Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym to obiad, który przypadnie do gustu niemal każdemu! Niesamowicie prosty, sezonowy i szybki w przygotowaniu. Pysznie smakujący i bez dodatku
Pogotujmy.plETON MESS - to brytyjski bałagan z 3 SKŁADNIKÓW. Połączenie świeżych truskawek 🍓, bezy i śmietany - totalnie prosty deser, który naprawdę zachwyca ❣️ Można podawać go z dowolnymi letnimi owocami, jednak tradycyjnie podawany jest z truskawkami. Pierwotnie Eton Mess (który był serwowano w Eton College od lat 30-tych) składał się z truskawek i bananów oraz lodów lub śmietany. Bezy zostały dodane
CzarnawisienkaWstyd się przyznać, ale jeśli chodzi o śniadania, to przeważnie jadam na szybko, bez większego polotu. Wstając rano myślę tylko o tym, by to dzieciom przygotować
Kuchnia w czekoladzieMoże wydawać się, że seler naciowy w połączeniu z jabłkiem, płatkami owsianymi i sokiem pomarańczowym nie będzie smakować. A jednak smakuje świetnie! W dodatku to bomba
Oryginalny smakdeser najszybszy na świecie a smakuje wybornie. Można go też zrobić z innymi owocami, jednak agrest robi tutaj całą robotę aby deser był obłędny w smaku, polecam. Budyń jaglany z agrestem. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMłoda kapusta na gęsto z koperkiem Młoda kapusta zasmażana z koperkiem i jabłkami to smak mojego dzieciństwa. Kiedy tylko w sklepach i na lokalnym bazarku pojawiają
Cztery FajeryNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Związek na patelniTruskawkowe chmurka to bardzo smaczne ciasto zwane również zemstą teściowej które to przygotowuje się z wiśniami . W oryginale podobno wiśnie były nie z pestkami i właśnie
RAROSSASprawdzony przepis na drożdżówkę z truskawkami i kruszonką. Drożdżówka jest puszysta i miękka, a rośnie naprawę wysoka. Ciasto drożdżowe wykonane jest na oleju zamiast masła
Kuchnia MagdaLenyChłodnik, czyli zupa na zimno to świetne rozwiązanie na obiad w upalny dzień! Jednym z prostszych chłodników jest chłodnik ogórkowy z dodatkiem rzodkiewki oraz dużej ilości
Kuchnia MagdaLenyuśmiechają się od ucha na widok termometru w okolicach „trzydziestki”. W takie upały zdecydowanie częściej sięgamy do lody, ciasta na zimno czy też mrożone desery. Dziś, zainspirowana współpracą ze sklepem i palarnią kawy CAVERES.PL , o której pisałam Wam już przy przepisie na najlepsze na świecie Tiramisu ( tutaj ) albo pokazując smakowity przepis na przepyszne Mini Pavlove ( tutaj ) na zapraszam
Ostra na SłodkoMoja propozycja tradycyjnego, włoskiego, delikatnego lodowego deseru mocno najeżonego świeżymi truskawkami. Składniki: 400ml śmietany 30% 2 białka 10 łyżek cukru 50ml wody 500g świeżych truskawek Wykonanie: 1. Cukier rozpuścić w wodzie i zagotować syrop. 2. Białka ubić na sztywno, cały czas miksując powoli wlewać gorący syrop aż do momentu powstania lśniącej i puszystej bezy. 3. Połowę truskawek pokroić w małe(...)przełożyć do formy o wymiarach 28 cm x 14 cm wyłożonej folią spożywczą i wstawić do zamrażalnika na minimum 4 godziny. Kilka minut przed podaniem wyjąć z zamrażalnika żeby deser lodowy odtajał i dał się pokroić
Szalona Kuchnia Ewelinymoich ulubionych. Kocham ją za pizze, spaghetti bolońskie, carbonara i inne pasty, za bruschette, owoce morza oraz tiramisu <3 Z miłości do słodkości, kawy i truskawek przygotowałam szybki deser :) Zapraszam na truskawkowe tiramisu :) Czytaj więcej
Ana Mari's world