Pyszne, kruche ciasteczka, które przygotujesz w mniej niż pół godziny. Idealne, gdy najdzie Cię ochota na coś słodkiego. Tylko pięć składników, które możesz mieć zawsze w
Oslov.Niezwykle proste w wykonaniu i pyszne. Myślę że spokojnie możecie je zrobić z waszymi pociechami. Ja już marzę żeby przed świętami zrobić ciasteczka razem z całą
Kuchnia PokoleńDo świąt jeszcze trochę czasu pozostało, ale ja już piekę piernika I w żadnym wypadku nie czekamy z jego konsumpcją do świąt, o nie! Pałaszujemy go
Lamarida.plW sumie żaden to przepis, a bardziej sposób na podanie owoców. Myślę, że dzieciom przypadnie go gustu :) Pomysł znalazłam w internecie. Składniki: kiwi banany mandarynki lub
Kuchnia domowa Ani04.11.2018 Nazwa sama za siebie już wszystko mówi. Ciasto, iście godne królewskiego podniebienia. Bardzo delikatne,pyszne. Nie wymaga pieczenia:) Składniki Krem budyniowy 6 żółtek 1 czubata
gotuj ze mnąHicior nam się objawił niekwestionowany! Kremowy, słodkawy, gęsty w sam raz budyń, który smakuje na ciepło i na zimno, na goło i z kleksem bitej śmietany
Lejdi of the houseCiasteczka figowe chodziły za mną od dłuższego czasu. Jesień okazała się doskonałą porą na ich przygotowanie, choć tradycyjnie to ciasteczka bożonarodzeniowe. Pochodzą z Włoch (nazywane są
Poezja smakuCiasteczka maślane kręcone przez maszynkę Ciasteczka maślane kręcone przez maszynkę – propozycja na dziś. Ciasteczka maślane kręcone przez maszynkę Składniki: ½ kg mąki 200g miękkiego masła 2
Pomysłowa kuchniaLekko słodki sernik z miodowymi orzechami na pełnoziarnistym spodzie, bez cukru. Idealny na jesienne i zimowe popołudnia. Nam spód wyszedł lekko za gruby dla tego
CzarnawisienkaSkładniki: (8 szt.) - odżywka białkowa – (100 g) - otręby żytnie (40 g) - wiórki kokosowe (130 g) - woda (150 ml) Wykonanie: Wymieszać odżywkę białkową z otrębami i wiórkami
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasJak nie piekłam ciast to nie piekłam - teraz nadrabiam. W ostatnich dniach sporo gości przewija się przez Nasz dom więc trzeba mieć pysznego do
Niespełnione zdolności kulinarneSkładniki: Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 1/3 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła 2 łyżki śmietany 18% 5 żółtek parę kropel
Qchnia po prostuLekki jak puch, lekko kwaskowy przełożony pigwą i kremem pigwowym. Krem zrobiłam z galaretki która pozyskałam ze smażenie skórek tego owocu. Dekoracja z czekolady gorzkiej i
wesoła kuchnia03.11.2018 Delikatna, aromatyczna tarta dla wszystkich miłośników kruchych ciast, ciasteczek. Można podawać na ciepło wtedy konsystencja masy rzadsza lub na zimno zgęstnieje jak krem. Jadłam jedną
gotuj ze mną