desery bez pieczenia - 9553 przepisów (strona:520/637)

Kruchość i pestki. 158

Kruchość — cecha fizyczna ciał stałych (materiałów) polegająca na jego pękaniu i kruszeniu się pod wpływem działającej na nie siły. Kruche materiały absorbują stosunkowo mało energii przed

KUCHARNIA
Urodzinowa Zabawa z BLONDYNKĄ :) 112

wyścig i rewia dań rodem Master Chef. Spędzam bardzo dużo czasu na opisywaniu na Wasze pytania jak gotować, czasami siedzę przy laptopie i prawie na żywo uczestniczę w Waszym pieczeniu i ten konkurs jest właśnie dla Was. Nie przejmujcie się tym, że  nie umiecie robić artystycznych zdjęć (ja też nie umiem :). Po prostu na zdjęciu ma być widoczne(...)Zauważyliście już, że w tym wszystkim mocno przewija się liczba 3? 13 dni przed urodzinami, 3 nagrody, ja kończę 33 lata i teraz temat konkursu: "Ugotuj danie lub przygotuj deser z 3 składników!" W prostocie siła Kochani. Możecie do woli używać jedynie przypraw suszonych, ale każdy dodatkowy składnik nie będący przyprawą będzie traktowany jako składnik wliczający się w ilość składników

Blondynka Gotuje
Bezglutenowy i wegański mazurek czekoladowy z orzechami 221

Mazurek to tradycyjne ciasto przygotowywane zazwyczaj na święta Wielkanocne, które zna chyba każdy przynajmniej z nazwy :) Ja przedstawiam Ci dzisiaj zmodyfikowany przepis na to polskie ciasto

Book of spells
Ciasto kruche z rabarbarem i pianką 219

mojprzepisna.pl | Proste i szybkie ciasto kruche z rabarbarem, jabłkami i pianką Mieliśmy wielką ochotę na szarlotkę, ale zwykłą szarlotkę już robiłam w różnych wersjach wiele razy

moj przepis na
Makaroniki pistacjowe 209

mojprzepisna.pl | Makaroniki pistacjowe Witam wszystkich serdecznie po krótkiej nieobecności. Udało nam się wyskoczyć na parę dni w góry, pojeździliśmy na nartach, pojedliśmy trochę góralskiej kuchni a

moj przepis na
Nieklasyczna carbonara z cukinią 174

Ostatnio oglądaliśmy z Madzią program „Gotuj sprytnie jak Jamie” :) Świetny program pokazujący jak w prosty sposób można zaoszczędzić na jedzeniu. Tym razem w naszej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rumieńce we mgle. Późne śniadanie z jabłkami, imbirem i rozmarynem. 167

Wczesny poranek. W kolorze mleka. Rozlało się wszędzie, za oknem.  Świat zniknął bez uprzedzenia.  Ukrył we mgle, jak kotara zakryła wszystko.  Wpatruję

KUCHARNIA
Muffinkowe powroty 177

Od ostatniego opublikowanego tutaj posta minęły dwa lata, cudowne dwa lata pełne wrażeń, emocji i gwałtownych zwrotów akcji. Przede wszystkim uciekliśmy z Krakowa, wygonił nas smok

Przepysznik - BLW i nie tylko
Bezglutenowe ciasto drożdżowe z figami i śliwkami 152

Skład mieszanki bezglutenowej do wyrobu ciasta: mąka ryżowa,  skrobia ziemniaczana,  skrobia kukurydziana,  pektyna (substancja zagęszczająca),  sól,  cukier *** PLACEK DROŻDŻOWY *** składniki: 1

ClauditteMissCooking
Ciasto drożdżowe bez zasad 181

Podobno bloger ma być osobą, która wpływa na światopogląd ludzi i pisze teksty społecznie zaangażowane. Niby to modne jest. Jednak jak u licha napisać tekst społecznie

ladykitchen
Pączki tradycyjne / Polish doughnuts 240

Pączki nieodłącznie kojarzą mi się z dzieciństwem, mama robiła je dosyć często i to w dużych ilościach. Pamiętam, że były wypełnione różnego rodzaju dżemami i konfiturami

karmelowy
Domowe bajgle z kurczakiem w sezamie i konfiturą z czerwonej cebuli 236

Po wizytach w ulubionym bistro z bajglami sama zapragnęłam przygotować je w domu. Kilka prostych dodatków, niezastąpiony przepis Pani Doroty z Moje wypieki i powstało prawdziwe

Cooking Monster
Rogaliki z serem 172

Mając 7 lat, każdego wieczoru chodziłam z babcią po mleko. Był to codzienny rytuał – nieważne czy padał deszcz, czy śnieg. Kilkaset metrów dalej sąsiedzi mieli dwie

Poezja smaku
Biały blok z bakaliami i wafelkami 183

Jeśli nie pisałam tego wcześniej, to mam słabość do wszystkiego co zawiera mleko w proszku. Uwielbiam jego smak i koniec A mleko w proszku to wafle

Mieszam w Garnku
Tort czekoladowo-truskawkowy 172

Tort, który odmienił moje życie... ;)   Zawsze chciałam umieć robić i ozdabiać torty. Tak dla siebie. Dla własnej satysfakcji, że mogę, bo potrafię. A odkąd zostałam

Kolorowy Przepisownik