deser - 61894 przepisów (strona:2305/4127)

Muffinki kokosowo-marchewkowe 135

2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 0,5 szklanki mąki 1 pełna łyżka wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżki

Gotujemy i jemy
Morelowa tarta Tatin 118

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Gotujemy i jemy
Kruche babeczki migdałowo-morelowe (wg przedwojennej receptury) 131

Kruche babeczki makaronikowe Ciasto kruche 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Migdałowa masa

Gotujemy i jemy
Muffinki czekoladowo-bananowe z nutellą 143

1 pełna szklanka maki 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki

Gotujemy i jemy
Drożdżowe ślimaki z konfiturą morelową 151

 Ciasto drożdżowe: Drożdżowe ślimaki na słodko 250 g mąki pszennej 250 ml mleka 20 g  świeżych drożdży 5 żółtek 70 g masła, roztopionego i

Gotujemy i jemy
Ptysie z kremem waniliowym 121

Składniki na ciasto ptysiowe Ptysie z kremem waniliowym 2 szklanki mąki 1 szklanki wody 1 szklanka mleka 1 kostka + duża łyżka masła pokrojonego w kostkę 5

Gotujemy i jemy
Krucha szarlotka pod pierzynką 157

Krucha szarlotka pod pierzynką Składniki potrzebne na kruchą szarlotkę z zapiekaną pianą 4 – 5 dużych kwaśnych jabłek (najlepsze będą reneta szara lub złota, antonówki) 40 dag

Gotujemy i jemy
Babeczki marchewkowe 129

Babeczki marchewkowe Składniki na babeczki marchewkowe 2 średnie marchewki starte na grubej tarce (1 szklanka) 3/4 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia ½ szklanki oleju rzepakowego

Gotujemy i jemy
Ciasto z jabłkami last minute 100

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

Gotujemy i jemy
Ciasto cytrynowe - babka cytrynowa 122

Ciasto cytrynowe Babka cytrynowa to pyszne, wilgotne ciasto, które świetnie smakuje nie tylko w czasie świąt wielkanocnych, ale jest doskonałym dodatkiem do kawy o każdej porze

Gotujemy i jemy
Szarlotka babci 138

Szarlotka z bitą śmietaną Szarlotka, czyli jabłecznik, to obowiązkowa pozycja deserowa jesienią. Smak ciasta z jabłkami chyba wszystkim kojarzy się z dzieciństwem i podwieczorkiem u babci

Gotujemy i jemy
Ciasto marchewkowe z czekoladą - przysmak wszystkich dzieciaków 96

Ciasto marchewkowo-czekoladowe Wszyscy kochają ciasto marchewkowe - jest pachnące, wilgotne, świetnie pasuje do codziennej kawy oraz jako świąteczny wypiek. Wystarczy przygotować śmietankowy krem i ciasto marchewkowe

Gotujemy i jemy
Chrust, czyli karnawałowe faworki 101

Delikatne, chrupiące, rozpływające się w ustach - takie powinny być faworki, w niektórych regionach Polski nazywane chrustem. Te przepyszne ciasteczka nieodłącznie kojarzą się z karnawałem. Dodatkowo stanowią

Gotujemy i jemy
FIT naleśniki waniliowe z sałatką owocową 115

Naleśniki z sałatką owocową! Pychota Naleśniki to cudowne danie, które można podać dosłownie na 1000 sposobów. Naleśniki można podawać jedynie z sosami, z nadzieniem - słodkim lub

Gotujemy i jemy
Muffinki waniliowe według przepisu Sławka 136

Waniliowe muffinki Muffinki i babeczki to ulubione słodkości - nie tylko wśród najmłodszych. Te ciastka są proste w przygotowaniu, nie wymagają wiele czasu ani wyszukanych dodatków. Muffinki

Gotujemy i jemy

Proponowane wyszukiwania