Zostałam ostatnio obdarowana znacznym zapasem papierówek. Zrobiłam z nich mus, kompot, przecier i oczywiście ciacho :) Przepis na bardzo fajne ciasto no kruchym spodzie z budyniem
Kolizje SmakówLato to czas, w którym jest pełno owoców i warzyw. Za to je lubię! Poniższe ciasto jest bardzo zdrowe i smaczne! Nawet dla największego niejadka! Składniki
Truskawkowa FiestaMiałam całkiem bio, pyszną porzeczkę czarną i jeszcze pyszniejszy bo słodziutki kubełek czerwonego agrestu. Powstało z tego przepyszne ciasto z kruszonki, z bezą i polecam je
Moje Małe CzarowaniePrzygotowanie drożdżówek zwykle drożdżowych jest długim procesem, z racji tego, że ciasto musi pewien czas odpocząć, by nam wyrosło i ciasto było elastyczne. Smaku nic nie
Kuchnia PaulettesPisałam coś, że w Szkocji jest gorąco? No to już nie jest. Jest deszczowo, pochmurno i tak, że nic tylko zakopać się z książką pod kocem
Ale Pyszka!Niedawno otrzymałam nowe wegańskie białko od Siła Roślin , a dokładnie białko z ryżu brązowego z wyciągiem ze stewii oraz naturalnym aromatem waniliowym marki Plantforce. Smakuje bardzo
Zdrowie na języku :PZ robieniem przetworów w moim wykonaniu bywa różnie. Dżemy? Proszę bardzo. Sosy warzywne, przeciery i inne mamałygi – z przyjemnością. Ogórki i reszta grubego kalibru już
ladykitchenMam problem z wegańskimi ciastami. Większość z nich smakuje podobnie, jednak w smaku – choć dobre – nawet w połowie nie przebijają tradycyjnych, babcinych wypieków. Składniki
Poezja smakuMalinowy koktajl proteinowy z komosy ryżowej to pyszne źródło białka, aminokwasów i witamin. Komosa ryżowa to jeden z tzw. “superfood”, czyli pożywienia o niezwykłych wartościach odżywczych
Lamarida.plSezon na jagody pomału się kończy. Na targu znalazłam już ostatnie partie jagód. Kupiłam ich więcej aby zamrozić je na zimę a przy tym przygotować coś
Kuchnia w oparachDzień dobry, Wracamy do słodkich poniedziałków? No rejczel! Ostatnio pytaliście co zabrać ze sobą w drogę? Jaką przekąskę? Bo ile można jeść kabanosy, banany czy orzechy
PaleoLifeSkładniki: 4 szklanki borówek 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Borówki płuczemy w
Qchnia po prostuPianka jogurtowa to idealne ciasto na lipcowy ciepły dzień. Mało z nią pracy tylko trochę trzeba poczekać aż stężeje, aby potem cieszyć się oryginalnym smakiem i
Moje Małe CzarowanieMoja ulubiona lemoniada, którą przygotujemy w kilka chwil:). Miód nadaje jej niepowtarzalny smak i kolor. 1/2 cytryny 1/2 limonki kilka gałązek mięty 3 łyżki
Szefowa kuchniWspaniałe jako śniadanko, doskonałe jako kolacja. Ciepłe z mlekiem smakują obłędnie. Składniki: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 1 szkl ciepłego
MojaQchnia.pl