desery kokosowe - 1609 przepisów (strona:84/108)

Seromakowiec. 792

    Seromakowiec (seromak) to jedno z moich ulubionych ciast. Pyszne, soczyste, kremowe ciasto na kruchym spodzie, którego jedną część stanowi makowiec, a drugą sernik

Rozpustne gotowanie
Krucha tarta z budyniem i owocami – na zakończenie lata 204

Kruche i delikatne, kremowe i tak jak lubię – nie za słodkie. Ciasto na pożegnanie truskawkowego sezonu. Przez tegoroczne suche lato truskawki towarzyszyły nam od połowy maja

Karo in the Kitchen
Bez filozofii. Rabarbar i filo. Po prostu. 167

Wiecie już, że kocham maj. I bzy. I bezy. I karmel. I kawę. I długo by jeszcze wymieniać. I bardzo, ale to bardzo kocham rabarbar. 

KUCHARNIA
PIERNICZKI KRUCHE BEZGLUTENOWE 224

Dojrzałyśmy do tego, żeby spędzić święta z piernikami. Teraz tylko czekać, aż dojrzeje nasze ciasto. Ale jak to z dojrzałością bywa, można mieć nadzieję, że nadejdzie

Wypisz Wymaluj
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 233

wolnym ogniu. Podstawą wielu znakomitych dań są pasty: zielona i czerwona curry, brązowa curry (massaman) czy słodko-kwaśna hung lay, których pikantny smak często jest równoważony dodatkiem mleczka kokosowego- kolejnego niezbędnego w kuchni tajskiej składnika.  Poznanie podstawowych technik i ingrediencji jest niezbędne, zanim przystąpi się do przygotowywania pierwszej tajskiej potrawy. ABC składników kuchni tajskiej B BAKŁAŻAN- To pochodzące(...)postaciach: całych strąków, strąków rozgniecionych i podprażonych lub też samych nasionek – całych lub utartych. Kardamon jest bardzo popularny w kuchni indyjskiej ale często dodaje się go też do przeróżnych deserów w innych stronach świata. KIEŁKI FASOLI-  Często dodawane do dań smażonych, wielu sałatek, stanowią również element dekoracyjny wielu dań kuchni azjatyckiej, nie tylko tajskich. KOLENDRA-  W Azji wykorzystuje

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania