deser - 61394 przepisów (strona:788/4093)

Tuńczykowa pasta z awokado i rzodkiewką 127

Nie robię zbyt wielu past, sama nie wiem dlaczego, bo oboje z M. bardzo je lubimy. Chyba po prostu o nich zapomniałam ;) Aż do tego momentu

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i ogórkiem + film 149

Sałatka makaronowa z tuńczykiem i ogórkiem to ekspresowa w przygotowaniu przekąska. Makaron, tuńczyk, ogórki, kukurydza i szczypiorek do tego majonez oraz musztarda to prosta i smaczna

Smakowite Dania
Makaron z ricottą i parmezanem 170

Drukuj Makaron z ricottą i parmezanem By Piotr 14 maja 2018 Makaron z ricottą i parmezanem - pyszny obiad z wykorzystaniem moich ulubionych szparagów! Składniki: makaron - 250g

Pogotujmy.pl
Tuńczykowo-parmezanowy creme brulee 120

Creme brulee kojarzy się głównie ze słodkim deserem. U mnie dzisiaj wersja wytrawna idealna na kolację. Przepis na słodki deser złamałam dodając zamiast cukru, parmezan i rozdrobnionego tuńczyka. Wierzch zamiast posypywać cukrem,który się karmelizuje posypałam grubą warstwą parmezanu, który przypiekłam palnikiem. Tuńczykowy creme brulee można jeść prosto z kokilki podając z pomidorkami koktajlowymi i tostami lub smarować nim chrupiące

Bon appetit mon amie
TORT KOMUNIJNY 185

Kolejny tort komunijny , ten w odróżnieniu od poprzedniego tortu  przygotowany na kremie z bezy szwajcarskie. Tort o smaku waniliowym przełamany dżemem malinowym SKŁADNIKI:  (tortownica

RAROSSA
Przepis #141 Wafle "Princessa" - bez białego cukru 148

Witajcie, w sumie to do końca nie wiedziałam  jak nazwać mój dzisiejszy deser - czy to bardziej wafle czy ciastka? Ale chyba bliżej im do wafli:) Przekładane kokosowym kremem przypominają wafelki Princessa- idealne dla wielbicieli kokosa. To co gotowi na nowy przepis? :) jeśli tak to zapraszam poniżej:) Wartości odżywcze na 100 g: 311 kcal(...)masą przekładamy nasze wafle. Wierzch smarujemy musem kokosowym.   Wafle przechowujemy w lodówce. Zamiast musu kokosowego wierzch można polać rozpuszczoną gorzką czekoladą. Idealnie sprawdzą się na przekąską lub słodki deser. Smacznego

Health-Fit-Life
Czekoladowo-orzechowy torcik lodowy 158

Rewelacyjny śmietankowy torcik lodowy z dużą ilością gorzkiej czekolady i orzechów to świetna propozycja dla fanów zimnych deserów. Składniki: 800ml śmietany 30% 400g gorzkiej kuwertury 200g bezy 300g orzechowego krokantu 2 cukry wanilinowe Dekoracja: bita śmietana płatki czekoladowe różowe cukrowe perełki Wykonanie: 1. Kuwerturę i bezy pokroić nożem na małe kawałki. 2. Śmietanę ubić na sztywno, miksując dodać cukier wanilinowy(...)wylać do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej folią spożywczą. 3. Wstawić do zamrażarki na minimum 4-5 godzin. 4. Kilka minut przed podaniem wyjąć z zamrażalnika żeby deser lodowy odtajał i dał się pokroić, a następnie udekorować bitą śmietaną, płatkami czekoladowymi i perełkami

Szalona Kuchnia Eweliny
WEGAŃSKIE PANKEJKI - GOTOWY MIX Z PŁATKÓW OWSIANYCH 144

Pankejki to ostatnio mój ulubiony deser, dlatego postanowiłam spróbować zrobić gotowy mix, który zawsze będę  mieć pod ręką.   Do sypkiej mieszanki z tego przepisu  wystarczy dodać mleko sojowe, poczekać 10 minut i można cieszyć się pysznymi pankejkami.  WEGAŃSKIE PANKEJKI - GOTOWY MIX Z PŁATKÓW OWSIANYCH Składniki:  500g bardzo dobrze zmielonych płatków owsianych (można też

wegujemy
TRUSKAWKOWE POLE 178

Powoli rozpoczyna się truskawkowe szaleństwo, uwielbiam ten czas gdy na straganach robi się czerwono, a woń truskawek po prostu nie pozwala na to aby ich nie

RAROSSA
Galaretkowy arbuz 263

Galaretka podana w arbuzie to moja, nieco inna, ciekawsza propozycja podania tego popularnego deseru ze świeżymi owocami. Taki chłodzący deser z orzeźwiającymi borówkami nie tylko idealnie sprawdzi się na przyjęciach dla dzieci, ale również nacieszy oko i podniebienie dorosłych. Składniki: 1/2 arbuza średniej wielkości 3 galaretki truskawkowe 1l wrzątku 120g borówki amerykańskiej Wykonanie: 1. Miąższ z arbuza dokładnie wydrążyć

Szalona Kuchnia Eweliny
Domowe bagietki z mozzarellą, pomidorami i rukolą 188

Czas przygotowania: 50 minut Czas przyrządzania: 30 minut Ilość porcji: 3 porcje Drukuj Domowe bagietki z mozzarellą, pomidorami i rukolą By Piotr 11 maja 2018 Niezwykle

Pogotujmy.pl
Labneh z rabarbarem gotowanym w soku pomarańczowym 136

obtoczyć w ziołach i zamarynować w oliwie. Jak chcecie wykorzystać go do wytrawnych dań to jogurt trzeba przed odstawieniem do odsączenia posolić. Labneh bez dosalania świetnie nadaje się do deserów. Ja go lubię podawać ze słodkimi dodatkami, w konsystencji gęstego, kremowego twarożku – bardzo mi w tej formie przypomina francuski fromage frais, którym zajadałam się mieszkając we Francji. Można

Cooking for Emily
Labneh z pieczonym rabarbarem 83

obtoczyć w ziołach i zamarynować w oliwie. Jak chcecie wykorzystać go do wytrawnych dań to jogurt trzeba przed odstawieniem do odsączenia posolić. Labneh bez dosalania świetnie nadaje się do deserów. Ja go lubię podawać ze słodkimi dodatkami, w konsystencji gęstego, kremowego twarożku – bardzo mi w tej formie przypomina francuski fromage frais, którym zajadałam się mieszkając we Francji. Można

Cooking for Emily
Sok warzywny z pomidorami, papryką i cukinią 191

Czas przygotowania: 10 minut Ilość porcji: 2-3 szklanki Drukuj Sok warzywny z pomidorami, papryką i cukinią By Piotr 10 maja 2018 Sok warzywny z pomidorami

Pogotujmy.pl
Smoothie z natką pietruszki 174

Wiosna w tym roku wyjątkowo nas rozpieszcza swoją aurą. Wszystko dookoła kwitnie zdecydowanie szybciej, trawa rośnie jak szalona, a słońce ogrzewa nas swoimi promieniami. Człowiekowi nie

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania