Zrobię Wam dziś małą odskocznię od świątecznych przepisów, choć jakby się uparł to i ten kurczak mógłby zagościć na Waszym stole. Tzn nie do końca ten
Kuchnia w czekoladzieZauważyliście z pewnością, że na blogu mam bardzo mało przepisów z użyciem wszelkiego rodzaju kasz. Od jęczmiennej, gryczanej i jaglanej zaczynając, a na kuskusie kończąc. Kiedy
Kuchnia w czekoladzieBezglutenowe, owsiane crumble ze śliwkami i brzoskwiniami na śniadanie? Nie jest to żadną tajemnicą, że lubię śniadania na słodko w szczególności w poniedziałki. Słodkie posiłki dają
Book of spellsnieszczęśliwą minę zaproponował, że w takim razie zrobimy tatuaż. Tutaj uśmiechnęłam się od ucha do ucha i powiedziałam, że mam jeden wymarzony, tylko nie mam przy sobie telefonu, ale bez problemu znajdę obrazek w internecie (tak; w końcu zorientowałam się, że robią mnie w konia). Pan westchnął, zdjął fartuch i zaprosił mnie do gabinetu, który okazał się być studiem(...)dziękuję ) za ogromną niespodziankę i fantastyczny dzień. Działo się, oj działo... Jestem pewna, że nigdy tego nie zapomnę. Tymczasem mam dla Was przepis na bardzo prosty i zaskakująco pyszny deser. Wszystko zaczęło się od Komarki i jej lodów z malinami. Ogromnie mi się spodobały; a że akurat nabyłam drogą kupna sporą ilość malin, nie mogłam sobie odmówić. Zajrzałam jednak
Pożeraczka, czyli raz adobrzepewno pamiętacie szklane piramidy z tego filmu. Znajdują się one na dziedzińcu muzeum. Podobnie jak zabytki warto i piramidy zobaczyć za dnia i w nocy. Paryż robi wrażenie, przyznaję bez wahania. Jest wiele pięknych miejsc do zwiedzania. Gdzie człowiek się nie obejrzy to jakiś pomnik, kościół czy inny historyczny zabytek. Wszystko pięknie harmonizuje z nowoczesną architekturą, po prostu cudowne(...)przemoknięci, szczęśliwi i głodni. Przyszła pora coś zjeść. Nie znam zbytnio francuskiej kuchni, ale wiem, że pieczona pierś z kaczki z sosem z zielonego pieprzu to charakterystyczna francuska potrawa. Tak więc mój wybór był prosty. Czerwone wino do obiadu jak najbardziej, a na deser jak myślicie co jadłam? Oczywiście, że crepes zapalane z Grand Marnier! A wieczorkiem znowu zawędrowaliśmy
codojedzeniaPrzepis na ten „szybki i dziecinnie prosty umilacz porannej kawy”, jak to określiła Dakota , wzięłam właśnie od niej, z bloga In My Secret World . Przygotowanie tych
mojewypiekiinietylkomojprzepisna.pl | Tort różowy Mam dziś dla Was tort jak dla księżniczki, mocno różowy o smaku śmietankowo-malinowym. Tort jest całkiem wysoki i efektowny, proponuję wykonać go
moj przepis naNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
W kuchni Karmel-itkiDziś chciałbym z Wami się podzielić przepisem na babeczki z czekoladą i polewą malinową. Z miejsca stały się jednym z moich ulubionych przepisów. To właśnie one
PaleoLifeDzisiaj chciałbym Wam przedstawić pomysł na zdrową potrawę. Tarty na słodko są nam bardzo dobrze znane, jednak wytrawne są równie smaczne i nadają się na pełnowartościowy
Ania i Marcin gotują28 sierpnia, a więc w ostatnią niedzielę wakacji, odbyła się uroczystość Chrztu Świętego naszej Wiktorii. Z tej okazji do pudełek z ciastem dla gości miały trafić
Kolorowy PrzepisownikDziś jest szczególny dzień, już drugi w naszym życiu i mamy nadzieję, że przynajmniej jeszcze kilka takich będzie :) W kuchni Katie obchodzi dzisiaj swoje drugie, blogowe
W kuchni Katiejest najlepsza kruszonka na świecie i robię jej zawsze więcej. Trzymam w zamrażarce i jak nadchodzi wielka ochota, to zwykłe ciasto francuskie z kruszonką i powidłami robi za najlepszy deser na świecie. Chałka nie jest trudna do zrobienia, potrzebuje trochę cierpliwości i czasu. Ja swoje ciasto zagniotłam i wyrastałam w Tefal Companion, ale miska i siła rąk też się sprawdzi(...)zlepiamy. Obie końcówki podwijamy pod spód chałki. Chałkę delikatnie przenosimy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 min. Wyrośniętą chałkę smarujemy jajkiem i posypujemy obficie kruszonką Pieczemy około 35 minut w temperaturze 195 stopni. Bez termoobiegu. Post Chałka z kruszonką pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenPolska złota jesień to najlepszy czas na nasze pyszne polskie jabłka. Dziś zapraszam Was na puszyste placki z jabłkami. Czy Wam też kojarzą się z
Kulinarne przygody GatityPrzyznam się, że miałam nie pokazywać Wam tego wypieku - torciku, bo jest bardzo niedoskonały, ale pomyślałam sobie że na garkotłuku powinny znaleźć się takie niedoskonałe
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk