Nasze słodziutkie SEMIFREDDO Z MALINAMI I PISTACJAMI to nic innego... Artykuł Semifreddo z malinami i pistacjami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEChłodnik z rzodkiewek z dodatkiem koperku i czosnku to znakomity pomysł na orzeźwiający i pełen witamin posiłek idealny na upały. Taki chłodnik jest świetną propozycją na
Smakowite Daniacukinia #kakao #migdały #ciasto #deser #czekolada #figi #drugieśniadanie Nie wiesz co zrobić z cukinią, a na kolejne leczo nie możesz patrzeć? Myślę, że tociasto jest rozwiązaniem, szczególnie dla smakoszy słodkiego smaku. Ciasto cukiniowo-czekoladowe, a cukinii prawie nie czuć. Za to czuć czekoladę, migdały i figi. Słodki smak bez wyrzutów sumienia, bo brak cukru, a do tego na mące pełnoziarnistej(...)poleca się na deser lub II śniadanie. Składniki na dużą keksówkę (10 porcji): 10 namoczonych wcześniej fig suszonych 2 banany 2 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej 1 duża cukinia (około 350g) 1 szklanka migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 szklanka oleju rzepakowego skórka otarta z 1 cytryny szczypta soli 2 łyżki kakao 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady (przynajmniej
Katarzyna Skórska - dietetyk klinicznyCukinia jest warzywem, jak ja to mówię, wielofunkcyjnym. 🙂 Może bowiem stanowić bazę do placuszków, idealnie sprawdzi się jako składnik lecza, czy też jako dodatek do kotletów
PysiaGotuje.plPizza jest chyba jednym z naszych ulubionych fast foodów, ale po co wydawać majątek na pizzę z knajpy, skoro można zrobić ją samemu? Wspólne przygotowywanie posiłku
PysiaGotuje.plZupa cebulowa wywodzi się z kuchni francuskiej i tradycyjnie sporządzana jest na wywarze mięsno-warzywnym lub warzywnym, z dodatkiem dużej ilości smażonej cebuli, pod grubą warstwą
PysiaGotuje.plW dzisiejszym wpisie przedstawię przepis na pyszny sos kurkowy. Przepis na sos kurkowy jest bardzo prosty i nie wymaga dużego nakładu pracy. Sos kurkowy idealnie pasuje
PysiaGotuje.plKapuśniak jest dość popularną zupą, wywodzącą się z kuchni polskiej. Kapuśniak przygotowywany jest na podstawie wywaru mięsnego lub mięsno-warzywnego. Często kapuśniak przygotowywany jest na żeberkach
PysiaGotuje.plPrzepis na makaron domowy z kapustą i boczkiem przekazała mi jeszcze Babcia. To danie jest smakiem mojego dzieciństwa i bardzo często gości w moim rodzinnym domu
PysiaGotuje.plPierś z kurczaka jest bardzo często wykorzystywana w kuchni i może stanowić podstawę wielu ciekawych dań. Jednak czasami brakuje nam już pomysłów, jak możemy wykorzystać pierś
PysiaGotuje.plZupa grzybowa przygotowywana jest na bazie wywaru mięsno-warzywnego lub warzywnego, z dodatkiem świeżych lub suszonych grzybów. Ja swoją zupę grzybową przygotowałam na bazie rosołu, z
PysiaGotuje.plDynia jest bardzo wartościowym warzywem, które stosunkowo rzadko gości w naszym jadłospisie. Dynia bogata jest we wszelkiego rodzaju witaminy oraz makro i mikroelementy. Warzywo bogate jest
PysiaGotuje.plW dzisiejszym wpisie przedstawiam Wam prosty przepis na rogaliki drożdżowe. Rogaliki drożdżowe najczęściej przygotowuje się u mnie na Św. Marcina, jak nakazuje wielkopolska tradycja. Niestety, nie
PysiaGotuje.plPrzepis na zupę z brokuła i kalafiora stworzyłam zupełnie przypadkiem. Tak, tak, dobrze widzicie – przypadkiem! Historia tej zupy rozpoczęła się, gdy w mojej lodówce znajdowało
PysiaGotuje.plKojarzycie te mocno czekoladowe, popękane ciasteczka z sieciówek typu Lidl czy Biedronka? Ciasteczka, które po przełamaniu są wilgotne w środku i kruche na zewnątrz? Teraz możecie
PysiaGotuje.pl