kwestia gustu. Gotowy dżemik z cukrem możemy przechowywać przez wiele miesięcy w chłodnym miejscu, np. w spiżarni. Zapewniam, że gdy w zimie otworzycie taki słoiczek do naleśników, deserów czy po prostu do wyjadania łyżeczką będziecie baaardzo zadowoleni ;). Warto wspomnieć, że to cynamon odgrywa tutaj kluczową rolę. Dzięki niemu dżem jest niezwykle aromatyczny, więc nie zapomnijcie go dodać
Nastoletnie WypiekanieMało na blogu ciast, ciasteczek i deserowych przepisów. Ale ten piernikowy rum i zrobiony na nim kremowy likier świetnie sprawdzą się w roli deseru dla dorosłych. Jeśli tylko jesteście fanami korzennych, perfumiarskich wręcz kompozycji, piernikowego aromatu i likieru w stylu Baileys – to coś dla Was. Perfekcyjny na jesień, zimę i na święta! (i do piersiówki na zimowy spacer, ale ciii
Karo in the KitchenSałatka to danie uniwersalne. Z powodzeniem może zastąpić tradycyjną kolację czy deser, dobrze smakuje także na śniadanie. Z warzyw gotowanych i surowych można zrobić również pyszny i zdrowy obiad. Sałatki chętnie przygotowuję, nie tylko na wyjątkowe okazje. Każda pora roku to bogactwo warzyw i owoców, równie kolorowych, soczystych i smacznych. W okresie jesienno-zimowym najbardziej smakują mi sałatki z chrupiącymi
Moja smaczna kuchniatych dostępnych w większości sklepów. Pewnie ideałem byłyby suszone w domu, ale takich nie mam. Jeżeli nie uda się kupić moreli ciemnych, użyjcie tych zwyczajnych - też będzie dobrze. Deser jest pyszny, bardzo więc polecam. składniki (4 - 6 porcji) 250 g suszonych moreli ( najlepiej organicznych) 500 ml gorącej, mocnej herbaty Earl Grey 200 g serka mascarpone cukier lub ksylitol do smaku
Stare GaryNa Śląsku 4 grudnia obchodzona jest Barbórka czyli tradycyjne święto górnicze. Barbara z Nikodemii jest patronką dobrej śmierci i trudnej pracy. Barbórka rozpoczyna się poranną, uroczystą
kuchniabellissima.wordpress.comFantastyczna propozycja na śniadanie lub ewentualnie na deser - wówczas potraktować jako ciasto. Ponieważ chlebek jest owocowy, to proponuję podać w pierwszej połowie dnia. Można zjeść bez dodatków lub posmarować innym, owocowym dżemem. U mnie domowy dżem porzeczkowy - kwaśny, jak nie wiem co :) I bardzo mi to połączenie pasuje. 🍞 Do upieczenia tego chleba potrzebna jest mąka migdałowa. Jednak, jeśli
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comFantastyczna propozycja na śniadanie lub ewentualnie na deser - wówczas potraktować jako ciasto. Ponieważ chlebek jest owocowy, to proponuję podać w pierwszej połowie dnia. Można zjeść bez dodatków lub posmarować innym, owocowym dżemem. U mnie domowy dżem porzeczkowy - kwaśny, jak nie wiem co :) I bardzo mi to połączenie pasuje. 🍞 Do upieczenia tego chleba potrzebna jest mąka migdałowa. Jednak, jeśli
Szczęśliwa kuchniakomosa ryżowa, superfood dressing (cokolwiek to znaczy), sałatka jabłkowo-marchewkowa i sos teriyaki-hibiskus. Bez szału, ale bardzo smacznie… No i na pewno nie wyjdziecie stąd głodni! Na deser miejsca mi już nie wystarczyło, zamiast tego zamówiłam matchę na mleku migdałowym. Ogromny plus za podanie w tradycyjnej, japońskiej miseczce. Warto też wspomnieć, że jest tu internet, wygodne kanapy
Fill The Bowlamarantusa skradłem już serce niejednego ciastkożercy. Przepis na nie powstał przez przypadek podczas jednego kulinarnego konkursu, kiedy to dostałem skrzynkę z kilkoma produktami i musiałem stworzyć z nich deser w przeciągu niecałej godziny. Chciałem wtedy przygotować kanapkę z ciastek sables z bitą śmietaną i karmelizowanym rabarbarem oraz prażonymi orzechami. Niestety jak się okazało, nie mogłem użyć mąki, a jedynym składnikiem
Food Squarewaniliowy – nawet duża porcja Was nie zemdli i nie znudzi słodyczą w połowie jedzenia – a to szczególnie ważne, gdy taki ryż z jabłkami podajemy na obiad, a nie na deser. Szykujemy sobie garnek z grubym dnem – ryż będzie się gotował około 30-40 minut, wybór garnka jest tym bardziej ważny, że ryż w trakcie gotowania ”wypija” mleko i nie może
Karo in the KitchenAromatyczny obiad na słodko...no w sumie nie tylko na obiad. Spokojnie może robić za deser. Nam bardzo posmakowała taka wersja <3 Składniki Farsz: 1 kg jabłek 1 łyżka cynamonu 2 łyżki brązowego cukru Ciasto: 300 g mąki 1 łyżka kurkumy 50 g masła 150 ml wrzątku Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Jabłka
R'n'G Kitchenstopniach przez ok. 40 min. Studzimy na kratce. 4.5.2.15 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/chleb-razowy-orkiszowo-zytni-zakwasie/ BosowKuchni Artykuł Chleb razowy orkiszowo-żytni na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuNaturalnego” wystąpiła tutaj kawa Inka, w roli „Przyjemnego” – czekolada Artykuł Czeko- kawa z bitą śmietaną pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkudługiego polerowania. Pojemność garnka pozwala przygotować np. zasmażane buraczki czy marchewkę na ciepło do obiadu (na 3-4 osoby nie potrzeba większego garnka) lub ugotować budyń czy kisiel na deser albo ugotować zupę na 2-3 osoby. Wewnątrz garnka znajduje się miarka, która pomoże precyzyjnie odmierzyć ilość np. mleka czy wody. Pokrywka garnka jest szklana, ze stalową obwódką oraz niewielkim
Codzienna kuchnia niecodziennaDrożdżowe bułeczki to chyba jedna z najpopularniejszych słodkich przekąsek. Dziś prezentuję bułeczki z jabłkiem, świetnie sprawdzające się w roli deseru lub słodkiego drugiego śniadania. Wykonując je bazowałam na przepisie Tosi - jednak nie powstrzymałam się przed wprowadzeniem niewielkich modyfikacji ;-) Bułeczki jogurtowe z jabłkiem BUŁECZKI JOGURTOWE Z JABŁKIEM Na 6 - 8 sztuk: 400 g mąki pszennej 2 łyżeczki suszonych drożdży
peggiwkuchni