deser - 61894 przepisów (strona:957/4127)

Babka czekoladowa 145

Przepyszna, wilgotna babka czekoladowa na świąteczny stół ☺ Powstała ze składników, z których zrobiłam muffiny (przepis wkrótce) i z pewnością na stałe zagości w naszym repertuarze ciast

Ania i Marcin gotują
Rożki z rukoli z serkiem łososiowym 168

Dzisiaj bardzo ciekawa przystawka, może fajnie wkomponować się na Wielkanocnym stole albo na imprezie. Taka trochę rozbieżność jeżeli chodzi i imprezy, jednak rukolowe rożki będą

Niezły Młynek
Sałatka z pieczoną karkówką 180

Doskonale sprawdzi się na obiad oraz kolację. Lekka, syta i kolorowa.  Sałatka z pieczoną karkówką smakuje równie dobrze, jak te z kurczakiem.  Składniki: Dla

Kuchnia w czekoladzie
BABKA MAJONEZOWA 162

Wielkanocna babka z niecodziennym dodatkiem do tego typu wypieków, bo z majonezem. Bardzo puszysta, długo utrzymuje świeżości , a majonez jest absolutnie nie wyczuwalny. Składniki na foremkę

RAROSSA
Ciasto Kukułka (bez pieczenia) 2223

mojprzepisna.pl | Ciasto Kukułka Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto z kremem. Chodziło, chodziło i wychodziło. To ciasto jest pełne kremu. Jednocześnie jest dość słodkie, bardzo

moj przepis na
Lasagne z warstwą pieczarek 193

Uwielbiam włoskie dania, choć staram się je ograniczać... Lazanię przygotowywałam chyba drugi lub trzeci raz w życiu z racji tego, że nie lubię robić jej w

Kuchnia w czekoladzie
ŻUREK STAROPOLSKI 229

Przygotowany na zakwasie Żurek bez, którego trudno wyobrazić sobie Wielkanocne śniadanie. Składniki: 500 ml zakwasu na żurek 20 dag wędzonego boczku cebula 5 ziaren ziela angielskiego

RAROSSA
Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan 262

Jeśli nie macie pomysłu co zrobić z mięsem z rosołu, polecam przygotowanie tych sakiewek. Są proste do zrobienia i wyjątkowo smaczne. Dzięki serowi pleśniowemu sakiewki nabierają

Oryginalny smak
Książka „Smakowita Ella” oraz ciastka czekoladowo – orzechowe z nasionami chia 140

Chcę rozpocząć w Małej Cukierence nową kategorię „Zdrowa Środa” i mam nadzieję, że Wam się spodoba. W każdą środę będę publikować nowy post ze zdrowszymi wersjami przepisów na słodkości, desery. Od wydawnictwa Znak dostałam do zrecenzowania książkę brytyjskiej blogerki Elli Woodward i stwierdzałam, że to idealny moment na rozpoczęcie „Zdrowej Środy”. Ładnie wydana, dosyć spora książka, zawierająca ponad 100 pysznych(...)zdrowych i sprawdzonych przepisów na obiady, przekąski i desery. Przepisy są wegańskie, bez glutenu i cukru. Dzięki nim autorka książki wyszła z ciężkiej choroby i przeżyła największą przygodę swojego życia. Nowe menu nie tylko pozwoliło jej powrócić do zdrowia, ale też pomogło odnaleźć życiową pasję: niemal z dnia na dzień zrezygnowała z aktualnej pracy, żeby poświęcić się prowadzeniu bloga kulinarnego

Mała Cukierenka
Babka szpinakowa 188

Już od jakiegoś czasu nosiłam się z zamiarem upieczenia ciasta ze szpinakiem. A skoro zbliżają się święta, to postawiłam na babkę z tym zdrowym, zielonym dodatkiem

Kuchnia w czekoladzie
Wielkanocna Baba drożdżowa Pawła Małeckiego - Wielkanocne wypieki z Mistrzem Cukiernictwa 147

Ostatnio miałam możliwość uczestniczyć w warsztatach cukierniczych zorganizowanych przez Lidl Polska. Całe warsztaty prowadził Paweł Małecki i powiem Wam, że było bardzo słodko. Przez

Niezły Młynek
Ciastka pierożki z powidłami i orzechową posypką 148

Pierożki z powidłami i orzechową posypką to doskonały deser do kawy lub herbatki. Ciasteczka są bardzo kruche i rozpływają się w ustach. Każdemu będą smakować. Polecam!!!  SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki, 150g masła, 4 żółtka, 4 łyżki cukru pudru, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 słoiczka powideł śliwkowych, 50g orzechów włoskich HELIO, 1,5 łyżki cukru kryształu, białko do posmarowania(...)około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Do przygotowania ciasteczek wykorzystałam orzechy włoskie, które otrzymałam do testowania od firmy HELIO . Orzechy włoskie HELIO to doskonały dodatek do ciast, ciastek, deserów i sałatek. Orzechy HELIO są wysokiego gatunku, doskonale wysuszone i pozbawione goryczki. Warto je zakupić do świątecznych wypieków. Zachęcam do zakupu produktów firmy HELIO , niezbędnych do przygotowania świątecznych słodkości

Tradycyjna kuchnia Kasi
Podstawa jesiennych wypieków- jak zrobić puree z dyni? 111

Jesienią dynia króluje na polskich stołach, blogi kulinarne pękają w szwach od nawału przepisów z dodatkiem dyni, a my pragniemy je wszystkie wypróbować. Jak pewnie zauważyliście, podstawą wielu dań, deserów i wypieków jesiennych jest właśnie puree z dyni. Szczerze mówiąc nie spotkałam się jeszcze z takim oto wyrobem w naszych polskich marketach, a nawet jeśli Wy zauważyliście ten produkt(...)jest zbyt wodniste, to nadmiar wody możesz na sitku wyłożonym gazą, pamiętaj jednak, że puree nie może być za suche.) Teraz możesz wykorzystać je do swoich dań, wypieków i deserów. Bon appetit! :)  *W lodówce puree z dyni można przechowywać od 3 do max 5 dni, jednak jeśli chcesz je wykorzystać później, wystarczy je zamrozić

Smiling Shrimp
Jak ugotować pyszną sypką kaszę jaglaną? 233

skorzystałam z rad Olga Smile . Jestem bardzo zadowolona z efektu. Z całą pewnością jeszcze niejeden raz kasza jaglana zagości na naszym stole, nie tylko na obiad. Nada się do deserów na słodko. Jeśli i Wy nie gotowaliście jeszcze kaszy jaglanej, koniecznie przeczytajcie instrukcję poniżej i cieszcie się pysznym i zdrowym posiłkiem, który przełamie nudę w kuchni! Składniki: szklanka kaszy jaglanej(...)szklanki wody z solą. Dodaj olej. Ilość soli uzależnij od tego, do czego wykorzystasz kaszę. Do potraw obiadowych, słonych, dodaj nawet 1 łyżeczkę, jeśli wolisz dobrze posolone, ale do deserów i słodkich dań - można ją pominąć. Wsyp kaszę do wrzątku, zmniejsz gaz na bardzo mały. Przemieszaj parę razy. Przykryj pokrywką, zostaw ją jednak leciutko uchyloną. Gotuj ok 15-20 minut

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania