desery bez pieczenia - 9553 przepisów (strona:218/637)

Pizza bez drożdży + film 144

Pizza bez drożdży to rewelacyjna alternatywa dla tradycyjnej pizzy drożdżowej. Przysmak, który zaskoczy niejednego głodomora swoim nietuzinkowym smakiem. Taką pizzę możemy przygotować z ulubionymi pizzowymi

Smakowite Dania
Imbirowa szarlotka 167

Przyszła jesień, coraz częściej sięgamy po zimowe, rozgrzewające, korzenne przyprawy. U mnie już gości od kilku dni w menu ;) imbir, cynamon, pomarańcze. Istna rozpusta ;)  Podane

Życie zaczyna się w kuchni
Muffinki budyniowe 173

Muffinki te smakują wszystkim, są pyszne dzięki budyniowi i czekoladzie w środku , a dodatkowo dekoracyjny lekki krem sprawia ,że można się nimi zajadać bez końca

Aromatyczne Podróże
KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 1897

  Uwielbiam ciasta ze śliwkami,jak dla mnie są pyszne.Dziś polecam przepis na kruche z bezą i owocami,bardzo często robi je moja mamusia.To idealne

Niespełnione zdolności kulinarne
Dietetyczna tarta z serem na słodko 155

Eksperyment udany i właśnie jest zjadany ;) polecam ! ;) Składniki: masa serowa: 300g sera chudego białego Emilka 2 jajka 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasto cappuccino 255

Pomysł na to ciasto zaczerpnęłam z bloga "moje wypieki". Przepis nieco zmodyfikowałam, według własnych preferencji. Ciasto jest kremowe i lekko kawowe. Na pewno nie

IMPRESJA SMAKU
KETO LEŚNY MECH (keto, LCHF, paleo, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 551

U nas weekend pod hasłem świętowania mojego sukcesu, ale zamiast tortu przygotowałam ciasto „leśny mech” w wersji LCHF. Idealnie pasuje do aktualnej pogody i wszechobecnej zieleni

Ola la LCHF
Ciastka amarantuski z żurawiną 139

Przyszedł czas na kolejny deser, jak już zapewne się domyślacie, deser dietetyczny. Bez dodatku cukru, tłuszczu i mąki, a mimo to słodki. Przyrządzenie tych ciastek zajmuje tylko chwilę. Koniecznie spróbujcie. Składniki: na dwie porcje 160 g bardzo przejrzałego banana ( po obraniu ) 30 g amarantusa ( ziarno ekspandowane ) 25 g suszonej żurawiny ¼ łyżeczki sody oczyszczonej Wykonanie: Banana wkładamy do miski(...)rozdrabniamy dokładnie widelcem. Żurawinę kroimy na mniejsze kawałki i razem z amarantusem dodajemy do banana. Na koniec wsypujemy sodę oczyszczoną. Wszystko razem mieszamy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką wykładamy masę i formujemy ciastka. Pieczemy na nagrzanym piekarniku do 180 o C ( termoobieg ) przez 15 minut. Po tym czasie obniżamy temperaturę bo 35-40 o C, lekko uchylamy piekarnik

Smaki Ewy
Ciasto WIŚNIOWIEC z kremem cytrynowym i galaretką 603

spotkania imprezowe. Kojarzy mi się z imieninami u cioci. Ciasto ma dwa biszkopty, dość grubą warstwę wiśni i wspaniały, kwaskowaty krem cytrynowy bez żelatyny. Pięknie się prezentuje i jest smaczne, nie jest za słodkie. Do przygotowania deseru możemy użyć swoich ulubionych w smaku galaretek, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)dużych jajek – osobno żółtka i białka 200g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukru wanilinowego 16g 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki kakao 70g zmielonych orzechów włoskich Do nasączenia: 150ml ostygniętej kawy 2 łyżeczki cukru Masa wiśniowa: 500g mrożonych, wypestkowanych wiśni 2 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 2 galaretki

Mała Cukierenka
Bezy 140

przepis na bezy ale można go wykorzystać do zrobienia krążków do tortu lub innych deserów. Przepis to podstawa jak powinno się wykonać bezy a ilość białek można dostosować do tego co mamy w planie do zrobienia :) Składniki : - 200 ml białek ( u mnie z 5 jajek rozmiar M ) - 400 ml cukru zawsze cukru jest drugie tyle to białek - łyżeczka soku(...)Białka ubijamy na szybkich obrotach sztywno ,dodajemy sok z cytryny i wsypujemy powoli cukier ,ubijamy jeszcze 5 minut , masa powinna być gęsta i błyszcząca . Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i łyżką nakładamy masę ,forma dowolna ,jak mamy worek dekoracyjny to można wyciskać gwiazdki :) U mnie z tej porcji wyszło 30 sztuk bezików . Wkładamy do zimnego piekarnika

Wypieki Rene
Kruche ciasteczka pomarańczowe czyli kuchnia z Zielonego Wzgórza 178

desery które serwowała Maryla czyli placek cytrynowy, krajanka kajmakowa, oraz przepyszne kruche ciasteczka pomarańczowe, które są moją dzisiejsza inspiracją. Przepis bardzo prosty, ciasteczka aromatyczne i pachnące pomarańczą. Kruche ciasteczka pomarańczowe Składniki: 3/4 szklanki cukru 12 dag margaryny skórka otarta z całej pomarańczy sok wyciśnięty z połowy pomarańczy 1 jajko szczypta soli 1 łyżeczka wanilii 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki mąki 1 łyżeczka sody   Jajko ubijamy z cukrem na pulchną masę, ścieramy skórkę z pomarańczy bez białego albedo, dodajemy wyciśnięty sok z połowy pomarańczy. Dodajemy pozostałe składniki, (ilość mąki zależy od jej rodzaju, czasem potrzeba jej więcej, a czasem mniej), ważne aby ciasto było elastyczne, gładkie i nie przywierało do rąk. Wyrobione ciasto odstawiamy

Apetyczna babeczka
Kruche Ciasto z Malinami i Jeżynami oraz Budyniową Pianką 287

niedzielny deser. Ciasto rozpływa się w ustach, jest przepyszne w smaku i przede wszystkim proste w przygotowaniu - klasyczne, domowe ciasto, które powinno znaleźć się w kuchennych zapiskach każdej pani (lub pana) domu. Kruche Ciasto z Malinami i Jeżynami oraz Budyniową Pianką  - Składniki: Ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 250 g masła (zimnego) łyżeczka proszku do pieczenia 6 łyżek(...)cukru pudru cukier waniliowy 5 żółtek Budyniowa pianka: 5 białek 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru (po 40 g) 1/3 szklanki oleju ok. 300 g malin ok. 200 g jeżyn cukier puder do oprószenia Kruche Ciasto z Malinami i Jeżynami oraz Budyniową Pianką  - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło bardzo drobno siekamy, dodajemy pozostałe składniki

Słodka Strona
Domowe lody miętowe z czekoladą (bez maszynki) 273

wybór. Nie wiem jak wy ale ja połączenia czekolada + truskawki i czekolada+mięta  uwielbiam. Nie będę ukrywać, że robienie lodów bez specjalnej maszynki jest długotrwałe ale czy nie warte jest to spróbowania własnoręcznie zrobionego deseru albo pamiętaniu aby pisać maszynkę na listę rzeczy do kupienia przy najbliższej możliwości, haha. Do cierpliwych świat należy!:) Składniki na trzy pucharki(...)żółtka 1/2 tabliczki czekolady mlecznej  4 garście świeżych liści mięty Wykonanie: Liście mięty traktujemy blenderem następnie wlewamy mleko i śmietanę. Wszystko razem mieszamy i wstawiamy do podgrzania na piec na mały ogień. Dodajemy cukier i mieszamy aż się rozpuści. . W osobnym naczyniu ubijamy żółtka i delikatnie wlewamy je do miętowej masy i mieszamy aż masa zgęstnieje. Następnie ściągamy garnek

ciastkarnia na kruchym spodzie
Biszkoptowa Rolada z Serduszkami (z Bitą Śmietaną, Truskawkami i Pokruszonymi Bezami) 194

truskawkami i pokruszonymi bezami to prosty, delikatny a zarazem wyrazisty i wyjątkowy w smaku deser. Dodatkowo na biszkopcie możemy "namalować" urocze serduszka, które idealnie wkomponują się w miłosną atmosferę Walentynkowego wieczoru (lub romantycznej kolacji). Biszkoptowa Rolada z Serduszkami ( z Bitą Śmietaną, Truskawkami i P okruszonymi Bezami )  - Składniki: Ciasto na serduszkowy wzorek: białko jaja 15 g masła 1/4 szklanki mąki(...)jajek 10 łyżek cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier cynamonowy (można użyć waniliowego) Krem: 600 ml śmietanki kremówki 30% 2 fixy do ubijania śmietany ok. 300 g truskawek ok. 6 średnich bez ok. 2 łyżki cukru pudru Biszkoptowa Rolada z Serduszkami ( z Bitą Śmietaną, Truskawkami i P okruszonymi Bezami

Słodka Strona
Pavlova z figami 189

długo zwlekałam z jej upieczeniem po raz pierwszy. Jak się jednak okazuje, nie taki diabeł straszny jak go malują - deser jest tak naprawdę stosunkowo prosty w przygotowaniu, a przy tym niezwykle efektowny. W zestawieniu ze świeżymi figami całość wypada wspaniale! Beza: 6 białek 350 g cukru pudru łyżka octu łyżka mąki ziemniaczanej Na wierzch: 250 g śmietany 30% 3 duże(...)pianę i dodajemy po łyżce cukru pudru, cały czas miksując. Gdy masa będzie już gęsta i lśniąca, dodajemy ocet i mąkę ziemniaczaną, całość łączymy ze sobą. Na papierze do pieczenia stawiamy okrągłą blachę (22-25 cm), którą odrysowujemy długopisem. Bezę przekładamy na środek okręgu, wyrównując brzegi, które następnie "wyciągamy" płaską łopatką do góry. Wrzucamy do piekarnika nagrzanego

sama złodycz