Macarons to słodkie ciasteczko przyrządzone na bazie białek, cukru pudru i mielonych migdałów. Są cholernie słodkie, ale bardzo urocze i mega fotogeniczne. Nie jest tak, że
Ana Mari's worldMacarons to słodkie ciasteczko przyrządzone na bazie białek, cukru pudru i mielonych migdałów. Są cholernie słodkie, ale bardzo urocze i mega fotogeniczne. Nie jest tak, że
Ana Mari's worldMoje Dzieci często zaskakują mnie samodzielnie przygotowanymi smakołykami. .. Zeszłej jesieni, kiedy siedziałam na kanapie pod kocem, z wisielczym humorem, usłyszałam jak mój Syn Adaś zaczyna krzątać
Słodko-Słony Świat IlonyIdą święta dużymi krokami. Sklepy zachęcają nas rabatami, centra handlowe puszczają zimowo-świąteczne hity, a na ulicy coraz więcej reklam ze Św. Mikołajem. Na wigilijnym stole
Kuchnia w oparachskładniki na ciasto na muffinki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 160 g cukru 160 g masła, miękkiego 2 jajka 1 łyżka mleka 10 g kawy
Domowy Smak JedzeniaSernik przygotowałam z książki Technologie produkcji cukierniczej. Po przygotowaniu i spróbowaniu wiem, że dodałabym opakowanie mascarpone.To była próba przedświąteczna. Sernik w smaku i konsystencji ok. Z
AZgotuj!Przyznaję, że bywam monotematyczna. I tak, kiedy jesienią do mojej kuchni wkraczają jabłka, potrafię „wałkować” je przez miesiąc, a i dwa, bez przerwy. Ale
Fitsweet.meMam taką zasadę, że nie korzystam do ciast z gotowych wyrobów typu: rafaello, prince polo czy kinder bueno bo uważam to za totalną stratę pieniędzy. Kupować
Relaxtime22 .11 .2018 Magda Przepis na ciasto, które jest dziecinne proste i szybkie do wykonania zawsze trzymam pod ręką. Sprawdza się idealnie, gdy najdzie mnie ochota
Smaczna StronaPrzerwa na kawę! Pogoda absolutnie nie sprzyja porządkom więc nie idzie to sprzątanie, oj nie idzie :) Dlatego proponuje kolejny prosty przepis na dobre ciasto
Kulinarne przemysleniaKruche ciasto przekładane duszonymi jabłkami i orzechowym kremem, polane aksamitn ą polew ą czekoladow ą, idealne na weekend. Ciasto nie jest
La grande e la piccola cuocaNadal biało. Mgła sprzymierzyła się z zimą i ustępując dzisiejszego ranka, zostawiła po sobie skute szronem świerki, dumnie tworzące szpaler iglastych gałęzi górujących
Rozpustne gotowanieskładniki na ciasto półkruche: 200 g mąki 80 g cukru pudru 80 g masła 1-2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Z
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na ten serniczek na zimno wymyśliłam jakiś czas temu. Pierwszy raz zrobiłam go o smaku limonki i powiem, że był mega pyszny. Tym razem padło
Smaki Armine