Warzywne gołąbki z kapusty włoskiej z sosem. Edyta Guhl. Klasyczne, niemieckie gołąbki, czyli Kohlrouladen, robione są z białej kapusty i mięsnego nadzienia. Nie znajdziecie w nich
dolcevitainmykitchenCynamonowa bułka drożdżowa ze zmarszczkami. Późnym popołudniem upiekłam tego zabawnego drożdżowca z cynamonem i zanim wystygł, zniknęła jego większa część, aż mnie korci, żeby napisać: większa
dolcevitainmykitchenCiasto z galaretką na karnawał.Edyta Guhl. Witajcie Kochani, karnawał zapowiada się wesoło. Zaplanowałam kolorowe ciasto z galaretką i jeszcze przy żadnym z wypieków tyle się
dolcevitainmykitchenBłyskawiczne bułki z jablkami i cynamonem. Edyta Guhl. W dzisiejszy tłusty Czwartek, czyli Weiberdonnerstag w Niemczech proponuję Wam coś innego niż pączki, a mianowicie bułeczki z
dolcevitainmykitchenSerowe roladki z oliwkami i pietruszką. Edyta Guhl. Witajcie Kochani, moją ostatnią propozycją na karnawałowy bufet są serowe roladki. Wybrałam dwa przepisy, które różnią się od
dolcevitainmykitchenDelikatna babka do kawy. Edyta Guhl. Dzisiejsze ciasto jest doskonałym wprowadzeniem do okresu postnego. Po ciężkich kremowych ciastach, bułeczkach, czy tortach, ta klasyczna babka, upieczona w
dolcevitainmykitchenZapiekanka z chleba i warzyw. Edyta Guhl. Pamiętam jak w dzieciństwie z upodobaniem czytałam rubryki w Zwierciadle lub Kobiecie i życiu, które zaczynały się od: co
dolcevitainmykitchenRomantyczne ciasteczka z cukrem. Edyta Guhl. Witajcie Kochani, dzisiaj są Walentynki. Chciałam Wam opowiedziec o miłości do grobowej deski, wiernych mężach i zakochanych żonach. Nie wiem
dolcevitainmykitchenZiemniaczane bułeczki na drożdżach. Edyta Guhl. Witajcie Kochani w ten śnieżny, zimowy ranek. Trzymam się dzielnie, nie podjadam słodyczy, chociaż koleżanki blogerki kuszą pysznymi ciastami np
dolcevitainmykitchenSmaczne bułeczki z twarogiem. Edyta Guhl. Witajcie, nigdy wcześniej przed pisaniem bloga nie zdawałam sobie sprawy, że tak często używam do gotowania i pieczenia sera. Teraz
dolcevitainmykitchenOczyszczająca zupa z kapusty. Edyta Guhl. Zawsze przed Wielkanocą staram się pościć i choć może rezygnacja z mięsa nie jest dużym wyrzeczeniem, bo mięso mi nie
dolcevitainmykitchenCurry z ciecierzycą i mlekiem kokosowym.Edyta Guhl. Zapraszam na curry z ciecierzycą, moje ulubione danie, gdy na dworze zimno i wieje, a dusza marzy o dalekich
dolcevitainmykitchenZapiekanka z ziemniakami i gruszkami. Edyta Guhl. Pierwszy raz jadłam Kartoffel-Gratin, czyli zapiekankę z ziemniaków w małej restauracji w Luksemburgu, nie w samym Mieście Luksemburg
dolcevitainmykitchenOwocowe skórki, czyli wegańskie żelki. Edyta Guhl. Witajcie Kochani, zapraszam serdecznie na moje nowe odkrycie jak przetrwać post nie jedząc słodyczy, a mieć dosyć energii: owocowe
dolcevitainmykitchenMuffinki z selerem i słonecznikiem. Edyta Guhl. ,, W niedzielę nie ma nas w domu“, tym hasłem animują lokalne gazety do ruchu na świeżym powietrzu. Na przekór
dolcevitainmykitchen