepiej sprawdzą się
Analiza SmakuSorbet to lodowy deser bez dodatku produktów pochodzenia zwierzęcego, czyli bez mleka, śmietanki i jajek. Składa się z zamrożonych owoców i soków. Wersja z mrożonym arbuzem i borówkami jest moją ulubioną, arbuz idealnie rozrzedza lody i czyni je lekkimi. Miąższ arbuza to najlepsza sorbetowa baza. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Sorbet arbuzowo bor\u00f3wkowy z mro\u017conych owoc\u00f3w
ProstePesto.plMango z grilla w limonkowo - imbirowym sosie, z dodatkiem lodów, na przykład waniliowych będzie idealnym deserem na letnie wieczory. 1 mango, 300 ml soku z limonki, 12 - 15 g imbiru, 10 łyżek cukru trzcinowego, 4 - 6 plasterków chilli, Imbir obrać, pokroić w plasterki. Sok z limonki wlać do garnuszka, wsypać cukier, dodać imbir i chilli. Gotować, aż sos zacznie się
królestwo garówmigdałowego (o temp. pokojowej), 3 łyżki nasion chia, 3 dojrzałe kiwi, 2 łyżeczki miodu. Pudding chia z kiwi może stanowić zarówno doskonały pomysł na śniadanie jak i na deser. Wykonanie jest banalnie proste, a jedzenie puddingu w takim wydaniu, na pewno będzie o wiele przyjemniejsze. Do mleka wsypać nasiona chia. Zamieszać. Odstawić na godzinę. Ważne, żeby
Świat Domowej KuchniWarto sobie od czasu do czasu zrobić pyszne domowe lody. Szczególnie w okresie letnim gdy mamy do dyspozycji świeże owoce dojrzewające na słońcu. Taki lodowy deser zasmakuje wszystkim domownikom i w mgnieniu oka zniknie nam z zamrażarki. {"@context":"https:\/\/schema.org","@type":"Recipe","name":"Przepis na delikatne domowe lody owocowe","image":["https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/07\/lody-domowe.jpg","https:\/\/prostepesto.pl\/wp-content
ProstePesto.plZamiast cukru czy miodu do dosłodzenia użyłam erytrolu, który jest rewelacyjnym słodzikiem szczególnie polecany osobom, które starają się unikać cukru. Lody mango [feast_advanced_jump_to] 🍦 Lody Lody, taki deser kochają wszyscy, a szczególnie dzieci, warto więc zrobić je własnoręcznie w domu. Nie jest to skomplikowane zadanie, szczególnie kiedy macie w domu maszynkę do lodów. Jeśli nie, to warto zainwestować
SprawdzonaKuchnia.plwłaściwość, że potrafi "dopasować się" do okoliczności. Być pocieszeniem lub nagrodą ;) Lubię piec brownie, ponieważ zawsze się udaje, a jego przygotowanie nie zajmuje nas zbytnio. Dziś przetestowałam wersję tego deseru z truskawkami i jeszcze większą zawartością czekolady. Wyszło pysznie. Polecam. Składniki: 200 g czekolady deserowej 200 g masła 4 jajka 1/2 szkl. cukru 1 szkl. mąki pszennej szczypta soli dodatkowo
zadanie-gotowanieJagodowy pudding chia to pyszny i zdrowy deser, który przygotuje każdy. Do jego wykonania można użyć również mrożonych jagód lub borówek, więc nie ma problemu, by przygotować go również w okresie zimowym. Ja lubię go za to, że jest łatwy w przygotowaniu i właściwie robi się sam. Inne przepisy z wykorzystaniem nasion chia znajdziecie TUTAJ . Składniki /4 porcje
Pasja SmakuBeza to pyszny i dość łatwy do zrobienia deser. Latem beza z owocami i kremem stanowi świetny poczęstunek na każdym przyjęciu. Wykonanie idealnej bezy jest dość łatwe, należy jednak przestrzegać kilku zasad. Podstawą idealnej bezy stanowią dobrej jakości świeże jajka, z których pochodzą białka. Zalecane jest, aby jajka były w temperaturze pokojowej, chociaż przyznam, że nie zawsze tej zasady przestrzegam
Kuchcik gotujePyszne, energetyczne i bardzo orzeźwiające smoothie z dodatkiem masła orzechowego. Świetne na deser, ale również na śniadanie czy posiłek po treningu i banalne w przygotowaniu. To smoothie jest idealne na lato, bo smakuje prawie jak roztopione lody :) Mleka dodajemy w zależności od tego czy wolimy rzadsze czy gęściejsze smoothie. Ja wolę jednak takie gęściejsze, które można wyjadać łyżeczką
Healthy food explorerBardzo łatwy deser ze składników, które są łatwo dostępne i zazwyczaj każdy ma w domu. Owoce można użyć dowolne, w zależności od sezonu i do nich dobrać smak galaretki. Z podanych składników wyszło mi 8 deserków. składniki: 800 g serka homogenizowanego waniliowego ok 250 g owoców, u mnie truskawki i jagody kamczackie 1 galaretka, u mnie truskawkowa 8 herbatników kakaowych
Monia miesza i gotuje