Najprostsze lody pod słońcem, a do tego pyszne i zdrowe. Lody są słodkie, kremowe i rozpływające się w ustach, bez litanii składników, jaką często można spotkać
Healthy food explorerJak na fankę bananowych słodkości przystało, na blogu nie mogło zabraknąć przepisu na jakiś świąteczny wypiek z tym owocem. Padło na pierniczki, które okazały się rewelacyjne
Healthy food explorerDzisiaj pomysł na kolejne roślinne ciasto :) Po fasoli i cukinii przyszła pora na ciecierzycę. Ciasto przypomina troszkę ciasteczka z ciecierzycy, które pojawiły się kiedyś na
Healthy food explorerKolejna pyszna owsianka, tym razem w wersji kokosowo-bananowej :) Po zmiksowaniu i podgrzaniu smakuje troszkę jak budyń, można ją również zajadać na zimno, choć ja zdecydowanie
Healthy food explorerWłaściwie to jest to taki gruby naleśnik, albo omleto-naleśnik. Ciasto robię się jak na naleśniki, tylko jajko miksuję za pomocą elektrycznej trzepaczki przez około minute
Healthy food explorerTo już mój drugi eksperyment z goframi bezglutenowymi. Teraz udoskonaliłam nieco przepis dzięki czemu gofry wyszły bardziej puszyste i chrupiące. Tym razem w smaku jak najbardziej
Healthy food explorerMuffinki bez pieczenia, bardzo orzeźwiające, a przy okazji pełen pysznych składników. Wegańskie, bez cukru, mleka i mąki. Po prostu doskonała orzeźwiająca przekąska. W składzie same
Healthy food explorerDziś mam da was bardzo prosty malinowy deserek, który można zjeść również na lekkie śniadanie. Zwłaszcza w gorące dni będzie to bardzo dobra opcja. Zamiast malin
Healthy food explorerDzisiaj przygotowałam dla Ciebie przepis na granolę bez glutenu i cukru w kolejnej odsłonie. Jest pyszna i słodka o cudownym aromacie karmelizowanych jabłek. Klasyczna bezglutenowa granola
Book of spells27-29.07 poprowadziłam kolejny Kurs Cukierniczy. Jakie smakołyki tym razem przygotowaliśmy? Zobaczcie! I moja cudowna grupa! Dziękuję za te fajne 3 dni!
Ostra na SłodkoNa lody mam swój niezawodny przepis! Wymieniam tylko dodatki. Chociaż bez nich wyśmienite są zwykłe śmietankowe. Ale tym razem postawiłam na sezonowość – jagody! 2 jajka 300
VioletoweKucharzenieZ czym Wam się kojarzy dzieciństwo? Mi z knedlami domowej roboty. Mama wkładała najczęściej do knedli śliwki lub truskawki. Knedle polewałam dużą ilością jogurtu lub śmietany
Kuchnia w oparachJest lato musi być ciepło, więc nie będę pisał jak wszyscy: Ale gorąco! Jedno jest pewne, motywacja do przebywania w kuchni przygotowując coś na bloga spada
PaleoLife29.07.2018 Lekkie i bardzo proste ciasto. Próbowałam wiele przepisów na ciasto jogurtowe, ten jest najlepszy.Spróbujcie sami, szczerze polecam. Jako wkład różne owoce sezonowe lub samo
gotuj ze mnąskładniki na ciast: 300 g mąki 220 g cukru 250 g margaryny lub masła w temperaturze pokojowej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki mleka
Domowy Smak Jedzenia