deser - 61894 przepisów (strona:949/4127)

Koktajl SO FRESH! z yerba mate 154

Proste składniki, szybkie orzeźwienie i mocne pobudzenie. To 3 elementy tego prostego koktajlu który sprawi że nie sięgnięcie już po sklepowe napoje ;). Warto przypomnieć że herbata

Kuchnia PROzdrowotna
Hasło tygodnia - kokos. 103

dań. Nadaje on potrawom charakterystyczny posmak i aksamitną konsystencję. Jest często wykorzystywany w kuchni tajskiej, czy też diecie wegańskiej. A co zamierzam przygotować w nadchodzącym tygodniu? Na pewno jakiś deser. Pozostałe pomysły są dopiero w fazie początkowej ;) Pole do popisu mamy duże, ponieważ delikatny, słodkawy smak kokosa sprawdza się nie tylko w deserach, ale także w wielu daniach wytrawnych

zadanie-gotowanie
Sernik waniliowy z rabarbarem i kruszonką 191

Sernik z prawdziwą wanilią, rabarbarem i kruszonką. Dzięki rabarbarowi ciasto jest lekko kwaskowe i nie za słodkie, idealne na piknik lub podwieczorek. Polecam również inne moje

Oryginalny smak
Comber z królika z sosem śliwkowym 164

Witajcie!, dziś obiadowo... ale w odsłonie FIT.  Będzie to lekki i odżywczy obiad idealny na gorące dni. Mięso z królika jest bogate w aminokwasy, nienasycone

Kuchnia PROzdrowotna
Kefirowy deser bananowo-truskawkowy 124

razem do jego zrobienia wystarczą jedynie 3 składniki: kefir, dwie truskawkowe galaretki i banany. Można nadać mu ładny i atrakcyjny kształt jeśli płynną masę przelejemy do silikonowych foremek do deserów i pieczenia muffinek. Wykonanie: Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 350 ml gorącej wody. Odstawiamy do ostudzenia. Kefir wlewamy do blendera, dodajemy banany i miksujemy na gładką masę. Następnie dolewamy zimną galaretkę(...)miksujemy. Masę wlewamy do silikonowych foremek (mogą też być szklanki lub pucharki) i wstawiamy do lodówki do stężenia (na ok. 1-2 godziny). Jeśli używaliście silikonowych foremek, najłatwiej wyjąć deser zanurzając foremkę na ok. 10 sekund w gorącej wodzie. Gotowe deserki można polać syropem owocowym lub udekorować świeżymi owocami. Smacznego

MyCookBook.pl
Rabarbar pod kruszonką czyli rabarbarowe crumble 177

Pyszny, prosty do zrobienia deser. Do rabarbaru dołożyłam nieco słodkich truskawek, dałam też nie za wiele cukru, dzięki czemu deser nie był przesłodzony. Do kruszonki użyłam roztopionego masła, taką metodę zobaczyłam kiedyś w przepisie na stronie Moje Wypieki i od tamtej pory chętnie ją stosuję, gdyż kruszonkę robi się znacznie prościej niż tradycyjnie z masłem schłodzonym. Najpyszniejsze jest crumble lekko

Stare Gary
Czekoladowe fondant Gordona 105

już na talerzu odwracamy je do pozycji właściwej. Idealne fondant jemy na ciepło, bo cała przyjemność to ta wypływająca czekolada właśnie. Dodatkowo dodaliśmy bitą śmietanę i mrożone (na potrzeby deseru rozmrożone) już truskawki, ale idealnie też pasują lody waniliowe, sorbet truskawkowy bądź cytrynowy, a sam Gordon polewa jeszcze całość karmelem. Myślę, że każdy swój idealny dodatek znajdzie. A smak? Powiem(...)osobę, która nie przepada za czekoladowymi deserami, ten smakuje wyśmienicie. No i dumne z moją 3-latką chodzimy, że za pierwszym razem nam się udało bez skuchy takie cudo upiec

gutfut
Chocohotopots by Nigella 92

się pieczenie za zakończone. Podawać ciepłe, tylko uważać, aby się nie poparzyć. Faktycznie szybsze wykonanie, smak w zasadzie nie do odróżnienia z fondant, ale mi, tej której zawsze z deserami było nie po drodze, bardziej przypadł do gustu przepis Gordona. Bo dla mnie deser jest właśnie ukonorowaniem kuchennych zmagań, a więc do jego wykonania lubię się przyłożyć, pobawić się smakami

gutfut
Szaszłyki z młodymi ziemniakami i boczkiem oraz warzywami + film 148

Grillowane szaszłyki z młodymi ziemniakami i boczkiem oraz warzywami: papryką, czerwoną cebulą i pieczarkami, to znakomita przystawka na rodzinne spotkania lub ciekawy pomysł na smaczny i

Smakowite Dania
Beza pavlova z bitą śmietaną i truskawkami 122

Pavlova to chyba jeden z najpiękniejszych deserów na świecie. Biała chmurka z soczystymi owocami na wierzchu prezentuje się niemal wytwornie. A przecież teoretycznie to nic prostszego - piana z białek, do tego śmietana kremówka i owoce. Najprostsze na świecie składniki tworzą koniec końców istne dzieło sztuki. W miniony weekend odkryłam największą tajemnicę tego deseru. I nie jest to żaden sekretny

Kulinarne Inspiracje
Najlepsze placuszki bananowe! Potrójnie bananowe! 177

Z rana najlepiej lubię słodkie śniadania , bo po słodkim śniadaniu dzień staje się o wiele lepszy. Dziś prezentuję Wam bardzo, bardzo smaczne śniadanie, bo aż potrójnie

Kuchnia Łukasza
Pstrąg łososiowy z salsą rabarbarową i białymi szparagami 134

postanowiłam przygotować kolejne danie z ich udziałem. Do towarzystwa zaprosiłam jeszcze warzywo, na które wiele osób czeka z utęsknieniem czyli rabarbar. Najczęściej jest on wykorzystywany do wypieków lub deserów. Ja jednak wolę go zdecydowanie w wersji wytrawnej. Za ciastami z jego udziałem nie przepadam, podobnie jak zresztą pozostała część mojej rodziny. Używam go z reguły do deserów i dżemów

Wiem co jem
Koktajl ALOES na tropikach 251

Witajcie!  A co gdyby koktajl orzeźwiał i jednocześnie sycił? Było by pięknie! Zapewniam że będzie, bo o to pyszny aloes na tropikach.  Sycące awokado

Kuchnia PROzdrowotna
Pieczony budyń z ricotty i migdałów (Budino di ricotta e mandorle) 148

Pieczony budyń z ricotty i migdałów to ostatnio jeden z moich ulubionych deserów. Budy ń  przypomina w smaku pieczony serniczek o smaku migdałowym. Do tego świeże owoce, dekoracja z serka mascarpone i mamy cudowny deser na letnie podwieczorki. Sm acznego :) SKŁADNIKI (na 4 budynie) 200 gr ricotty

La grande e la piccola cuoca
Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym i anchois 109

Pyszne śniadanie jest podstawą udanego dnia. Dzisiaj mam dla Ciebie przepis na pastę jajeczną z anchois, ogórkiem kiszonym i świeżą pietruszką.  Porcja na 4 osoby

Niezły Młynek