desery na zimno - 3823 przepisów (strona:143/255)

Quiche z kurczakiem i mascarpone 478

Chodząc po przeróżnych klubokawiarniach, bardzo często możecie spotkać, jako propozycję przekąski na ciepło, quiche. To rodzaj wytrawnej tarty z masą jajeczno-serową, warzywami i mięsem. Uwielbiam

Ania i Marcin gotują
Quiche ze szpinakiem, serem, pomidorkami i szynką serrano 308

Quiche… czyli klasyka kuchni francuskiej. Jest to placek z kruchego lub francuskiego ciasta wypełniony masą jajeczno-śmietanową. Może być przyrządzony z różnych składników i podawany

Oryginalny smak
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 158

taki deser i mam nadzieję, że mi się uda. Tort o takim smaku byłby fantastyczny. W tej edycji Restaurant Week motto brzmi „towarzyskość to zdrowie”, więc oczywiście nie byłam sama na degustacji, a towarzyszyła mi Natalia z bloga Raj podniebienia . W restauracji przed podaniem posiłków z menu goście częstowani są świeżym chlebem z dodatkiem regionalnych olejów tłoczonych na zimno. Jest

Mała Cukierenka
Jesienna edycja Restaurant Week – degustacja w My Corner Restaurant & Bar 172

najważniejsze:). Deser był smaczny i lekki. Składał się z puddingu z tapioki ugotowanej na mleku kokosowym, mango i lodów kokosowych, pychotka! Tu stawiam sobie wyzwanie, aby odtworzyć taki deser i mam nadzieję, że mi się uda. Tort o takim smaku byłby fantastyczny.     W tej edycji Restaurant Week motto brzmi „towarzyskość to zdrowie”, więc oczywiście nie byłam sama(...)degustacji, a towarzyszyła mi Natalia z bloga Raj podniebienia .     W restauracji przed podaniem posiłków z menu goście częstowani są świeżym chlebem z dodatkiem regionalnych olejów tłoczonych na zimno. Jest to olej rzepakowy i słonecznikowy: ciekawie, smacznie i aromatycznie.     W ramach festiwalowego menu jako przystawkę podano łososia gravlax, mus z kwaśnej śmietany i pumpernikiel

Mała Cukierenka
Słodkie środy - Gwiazdki z cukrem 142

W cyklu Słodkie środy publikujemy nasze ulubione słodkie przepisy. Ja nie znam osoby, która by nie znała i nie lubiła takich ciasteczek. Dla mnie to smak

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sernik cytrynowy 188

Uwielbiam serniki, dlatego często staram się urozmaicić ich smak. Tym razem z nutką cytrynową. Smacznego! Polecam również: Sernik z jabłkami Pomarańczowy sernik z kokosową pianką Sernik

Tradycyjna Kuchnia
Torcik jogurtowo-jagodowy 216

desery gdyż nie trzeba grzać się  przy piekarniku. Takie jogurtowe torciki sprawdzają się zwłaszcza w lecie, orzeźwiają w gorący dzień. Ale również o innej porze roku przyjemnie jest poczuć trochę lata i zaserwować sobie i rodzinie taki pyszny jagodowy torcik, który nie wymaga wiele czasu a tym bardziej umiejętności kulinarnych. Kiedy jeszcze nie potrafiłam piec takie torciki na zimno

Smakołyki Asi
Sernik na zimo z galaretką owocową, arbuzowo - truskawkową 332

W śród wypieków, sernik zapewne najbardziej jest znany, na różne sposoby przygotowywany.   Niektórzy sztukę wypiekania idealnie opanowali, a niektórzy TAK JAK JA wiele razy próbowali

Moniki Smakołyki
Mus czekoladowy z chili 150

"Niech ktoś zatrzyma wreszcie świat, ja wysiadam..." Za dużo. Za szybko. Za mało czasu. Tak można określić mój poprzedni tydzień. W dodatku problemy z internetem znacznie

My simple kitchen
Muffinki z powidłami śliwkowymi 192

Pyszne czekoladowe muffinki z miłą niespodzianką w środku w postaci powideł to nasz numer jeden na ten sezon zimowy. Wyśmienicie smakują z kubkiem gorącej herbaty, kiedy

Kolizje Smaków
Lody stracciatella (Gelato alla stracciatella) 143

Zapraszam Was na lody stracciatella, najpopularniejszy włoski deser lodowy, który powstał w Bergamo w 1961 roku. Wynalazcą  lodów był Enrico Panattoni, cukiernik, pasjonat gotowania i słodyczy, który chciał stworzyć lody uwielbiane i doceniane przez Włochów, wyróżniające sie od innych smakiem i konsystencj ą . Po wielu eksperymentach udało(...)stworzyć lody jedyne w swoim rodzaju. Do śmietanowej bazy dodał rozpuszczon ą  czekoladę , która pod wpływem zimna zamieniła  si ę  w nieregularne, chrupiące kawałki. St ą d nazwa lodów  "stracciatella", która pochodzi od włoskiego słowa "stracciare", co oznacza "rozrywać, drzeć na kawałki". Oryginalna receptura lodów stracciatella przewiduje użycie

La grande e la piccola cuoca
Puszysty sernik na zimno 182

zimno. Przepyszny. Jeśli znacie popularny w sieci Śnieżny Puch - to właśnie ten przepis :), z tym, że u mnie z dodatkiem truskawek i galaretki. Aby uzyskać śnieżnobiałą masę serową ( nazwa jednak do czegoś zobowiązuje ;) ) użyłam galaretki krystalicznej, taką też przykryłam truskawki na wierzchu. Ale może to być też galaretka cytrynowa lub truskawkowa, zarówno do masy serowej jak i na wierzch deseru

Opowieści z piekarnika
Charlotte rabarbarowo- śmietankowa 169

deser z pewnością niejednego zachwyci wyglądem ale także namaluje rubinowo-rabarbarowe rumieńce radości i rozkoszy na policzkach podczas jedzenia. Krójcie rabarbar i rozpłyńcie się w wiosennej słodkości :) Charlotte rabarbarowo- śmietankowa na małą tortownicę (17cm średnicy) Potrzebujesz: 1 opakowanie biszkoptów lady fingers (160g) Mus rabarbarowy: 400g obranego rabarbaru 2,5 łyżki cukru odrobina wody (opcjonalnie) 1,5 łyżeczki żelatyny + zimna woda

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Placki z twarogu i brokułów 117

Delikatne placki, świetnie sprawdzają się jako przekąska lub lekki obiad.  Przygotowanie: 20 minut Koszt: Tanie Dzisiaj odstąpimy trochę od słodkości,które Wam ostatnio serwowałam. Pojawi

Zdrowie i pysznie na talerzu
Muffiny wytrawne 112

Pyszne muffinki z pieczywa, cukinii i żółtego sera. Pyszna opcja na wykorzystanie pozostałego z dnia poprzedniego chleba lub bułek. Muffinki wytrawne są idealną przekąską lub sposobem

PysiaGotuje.pl
Sałatka makaronowa z pesto, pomidorami i papryką zamknięte w słoiku. 139

Idealne danie do zabrania ze sobą dosłownie wszędzie. Tą przepyszną sałatkę będziecie chcieli jeść zarówno na ciepło jak i na zimno. Można ją przechowywać do 3 dni w lodówce. Smak jest obłędny. Gotowane spotyka się z surowym. Można ją jeść warstwami lub wysunąć delikatnie na talerz , wymieszać i gotowe! Niezależnie od sposobu spożycia i tak będzie idealnie pyszna! Przepis znalazłam(...)książce  WIELKA KSIĘGA DAŃ W SŁOIKU Znajdują się w niej proste przepisy na zdrowe i smaczne lunche, sałatki i desery, które zamkniesz w słoiku i zabierzesz do pracy, szkoły czy na wakacje! Jeszcze kilka lat temu słoiki były zarezerwowane wyłącznie do konserwowania i przechowywania żywności. Dziś moda na dania w słoiku zaczęła obejmować cały świat. Co jest przyczyną takiego

Z Kuchni Do Kuchni
Truskawkowy sernik na zimno 253

Delikatny, wspaniale kremowy, orzeźwiający serniczek bez pieczenia. Składający się z dwóch warstw masy serowej i musu truskawkowego. Możecie wykonać go z waniliowych serków homogenizowanych, jak ja

Opowieści z piekarnika
Brownie 149

Opis Brownie: Brownie to mocno czekoladowe ciasto, które jest typowe dla kuchni amerykańskiej. Ciasto to ma formę ciasta płaskiego. Najczęściej w restauracjach podawane jest na ciepło

CookMag
„Kobiety sukcesu zaczynają dzień od smoothie! 5 przepisów na wyśmienity początek dnia” 160

dnia! Ps.Może przyniosą mi szczęście w kolejnym losowaniu, kto wie?! :D A jakie smoothie jest Waszym ulubionym? PRZEPISY: ZIELONY: Szpinak + Jarmuż + Masło orzechowe + Mały banan + Sok z cytryny + Zimna, gazowana woda ŻÓŁTY: Mango + Banan + Mleko kokosowe + Sok z cytryny CZERWONY: Truskawki + Jabłko + Woda kokosowa + Miód wielokwiatowy POMARAŃCZOWY: Marchew + Pomarańcza + miód + Sok z cytryny + Woda + Kardamon + Imbir NIEBIESKI / FIOLETOWY: Borówki(...)migdałowe + Śliwki + Miód Ps. à propos tych milionów, które podobno mam wygrać w Lotto :) Czytałam ostatnio fajny artykuł pt. „Menu na miarę milionera” Wiecie, że istnieje czekoladowy deser o wartości 20 tysięcy euro?! Jest stworzony przez cukierników z restauracji Serendipity 3 i dom jubilerski Euphoria. Aż 28 różnych odmian kakao wykorzystano do jego zrobienia. Do tego jadalne złoto

Ostra na Słodko
Wiosenne porządki i gotowane perły. Risotto. 189

letnie smaki ogrzewam się ich wspomnieniami. A jak to jest u Was? Porządki już zrobione czy nadal chowacie jeszcze kawałki lata? W takie dni, jak dziś, gdy pada, jest zimno, szaro i ponuro, potrzebuję ocieplacza. Ciepła herbata, miękki sweter i koniecznie coś rozgrzewającego na obiad. Dziś wybieram cudownie kremowe risotto. Sięgam po pudełko z zamrożonym pure dyniowym, dzięki któremu moje(...)będzie nie tylko smaczne, ale i nabierze ciepłego, energetyzującego koloru.  Ten kolor, smak i ciepło potrawy czynią cuda! Słońce wychodzi nieśmiało zza chmur, a ja nabieram ochoty na deser - może letnie owoce pod chrupiącą kołderką crumble? Kto wie... Teraz jednak pora na risotto i kilka zasad, które decydują o jego właściwym przygotowaniu. Oczywiście kluczowym składnikiem jest ryż, jednak wyłącznie

KUCHARNIA
Pianka malinowa 297

Pianka malinowa to ciasto, które zauroczy każdego, kto lubi maliny. Pianka nie wymaga pieczenia, więc idealnie wpasowuje się w upalną pogodę, która nas ostatnio nawiedziła. Jest

Smakołyki Bereniki

Proponowane wyszukiwania