desery - 58579 przepisów (strona:1027/3906)

Truskawkowa Fantazja – ciasto bez pieczenia 88

pyszne i bardzo szybkie do zrobienia ciasto bez pieczenia na bazie jogurtów greckich i mascarpone z kawałkami truskawek w środku. Aby je przygotować, wystarczy tylko kilkanaście minut. Jest idealnym deserem w czasie letnich upałów, gdyż do jego przygotowania nie potrzeba piekarnika, a ponadto jest lekkie i orzeźwiające. Nie można się powstrzymać, przez wzięciem kolejnego kawałka! Do ciasta będą pasować również

e-PrzepisyKulinarne
Crumble z rabarbarem i orzechową kruszonką 89

Jakiś czas temu na blogu pojawił się przepis na pyszne crumble z rabarbarem i truskawkami. Dzisiaj chciałabym przedstawić przepis na prosty deser z rabarbarem i pyszną kruszonka z kawałkami orzechów włoskich. Spróbujcie :) Składniki: 50dag rabarbaru 1/3 szklanki cukru Kruszonka: 100g masła 150g mąki pszennej 80g cukru 16g cukru waniliowego 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 szklanki drobno posiekanych orzechów włoskich Przygotowanie: Rabarbar

ChilliJemy
Muffinki bananowo-jabłkowe z orzechami włoskimi 167

papilotkami. Do każdej papilotki (około 2/3 wysokości) nakładamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut. Muffinki bananowo-jabłkowe z orzechami włoskimi podajemy na deser. Banany pochodzą z Azji. Istnieje osiemset odmian tych owoców, ale uprawia się zaledwie dwadzieścia. To owoce, które są bogate w żelazo, magnez, potas. Zawierają błonnik, witaminy z grupy B, cukry

My Chcemy Jeść
Bananowe muffinki z białą czekoladą 82

Pyszne bananowe muffinki z czekoladą to przepyszny pomysł na prosty i dość szybki deser. Z chęcią po nie sięgniemy gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego :). Podstawowe składniki, idealny przepis jeśli nie mamy pomysłu co zrobić z dojrzałymi bananami!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 125 ml oleju rzepakowego 3 dojrzałe banany 2 jajka 250 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku

Blog kulinarny S9.PL
Omlet na słodko 144

dodatkami. Tutaj hamuje nas tylko nasze upodobanie. Możemy dodać świeże owoce, dżem, czy nawet nutellę. Dzięki temu może być podawany nie tylko jako danie śniadaniowe, ale również jako słodki deser dla łasuchów. Pamiętajcie, że omlet zawsze wychodzi najpyszniejszy z wiejskich jaj. Jest wtedy idealnie żółty i smakuje świetnie. Omlet wychodzi mięciutki, puszysty, a do tego pięknie się kroi i bardzo

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik brzoskwiniowy na zimno 82

Lubicie brzoskwinie? pachnące, soczyste? rozpływające się w ustach? No to super, bo my też. Łatwo z nich wyczarować pyszny deser. Tym razem na tapetę zostały wzięte brzoskwinie ciasteczkowe, delikatne i aromatyczne, bardzo pyszne. Sernik z ich udziałem to prawdziwa delicja, koniecznie spróbujcie. Sernik z brzoskwiniami ciasteczkowymi. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kisiel czereśniowo jaglany 134

Domowy czereśniowo miętowy kisiel z kaszą jaglaną kokosową. Jest to wersja deseru wegańska, bez cukru, bez laktozy. Oczywiście jak ktoś woli może dodać cukier. Ja wolę osobiście wersję bez. Jest to mega zdrowa wersja kisielu bez konserwantów, z całymi owocami, pachnie miętą. składniki: 2 szklanki czereśni wydrylowanych 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 gałązki mięty świeżej 1/4 szklanki kaszy jaglanej

wesoła kuchnia
Tarta owsiana z budyniem i truskawkami 110

takie ciasta teraz jest najlepsza pora. Pyszna i szybka krucha tarta z lekkim kremem budyniowym oraz świeżymi truskawkami to strzał w dziesiątkę na letni deser. Ciasto jest lekkie i orzeźwiające. Ani za słodkie, ani za kwaśne — po prostu idealne. Można przygotować ją na klasycznym kruchym spodzie z TEGO przepisu, lub tak jak ja dzisiaj, podmienić część mąki na mielone płatki

Analiza Smaku
DOMOWE LODY CZEKOLADOWO 144

Prawdziwe lody jak z lodziarni. Pyszne i orzeźwiające w smaku. Idealny letni deser. Uwielbiam połączenie mięty i czekolady i mam nadzieje, że Wam też te lody posmakują. SKŁADNIKI: 250 ML PEŁNOTŁUSTEGO MLEKA 500 ML ŚMIETANKI KREMÓWKI 30 % OKOŁO 50 G MIĘTY 5 ŻÓŁTEK SZCZYPTA SOLI 200 G CZEKOLADY MLECZNEJ 1/3 SZKLANKI CUKRU ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: W GARNKU

Pani M - kuchnia smakowita
Mango Pineapple Bowl 93

gustu Fruit Bowl, czyli kolorowe miski z wykorzystaniem owoców na wszystkie możliwe sposoby. To bardzo zdrowy i nie zawierający dodatkowego cukru posiłek. Może być serwowany jako śniadanie lub deser. Jako pierwszy z serii zaproponuję dziś przepis na miskę z mrożonym mango i ananasem, udekorowany świeżymi owocami kiwi i chipsami kokosowymi. Przepis jest banalnie prosty w wykonaniu, a daje wyjątkowy

Świat Domowej Kuchni
Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT 110

lodówce nie było ricotty. Kiedy się kończy od razu muszę zrobić zapasy. Uwielbiam jej smak na porannej kanapce, w obiedzie jako dodatek do pizzy, makaronu, czy jako podstawa deseru. Jeżeli jeszcze jej nie znacie, koniecznie to nadróbcie! Z przepisu wychodzi 10 małych gofrów (takich jak na zdjęciu) lub 5 dużych „pełnowymiarowych”. Przy podziale na 5, jeden duży gofr ze śmietaną

Be Fit Be Strong
Tiramisu truskawkowe 114

Tiramisu truskawkowe to pyszna owocowa wariacja, bazująca na tradycyjnym włoskim deserze. Pysznie smakuje, jest bez pieczenia, więc polecam je zrobić latem, gdy upały doskwierają i nie mamy ochoty włączać piekarnika. Tiramisu z truskawkami to strzał The post Tiramisu truskawkowe appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Biszkoptowe ciasto z truskawkami 119

Najlepiej smakują ciasta z sezonowymi owocami. Obecnie królują truskawki, więc nie mogłam nie zrobić wypieku z tymi owocami. Biszkoptowe ciasto z truskawkami to kolejny prosty deser, choć tym razem pokusiłam się o ubijanie piany z białek. Składniki: ciasto: - 4 jajka - 3/4 szklanki cukru - 1 mały cukier waniliowy - 1/2 szklanki oleju (u mnie olej rzepakowy) - 1 i 1/2 szklanki mąki

Kuchnia co dnia
TARTA Z RABARBAREM I KREMEM MIGDAŁOWYM 170

Rabarbar jest źródłem wielu witamin (A, C, E) i błonnika, we Francji nieco mniej popularny niż w Polsce, ale we współczesnej kuchni francuskiej coraz częściej przygotowuje się desery i ciasta z jego udziałem. Dzisiaj proponuję Wam prosty przepis na tartę z rabarbarem z nutą migdałową. Dla 6 osób Przygotowanie: 40 min. Chłodzenie: 1godz. Pieczenie: 45 min. Składniki na ciasto

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Proste lody bakaliowe 107

pomarańczowego, cytrynowego lub klasycznego waniliowego. Rodzynki możesz zalać na kilka minut rumem jeżeli lubisz delikatny posmak alkoholu w lodach (opcja 18+!) CIEKAWOSTKA: Lody bakaliowe polane mleczkiem skondensowanym były ulubionym deserem Zdzisława Beksińskiego :)  Składniki na ponad 0,5 litra lodów: 300 ml śmietanki 30% 200 g gęstego jogurtu naturalnego (np. greckiego) 5 łyżek mleka 4 łyżki Miodu Wielokwiatowego Huzar

Czarnawisienka