deser - 61394 przepisów (strona:401/4093)

CHAŁWA LNIANA Z FIGAMI HISZPAŃSKIMI 112

Domowa chałwa lniana o smaku czekoladowym z suszonymi figami hiszpańskimi to świetny pomysł na zdrowy deser. W smaku zdecydowanie różni się od tradycyjnej chałwy sezamowej i ma również inną konsystencję, a przede wszystkim nie jest taka tłusta i słodka. Nie da się jej też za dużo zjeść, bo len pęcznieje w żołądku i daje uczucie sytości. Jest to idealna propozycja(...)roślinne wykazują korzystny wpływ na błony śluzowe przewodu pokarmowego - idealne na podrażniony żołądek.  Mąkę lnianą można stosować do gotowania, smażenia, pieczenia, a także jako gotowy dodatek do jogurtów, deserów oraz ciast nie wymagających pieczenia. Składniki: 1 szklanka mąki lnianej Radix-Bis 3 łyżki oleju kokosowego nierafinowanego Radix-Bis 3 łyżki miodu 3 kostki gorzkiej czekolady 2 łyżki wody

Kuchnia MagdaLeny
Warstwowy deser kawowy 484

Marzył mi się pyszny mus kawowy i oto on: warstwowy deser kawowy. Świetny pomysł na coś słodkiego dla kawoszy. Jego przygotowanie jest trochę pracochłonne, ale naprawdę warto! Smak wynagrodzi każdą poświęconą chwilę. *Wpis powstał przy współpracy z marką Breville.     Składniki /2 porcje/: 50 ml espresso 80 ml śmietanki 30% 100 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym 1 łyżka(...)kakao 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru 2 żółtka   Czytaj dalej... Artykuł Warstwowy deser kawowy pochodzi z serwisu Pasja Smaku

Pasja Smaku
Naleśniki z konfiturami + film 111

Naleśniki z niskosłodzonymi konfiturami, na mące razowej to ciekawa propozycja dla osób odżywiających się zdrowo a także stosujących dietę odchudzającą. Są świetnym pomysłem na podwieczorek dla

Smakowite Dania
GALARETKOWIEC JOGURTOWY 537

Znany galaretkowiec w wersji mniej kalorycznej, bo na jogurcie naturalnym zamiast śmietany kremówki. Bardzo efektowny i pyszny deser na zimno, wykonany zaledwie z kilku składników. Jest to chyba najprostszy deser jaki robiłam, a w smaku wyśmienity - nie za słodka lekka i delikatna pianka jak ptasie mleczko. Dzieci go uwielbiają. Idealny na każdą okazję, a także i bez okazji 😉 Składniki

Kuchnia MagdaLeny
Panna Cota 128

W niedzielny poranek zapraszam na delikatny deserek dla Babci. Nawet dzieci potrafią go przyrządzić. Polecam :-) Panna Cota: Składniki: 5 płatków żelatyny 500 g słodkiej śmietany 130

dolcevitainmykitchen
Deser - mango+pestki granatu. Dieta szybka przemiana - faza I 158

Deser bez glutenu, bez jajek, bez cukru i tylko 2 składniki, czy to w ogóle możliwe? Możliwe! Słodkie, zmiksowane mango i strzelające pestki granatu to wszystko. Samo zdrowie, a jaka pycha! Wystarczy tylko ułożyć w pucharkach, przybrać wg własnej fantazji i gotowe! Zrób go i przekonaj się, że deser bez bitej śmietany smakuje znakomicie. Myślę, że to dobry przerywnik między

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Deser marchewkowo-śmietanowy z trójkątami z ciasta francuskiego 135

Lekki i prosty deser na zimno z deliaktnie wybijającym się imbirem. Podany z bitą śmietaną i trójkątami z ciasta francuskiego zachwyci każdego. Składniki (4 porcje) -1 kg marchwi -200ml śmietanki 18% + kilka kropel do posmarowania ciasta francuskiego -300ml soku pokarańczowego -8 łyżeczek żelatyny -8 łyżek cukru + do posypania trójkątów -1/4 opakowania ciasta francuskiego -imbir -bita śmietana Przygotowanie(...)pierwszą. Odstawić do lodówki do stężenia. Ciasto francuskie pokroić w małę trójkąty. Posmarować odrobiną śmietanki i posypać cukrem. Piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Desery podawać ozdobione bitą śmietaną z wetkniętym trójkątem z ciasta francuskiego. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 443,7 kcal Tłuszcz: 18,6g Białko: 6,5g Węglowodany: 58,1g Smacznego

Zielona Kuchnia
Salami czekoladowe 136

Lubicie salami?;) Nie, to nie będzie mięsna propozycja;) To będzie deser!:) Czekoladowa roladka, uderzająco podobna do salami, nafaszerowana jest samymi pysznościami – mamy tutaj: orzechy, migdały, herbatniki i ciasteczka amaretti, do tego wyraźnie wyczuwalny jest smak gorzkiej czekolady i likieru amaretto. Ciekawy i smaczny deser, który zachwyca wyglądem. Dodatkowo każdy plasterek jest wyjątkowy, bo każdy jest inny:) W zależności

Smaki Na Talerzu
Pączki serowe z budyniem 866

Każdego roku w okresie karnawału staram się przygotowywać coś innego dla swoich najbliższych.  Mając na uwadze, że oponki smakują mi ogromnie, postanowiłam iść w tym

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto bananowe bez pieczenia + film 145

Ciasto bananowe bez pieczenia z galaretką cytrynową, mascarpone i wiórkami kokosowymi, na pysznym spodzie biszkoptowo-kokosowym, to jedno z tych ciast, które nie może się nie

Smakowite Dania
Lava cake. Czekoladowa lawa. 200

Już bardziej czekoladowo być nie może ;) Lava cake to jeden z moich ulubionych deserów. Trudność w jego wykonaniu polega na tym, że należy trafić w punkt z czasem pieczenia. Tu decydują sekundy! Trzeba dobrze poznać swój piekarnik i próbować. Raz wychodzi lepiej, a raz gorzej. My cieszyliśmy się smakiem wprost z kokilek. Jednak najczęściej deser podawany jest ze świeżymi owocami

zadanie-gotowanie
Sernik orzechowo kajmakowy z jabłkami 196

Święta minęły, a po nich pozostały tylko zdjęcia. I choinka, która u nas ciągle jeszcze błyszczy setkami światełek. Prędko jej nie schowam, bo jak już wspominałam

Kuchnia w czekoladzie
CIASTKA Z MASŁEM ORZECHOWYM (keto, LCHF, optymalne, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 231

Czytając skład większości sklepowych ciastek można się złapać za głowę. Dlatego najlepiej zrobić je samemu. Moja córka uwielbia ciasteczka, czekoladę i masło orzechowe, więc powstała wersja

Ola la LCHF
TORT MOKA 119

Tort moka to jeden z najsłynniejszych francuskich deserów. Ten kawowy tort stworzony w XIX wieku przez paryskiego cukiernika Guignarda, natychmiast zyskał dużą popularność i t rafił do stałego repertuaru ciast na rodzinne uroczystości i święta. Jego nazwa pochodzi od jemeńskiego portu Moka (Mocha), skąd sprowadzano w XIX wieku kawę do Europy. Dzisiaj tort moka doczekał się wielu unowocześnionych wersji. Podstawą(...)tortu moka jest ciasto biszkoptowe, génoise , używane do wielu wypieków i deserów we Francji. W odróżnieniu od klasycznego biszkoptu, technika przygotowania tego ciasta polega na ubijaniu całych jajek z cukrem w kąpieli wodnej. Biszkopt jest przekładany maślanym kremem kawowym, choć dzisiaj coraz częściej krem maślany jest zastępowany lżejszym kremem, np. muślinowym. Porcja dla 6-8 osób Przygotowanie : 30 min. Pieczenie

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Ciasto Kinder Country 189

Spotkałam się z nim już wieki temu i ciągle obiecywałam sobie, że zrobię je sama w domu. Nie wiem ile dokładnie mi z tym zeszło, ale

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania