deser smakiem przypomina budyń czekoladowy, choć jest sto razy lepszy ;) Po ugotowaniu posypałam desery startą gorzką czekoladą, która od razu się rozpuściła, posypałam posypką i podałam z pysznymi paluszkami z otrębami i miodem . Najlepiej smakuje na ciepło, od razu po przygotowaniu... choć również można zjeść na zimno :) Paluszki są produktem ekologiczny, posiadają certyfikat BIO z dodatkiem miodu i otrąb. Stanowią
Aga w kuchniPrzygotowanie dobrej piersi z kaczki według wielu jest bardzo trudne - nic bardziej mylnego! Smażona pierś z kaczki wg. tego przepisu jest bardzo prosta w przygotowaniu wychodzi
Kuchnia ŁukaszaDeser nie musi być bombą kaloryczną, a przy okazji możesz wykorzystać owoce z kompotu. Zmiksowane morele z amaretto i jogurt grecki dosłodzony kajmakiem ułożone na ciasteczkach amarettini to bardzo smaczny zestaw, na pewno zadowoli każdego łakomczucha. Deser przygotujesz w kilka minut. Polecam! Składniki: 400 g połówek moreli z kompotu 200 g jogurtu greckiego 2 łyżki amaretto garstka amarettini
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Takie chipsy z wołowiny sprawdzą się na Waszej imprezie. Szczególnie Panom posmakują, do tego piwo i macie idealne połączenie. Składniki: 1 kg polędwicy wołowej
Niezły MłynekLekko gęsty, z całymi owocami, lśniący, kwaskowy i pyszny… po prostu :) Znakomity dodatek do wielu deserów: bitej śmietany, czekoladowych musów, lodów, ciast, bezowych tortów… Zastosowań jak sami widzicie wiele. Ze względu na porę roku użyłam wiśni mrożonych (drylowanych), w sezonie polecam świeże owoce :) Przygotowałam ten sos do konkretnego deseru. Jakiego? Tego dowiecie się w następnym wpisie :) Składniki: 200 g wiśni
MyCookBook.plAhimsy zdecydowanie jeszcze przed nami :) Baszta ul. Kraińskiego 14 Baszta to tajska wegetariańska i wegańska knajpka. Mieści się niedaleko Wyspy Słodowej. W swojej ofercie ma zupy, drugie dania oraz desery. Miejsce jest całkiem przytulne i ciekawie zaaranżowane w dość nietypowym budynku. Na stronie lokalu znajdziecie dokładne menu. Mieliśmy okazję jeść tam zupę dnia z marchewki i mango na mleczku kokosowym(...)oraz różne dania "pojedyncze" oraz zestawy. Sam lokal jest niewielki, ale za to całkiem przytulny. Jako Bananowe Pole musieliśmy spróbować bananów w cieście z mąki cieciorkowej - słodki i smaczny deser. Innym razem wybraliśmy opcję słoną w postaci zestawu Thali XXL, gdzie znajdowały się takie rzeczy jak: r yż, sabdżi, tofu w curry na mleku kokosowym, pakora, pappadam (chipsy z mąki
Bananowe Polemojprzepisna.pl | Maślane rogaliki Czasem spełniam kaprysy mojej rodzinki i piekę dla nich wypieki może nie najzdrowsze, ale smaczne, pełne zwykłej mąki pszennej, masła, jajek i mleka
moj przepis naSos żurawinowy według tego przepisu robię już od kilku miesięcy i robię go dosyć często. Jest bardzo smaczny, zbilansowany w smaku, w miarę kwaśny, gładki, bardzo
Kuchnia ŁukaszaOj nie znam nikogo, kto powiedziałby z ręką na sercu, że nie lubi uszek z barszczem. Można je co prawda lubić mniej, ale że wcale? Nie
Kuchnia w czekoladzieParmigiana di melanzane jest klasyczną potrawą kuchni włoskiej. To smażone plastry bakłażana przełożone sosem pomidorowym i serem, następnie zapieczone. Sycylijczycy dodają do niej również tuńczyka, natomiast
Oryginalny smakDzisiejsza propozycja zupy jest bardzo męska. Została przygotowana przez mojego męża i naszego kolegę Wojtka. To danie ich męskiego wieczoru spędzonego przy piwie. Konsystencja mnie trochę
Niezły MłynekJest niedziela, więc pewnie w większości polskich domów pyrka już rosół, mięso się rozmraża lub już siedzi w piekarniku, a ziemniaki właśnie "same" skończyły się obierać
Kuchnia w czekoladzieBrownie to klasyczne amerykańskie ciasto. Bardzo proste do przygotowania i co najważniejsze zawsze wychodzi Jest idealne dla miłośników czekolady, którzy lubią ciężkie, gliniaste i mocno czekoladowe
Oryginalny smakPamiętacie, jak jakiś czas temu zapraszałam Was do polubienia pewnej strony ze skorupkami na fb? W końcu udało mi się podjechać i przekonać się osobiście jakie
Kuchnia w czekoladzieSałatki mają to do siebie, że można spokojnie wymieszać kilka składników, doprawić i zawsze "jakoś" smakują :) Ja tym razem przygotowałam na szybko taką z kolorowym
Kuchnia w czekoladzie