Weekend ...no i coś słodkiego musi być..to ciacho zrobiłam w ramach akcji Ciasto na niedzielę. i poczułam się jak w raju hihi..W
Moje domowe kucharzenie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 300-400 g rabarbaru 100 g cukru 100 g mąki orkiszowej 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 50 g masła, zimnego cukier
Domowy Smak JedzeniaWiosna nie rozpieszcza nas słońcem i ciepłem. Wieczory przypominają raczej bardziej jesienne niż wiosenne. Szukamy promieni słońca, szukamy czegoś, co nastroje nam poprawi. Pewnie nie będę
Codzienna kuchnia niecodziennaKilka dni temu zobaczyłam gdzieś w necie filmik, na którym pokazywano jak przyrządzić ciasto z układanych pionowo w tortownicy herbatników. Zaintrygowało mnie, ale nie do końca
6nieboNaleśniki najlepsze są na słodko, z kremem , dżemem, twarożkiem, czekoladą i owocami. Co kto lubi! Teraz mamy wiosnę więc muszą być owoce, najlepiej miseczka swoich ulubionych
Wanilia i KardamonWyk op pozytywnej energii na cały dzień :) Tegoroczny weekend majowy wprost zachwyca pogodą. Koniecznie trzeba więc odkurzyć rowery i sezon rowerowy z przytupem rozpocząć! :) A żeby
Grunt to przepis!Lody truskawkowe na kaszy jaglanej Przemierzając bezkresy polskiej blogosfery natknąłem się na lody z kaszy jaglanej. Pierwsza myśl była taka, że to trochę dziwny pomysł, ale
BlendmanByliśmy na lodach w jednej z popularnych sieciówek i na szybie wisiało zdjęcie z mega apetycznym shake oreo . – Chcecie takie ?- spytałam – jasne . No i
Ladylaura.Typowe jesienne ciasto z pomocą jednego składnika zmieniłam na wiosenne. Zmiana ta, to strzał w dziesiątkę. Szybkie, efektowne i bardzo smaczne. Składniki: 6
Malinowe PocałunkiDomowa, puszysta i delikatna – chałka Zachwyca nie tylko swoim smakiem, ale i wyglądem, przepyszna jak z najlepszej piekarni. Koniecznie wypróbujcie przepis, bo jest banalnie prosty
NiePieprz.plDoszłam ostatnio do wniosku, że nie umiem wrócić do pracy stopniowo, powoli i bez przytupu. Od razu wpadam w wir wydarzeń i w krótkim czasie staram
W mojej kuchniCiasto jest po prostu rewelacyjne w smaku i przygotowuje się je błyskawicznie. Bardzo kruchy spód wypełniony kwaskowym, chrupiącym rabarbarem dopełnia wyśmienita, lekko zapieczona beza włoska. To
Wrzosowa PolanaPogoda za oknem nas nie rozpieszcza,jest zimno i szaro. Postanowiłam,że ten długi weekend umili Nam ciasto,które każdy zna i lubi.Sam wygląd
Niespełnione zdolności kulinarnePamiętacie może domowe żelki z mango - ruloniki bez żelatyny i agaru ? To właśnie dzięki nim wpadłam na pomysł owocowych nachos. Początkowo są bardzo chrupiące, a następnie
Be Fit Be Strong