Co zrobić z nadmiarem wiśni? Można przygotować np. pieczoną owsiankę z płatkami migdałów. To rodzaj ciasta owsianego, bez mąki, które bardzo często przygotowuję, bo jest proste
Moja smaczna kuchniaSyrop daktylowy w ostatnim czasie, tuż za syropem klonowym, zyskuje ogromną popularność i coraz szersze grono zwolenników, a ja, jeśli tylko jest taka możliwość, staram się
NiePieprz.plNie ma nic lepszego na upały, niż własnoręcznie zrobiony sorbet bez żadnych zbędnych dodatków, substancji zapachowych czy smakowych, czy nawet cukru. Do jego przygotowania nie
Kulinarne przygody Gatity250 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40 g ksylitolu lub innego słodziwa 2 jajka 1/2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1,5 szklanki
KucharzycaMijający weekend był dla nas okazją do świętowania. Ze względu jednak na pogodę piec mi się nie chciało i zresztą pomyślałam sobie, że chętniej zjadłoby się
Garniec MagalieUwielbiam lato! Te owoce letnie, piękna pogoda i lekkie kwaskawe ciasta z galaretką. Dziś zapraszam Was na pyszny sernik z galaretką i owocami lata :) Czytaj więcej
Ana Mari's worldJeśli obserwujecie moje kanały społecznościowe, wiecie że kupiłam w ostatich dniach maszynkę do lodów. W najbliższym czasie pojawi się tu zapewne sporo nowych lodowych przepisów, możecie
nietylkopasta.pl07.07.18 Dzisiaj imieniny kolejnego miesiąca i z tej okazji ciasto serowo jabłkowe z masą orzechową. Palce lizać, wyśmienite, najlepiej smakuje na drugi dzień. Proponuję robić na
gotuj ze mnąPonieważ temperatury za oknem ciągle są bardzo wysokie i nie za bardzo mamy ochotę stać przy gorących piekarnikach, dlatego dziś przygotowałam dla Was zbiór 10 najlepszych
Kulinarne przygody GatityKolejna odsłona ucieranego ciasta z olejem, tym razem na miarę "filiżanki" z jabłkiem i konfiturą jagodową. Wykonanie ekspresowe, w sam raz na niezapowiedzianych gości. *Tortownica na
Tradycyjna KuchniaSą pyszne, to tak na początek. Są dietetyczne co nie zawsze idzie w parze z pysznością ale te muffiny takie są. Są słodkie i niskokaloryczne, są
Moje Małe CzarowanieTo chyba jedne z najlepszych lodów jakie jadłam w życiu! Serio! One są po prostu obłędne Zrobisz je bez użycia maszyny do robienia lodów, a wychodzą
Eat me! Fit me!To ucierane ciasto z jabłkiem i borówkami to dopiero magia! Składa się z dwóch warstw – miękkiego, lekkiego i bardzo puszystego ciasta ucieranego, konsystencją przypominającego biszkopt genueński
Karo in the KitchenTo ciasto chodziło za mną dobre dwa tygodnie. Niestety, przeprowadzka i całe związane z nią zamieszanie sprawiło, że mało było czasu i możliwości, aby zaszaleć w
Codzienna kuchnia niecodziennaMięta i czekolada to genialne połączenie. To brownie jest cudowne! Nic nie zapychające. Na gorzkiej czekoladzie z wiśniami, wilgotne ale nie przesłodzone, jednym małym kawałkiem można
Wanilia i Kardamon