Mam problem z wegańskimi ciastami. Większość z nich smakuje podobnie, jednak w smaku – choć dobre – nawet w połowie nie przebijają tradycyjnych, babcinych wypieków. Składniki
Poezja smakuMalinowy koktajl proteinowy z komosy ryżowej to pyszne źródło białka, aminokwasów i witamin. Komosa ryżowa to jeden z tzw. “superfood”, czyli pożywienia o niezwykłych wartościach odżywczych
Lamarida.plSezon na jagody pomału się kończy. Na targu znalazłam już ostatnie partie jagód. Kupiłam ich więcej aby zamrozić je na zimę a przy tym przygotować coś
Kuchnia w oparachSkładniki: 4 szklanki borówek 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 1 opakowanie cukru waniliowego 3 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Borówki płuczemy w
Qchnia po prostuPianka jogurtowa to idealne ciasto na lipcowy ciepły dzień. Mało z nią pracy tylko trochę trzeba poczekać aż stężeje, aby potem cieszyć się oryginalnym smakiem i
Moje Małe CzarowanieMoja ulubiona lemoniada, którą przygotujemy w kilka chwil:). Miód nadaje jej niepowtarzalny smak i kolor. 1/2 cytryny 1/2 limonki kilka gałązek mięty 3 łyżki
Szefowa kuchniWspaniałe jako śniadanko, doskonałe jako kolacja. Ciepłe z mlekiem smakują obłędnie. Składniki: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 1 szkl ciepłego
MojaQchnia.plOd dawna marzyła mi się ta maszynka Znalazłam i mam. Fajne urządzonko do robienia ciasteczek z marmoladą. Ciasteczka robił mój syneczek. Zabawy było co niemiara i
MojaQchnia.plKrajanka czekoladowa z wiśniami, to chyba standard w każdej domu. Uwielbiam domowe krajanki z kremem , bo wiem co do nich wkładam. Przede wszystkim krem czekoladowy jak
codojedzeniaŁatwiej już chyba nie można, a efekt z pewnością Was zadowoli, jeśli tylko lubicie miękkie, wilgotne (dzięki maślance), odpowiednio słodkie ciasto z jabłkami . Polecam Wam przepis
babka w formieWszyscy znają batoniki o nazwie mleczka kanapka. Ja dzisiaj wam zaproponuję zrobienie swojej domowej mlecznej kanapki, ekspresowej bo nie trzeba jej piec. Za ciasto posłużą nam
Bernika - moj kulinarny pamietnikSKŁADNIKI Ciasto 200 g m ą ki pszennej 170 g masła (miękkiego) 100 g cukru trzcinowego 8 g proszku do pieczenia 3 jajka 1
La grande e la piccola cuocaskładniki na ciasto kruche: 300 g mąki 3 – 4 żółtka 110 g cukry 150 g masła, schłodzonego 1-2 łyżki śmietany 1 łyżka octu 1
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na te naleśniki podawał jakiś czas temu Tomek Jakubiak w programie "Jakubiak - z miłości do lokalności" Tak mnie zauroczyły że musiałam ich spróbować
Moje Małe CzarowanieCynamonki, czyli puszyste bułeczki, ślimaczki z cynamonem, ulubione drożdżówki mojej córki. Ten przepis jest wprost genialny. U nas od kiedy go odkryłam były już
Smaczne Zdrowe