deser - 61894 przepisów (strona:1814/4127)

Tarta makowa 214

gwiazdki na wierzch ciasta. Jeśli brakuje wam czasu lub cierpliwości wystarczy lukrowa polewa i trochę bakalii na wierzch. Na pewno zabłyśniecie wśród znajomych lub rodziny.   Tarta makowa Danie Desery Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 30 min Czas gotowania 45 min Czas oczekiwania 2 godziny Składniki Kruchy spód 180 g mąki 4 łyżki cukru 80 g masła (zimnego

Wypieki i Rumieńce
Recenzja książki "Polskie Jabłka", czyli jabłka na co dzień i od święta 199

omieszkam regularnie korzystać przy wybieraniu gatunku jabłka pod zaplanowane do przyrządzenia danie. Przepisy pogrupowane są w 9 kategoriach: Napoje , Sałatki , Zupy , Potrawy bezmięsne , Potrawy z mięsem , Sosy , Ciasta , Desery i Przetwory . Każda kategoria zabarwiona jest innym kolorem w tytułach potraw czy oznakowaniu numeru strony - łatwiej i przystępniej można przez to książkę wertować. Do wielu receptur dołączone jest też zdjęcie

Grunt to przepis!
Wieniec bezowy z świątecznymi owocami leśnymi 121

http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/tort-bezowy-xmas-wreath-meringue2-1170x874.jpg Po ogromnym sukcesie „ Wigilijnego wieńca bezowego „, postanowiłam zrobić kolejny wieniec bezowy, tym razem mniejszy – bo z 4 białek. Wymyśliłam do

Moja Delicja
Mini serniczki z orzechami 234

Pachnące kokosem i orzechami serniczki cieszą nie tylko oko ale i podniebienie. Doskonale sprawdzą się jako świąteczny deser.  1 litr śmietany 18% 150 g wiórków kokosowych 50 g orzechów włoskich i laskowych bez łupinek 50 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej białka 5 szt szczypta soli 1/2 szkl cukru do serniczka kilka kropel aromatu waniliowego 1/2 łyżeczki proszku

Smakołyki Asi
KAWA RAFAELLO Z KREMEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I KRUSZONKĄ KOKOSOWĄ 170

Jak wiecie jestem wielkim ale to wielkim kawoszem! Z ogromną przyjemnością próbuję nowych smaków, nowych połączeń i kombinuję wyczarowując przy tym kolejne pyszności! Dziś mam dla

Ostra na Słodko
Mleko kokosowe 209

odstawieniu do lodówki, po kilkudziesięciu minutach (najlepiej po całej nocy) powinniśmy już mieć nasze własne mleczko kokosowe. Jeśli tylko twarda część będzie nam potrzebna, np. do wykonania jakiegoś deseru, resztę możemy spokojnie zużyć do płatków lub w wersji dla mniej oszczędnych… wylać (ale moim zdaniem szkoda marnować coś tak dobrego). Artykuł Mleko kokosowe pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
Rolada czekoladowa z kremem waniliowym 472

kakao, sproszkowaną lukrecją i czekoladowymi wiórkami to marzenie. Słodycze z lukrecją są bardzo popularne w Szwecji. Przekonałam się do lukrecji od niedawna i ostrożnie dodaję ją do ciast i deserów. Roladę posypałam sproszkowaną lukrecją, która nadała je lekko słony i anyżowy smak. Z czekoladą lukrecja smakuje mi najbardziej. Rolada czekoladowa Składniki: 100 g cukru 4 jajka 1 łyżeczka proszku

codojedzenia
Przepis na pierogi z kapustą i grzybami 324

oleju. Gotujemy 2 min od wypłynięcia. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/pierogi-z-kapusta-i-grzybami/ MieszamWGarnku   Artykuł Przepis na pierogi z kapustą i grzybami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ryż z duszonymi jabłkami z cynamonem i goździkami (danie w 10-15 minut) 178

http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/ryz-z-jablkami-duszonymi-z-cynamonem3-1170x874.jpg Miała być dzisiaj zupa pomidorowa z ryżem (a w zasadzie to z kaszą jaglaną, ale się skończyła :) ) Wstawiłam zatem ryż i kiedy sięgnęłam

Moja Delicja
Makrōłny luksusowe (Makaroniki… chyba ;) ) 159

Jak sie gołdo 1 makrōłny 2 (choć niyftorzi pedzōm 3 makrōny), ta zarozki 4 mōmy przed ślypiami 5 ôdpust 6 . No i joł tyż tak mōm

Chop w kuchni
CIASTECZKA MIGDAŁOWE 186

Migdały pachną i smakują zniewalająco. Mają w sobie coś tak... Artykuł CIASTECZKA MIGDAŁOWE pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Deser z duszonych jabłek z cynamonem i śmietaną ryżową (wegański) 154

deser powstał szybko i spontanicznie, a tak zachwycił smakiem, że w ciągu jednego dnia - kilkakrotnie przygotowywałam go z podwójnej porcji. Moja rodzina polubiła nawet cynamon. Przyznam, że połączenie śmietany ryżowej z pozostałymi składnikami to "strzał w dziesiątkę"!  Hiszpańska linia Amandin (*) od razu przypadła mi do gustu. Dodatkowo chciałam podziękować firmie Diamant za prezent świąteczny , dzięki któremu powstałam moja aranżacja

Di gotuje
Syrop korzenny 134

wtedy po całym domu. Wtedy już wiemy, że Boże Narodzenie nadchodzi wielkimi krokami. Syrop będzie doskonałą bazą do zrobienia likieru korzennego, a także aromatycznym dodatkiem do kawy, herbaty, różnych deserów czy też pieczonego drobiu. Przygotujcie go koniecznie 😊.   Syrop korzenny Czas przygotowania: 50 minut Składniki: 350 ml wody 1/3 szklanki cukru trzcinowego 8 goździków 2 laski cynamonu 4 strączków kardamonu

Kulinarne przygody Gatity
Ruiskuorinen olutlimppu, fiński chleb świąteczny w grudniowej piekarni 235

Pominęłam kminek, imbir dałam świeży a skórkę pomarańczową gorzką mam domową. Łatwo ją zrobić susząc ekologiczne skórki pomarańczy a potem miksując. Tak zrobiona skórka jest również idealna do ciast, deserów, kompotów, dodatek do herbaty, itp. W zależności do czego używamy dodajemy zmieloną lub nie. Teraz zaczyna się najlepszy czas na owoce cytrusowe, więc bardzo polecam taką skórkę nie tylko

Leśny Zakątek
Jedz brudniej i czuj się lepiej - dr Josh Axe - recenzja 151

obrazki , tabelki , czy wypunktowane treści , które ułatwiają zrozumienie wielu informacji. Czwarty rozdział zawiera mnóstwo przepisów kulinarnych: od przekąsek, zup, dań głównych - po wiele innych pyszności, w tym koktajle i desery. Wszystko zapowiada się apetycznie i co ważne - zdrowo! Moje zdanie:  Książka jest napisana w sposób fachowy, a jednocześnie prostym językiem, zrozumiałym dla przeciętnego czytelnika.  Z pewnością będzie wielką

Di gotuje