Mówię Wam: jakie to dobre! Jakie to proste! Dobre, bo proste? Też. Trochę francuskie i trochę amerykańskie. Ni to chlebowy pudding, ni francuski tost. A właściwie
zadanie-gotowanieNie pijam kawy, ale uwielbiam kawowe wypieki! Zwykłe tiramisu jest mi doskonale znane, ale wersja sernikowa to nowość, którą z całego serca polecam:). Całość nie jest
Szefowa kuchniCzy jest na sali osoba, która lubi ciasta bez pieczenia? Tak, tak wiem, żartowniś ze mnie ;) wszyscy lubimy ciasta bez pieczenia, a ja szczególnie. Po
Życie zaczyna się w kuchniKolejny hit wśród blogerów kulinarnych - ciasto pomidorowe. Ja też postanowiłam je upiec! Jest rewelacyjne i absolutnie nie czuć smaku pomidorów. Przygotowuje się je w niecałe 10
Truskawkowa FiestaTak jak obiecałam, dodaje przepis na ciacho. I to nie byle jakie, bo każdemu z pewnością od wieków znane, przekazywane z pokolenia na pokolenie. Przyznam, że
Zdrowie i pysznie na talerzuDawno niczego nie piekłam, dlatego gdy nadszedł weekend postanowił uszczęśliwić moją rodzinę jakimś słodkim wypiekiem. Mój wybór padł na ciasto , które jakiś czas temu sobie upatrzyłam
Bernika - moj kulinarny pamietnikTwarogowe racuchy na kefirze są moją propozycją pysznego, słodkiego śniadania na te zimowe dni. Podane w towarzystwie owoców oraz syropu z agawy lub miodu, posmakują każdemu
Kuchnia BazyliiSmażone placuszki serniczki to pyszna przekąska, którą łatwo przygotować i sprawić przyjemność swoim bliskim. Serniczki powinny posmakować osobom lubiącym dania przygotowane z białego sera. Placuszki serniczki
Kuchcik gotujeTego jeszcze w mojej roślinnej kuchni nie było. WUZETKA! Powstała z życzenia urodzinowego mojego męża, moich chęci, by je spełnić i kilku niebanalnych składników. Trochę
Jeść, by żyć w zdrowiuCo zrobić gdy kupi się za dużo bananów i one nagle dojrzeją za bardzo? Cóż ja zazwyczaj robię wtedy swój ulubiony dżem bananowy (przepis znajdziecie tu
greenscarfBanany na ciepło… Lubicie? Przyznam się Wam, że jadłam je już w kilku wersjach, łącznie z takimi grillowanymi wraz ze skórką (ze skórką grillowałam, nie
Smaki Na TalerzuMoim noworocznym postanowieniem była zmiana nawyków żywieniowych. Jednym z nich jest późne jedzenie mało wartościowego śniadania – najczęściej to słodka buła i ogromna kawa z mlekiem o
Karo in the KitchenLubicie tosty na słodko? Jeśli tak to zapraszam na moją propozycję, pewnie znacie już taką wersję, ale ja przygotowałam je pierwszy raz. Przyznam się szczerze, że
Izabelawkuchni