Bułeczki na zakwasie. Edyta Guhl. Witajcie Kochani, ostatnio wspominałam, że nastawiłam zakwas i czekam cierpliwie, żeby coś dobrego upiec i wreszcie się doczekałam. Upiekłam przepyszne, chrupiące
dolcevitainmykitchenWarzywne kotleciki z kalafiorem. Edyta Guhl. Witajcie kochani, dzisiaj zapraszam na kotleciki z kalafiora, nie są smażone na tłuszczu, tylko pieczone w piekarniku, dzięki czemu nie
dolcevitainmykitchenCiasto ,, Żądło pszczoły“ Edyta Guhl. Witajcie Kochani, postanowiłam wyjechać na Święta do Polski i bardzo się z tego cieszę, ale nie chcę zostawić Was bez nowego
dolcevitainmykitchenWesołych Świąt. Edyta Guhl. Przerwa wielkanocna Z okazji zbliżającej się Wielkanocy nastapi około 2-tygodniowa przerwa na blogu. Wszystkim czytelnikom życzę dużo radości, spotkan z rodziną
dolcevitainmykitchenKoperty z budyniem i wiśniami. Edyta Guhl. Witajcie kochani, minął już urlop świąteczny i pora zabrać się do pracy. Spędziłam dwa tygodnie w Polsce i wypróbowałam
dolcevitainmykitchenCiasto Pleśniak. Edyta Guhl Serdecznie zapraszam na tradycyjny pleśniak, który bardzo modny byl w czasach mojego dzieciństwa. Ciasto znane jest również pod nazwą zapleśniak, skubaniec, kruszeniec
dolcevitainmykitchenCiasto cudak. Edyta Guhl. Zapraszam na ciasto cudak, o którym wspomniałam w poprzednim poście. Ciasto cudak znane jest również pod nazwą Stefanka, ciasto czeskie, miodownik. Jest
dolcevitainmykitchenSelerowe frytki. Edyta Guhl. Przywiozłam z Polski dwa piękne okazy selera korzeniowego i zastanawiałam się, co z niego zrobić. Seler korzeniowy jest u nas dość trudny
dolcevitainmykitchenGreckie łódeczki z pomidorami i serem. Edyta Guhl. Witajcie, dzisiaj zapraszam Was na greckie łódeczki z nadzieniem z suszonych pomidorów i sera. Przepis znalazłam na blogu
dolcevitainmykitchenPlacuszki z kapusty. Edyta Guhl. Kochanie, co dzisiaj na obiad? Tego zdania prawie nie mogę już słuchać. Najchętniej odpowiadam: wątróbka. Albo: nerki! Mój mąż, wegetarianin z
dolcevitainmykitchenGrzybki- muchomorki. Edyta Guhl. Pewnego starszego mężczyznę zapytano, dlaczego zawsze wybiera sobie młode dziewczyny na przyjaciółki. Odpowiedział: ,, Bo są tak cudownie...nieskomplikowane. „ Mój dzisiejszy przepis jest
dolcevitainmykitchenWarzywna Charlotta. Edyta Guhl. Dzień Matki przypada w Niemczech na drugą niedzielę maja, jest to dużo wcześniej niż w Polsce i pamiętajmy, że jest to data
dolcevitainmykitchenWegańska tarta z mango. Edyta Guhl. W tak radosnym dniu...jakim jest Dzień Matki zapraszam na wegańskie ciasto z mango i mlekiem kokosowym. Przepis na to
dolcevitainmykitchenTort Księcia Regenta- Edyta Guhl Dzisiejszy tort jest bardzo poważny i dorosły, pewnie lepiej nadawałby się na Dzień Ojca niż na Dzień Dziecka, ale dla łasucha
dolcevitainmykitchenJabłecznik z budyniem. Edyta Guhl. Szarlotkę lub jabłecznik piekę najczęściej jesienią, wtedy jabłka są dojrzałe i przepięknie pachną. Najsmaczniejsze są ciasta z Antonówką, ale inne stare
dolcevitainmykitchen