deser - 61894 przepisów (strona:1738/4127)

Chutney ze śliwek i czerwonej cebulki 183

ocet. Dusimy. Dodajemy tymianek, zagotowujemy. Przekładamy do słoików. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/chutney-ze-sliwek-czerwonej-cebulki/ MieszamWGarnku Artykuł Chutney ze śliwek i czerwonej cebulki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Sernik czekoladowy ricotta aromatyzowany pomarańczą 154

tygodnia włoskiego  w jednym z popularnych marketów. Co prawda miałam inny pomysł na jej wykorzystanie, ale jak to już u mnie bywa nastąpiła mała zmiana planów, i zamiast deseru powstał bardzo kremowy sernik. W zasadzie to przyznam wam się do czegoś, tak jak jestem olbrzymią zwolenniczką używania prawdziwego masła w wypiekach, to tym razem wykorzystałam zwykłą margarynę do pieczenia

vaniliowoczekoladowa
Klasyczny lemon curd 309

tart, czy dodatek do jogurtów i serników. Jest tak pyszny, aksamitny i kremowy, że wyjadanie go ze słoiczka to czysta przyjemność. Przyjemność w kolorze słońca, która fantastycznie zwieńczy Wasze desery i ciasta! :D Lemon curd Potrzebujesz: 2 jajka 2 żółtka 160g cukru 60g masła otarta skórka i sok z 2 cytryn Sposób przyrządzenia: 1. W niedużym garnuszku roztrzep jajka

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto Cappuccino 129

Idealna propozycja dla osób lubiących ciasta w typie tiramisu. Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Świetnie sprawdza się również jako deser w pucharkach (zamiast biszkoptu można użyć np. nasączonych biszkoptów). Składniki -4 jajka -1/2 szkl. mąki ziemniaczanej -1/2 szkl. mąki pszennej -3/4 szkl. cukru -2 łyżeczki proszku do pieczenia -3 łyżki kakao -cukier waniliowy -budyń śmietankowy -kostka

Zielona Kuchnia
PIKANTNE KOTLETY Z MOZZARELLĄ 174

zakupy i wydania większej kwoty pieniężnej, a najlepiej wykorzystując to co ma się raczej standardowo już w domu.  Jak wiadomo przy gościach do głównego dania musi być jakiś deser, dlatego dobrze by było, aby pierwsze danie nie było zbyt ciężkie i zostało miejsce na słodkości😁 Przyznam się, że mistrzem układania na talerzu nie jestem (stawiam na smak) to staram

Zdrowie i pysznie na talerzu
Relacja ze słodkich warsztatów z Małą Cukierenką 152

Witajcie kochani! Dzisiaj pokrótce chciałam w końcu napisać o moich warsztatach, które odbyły się na początku sierpnia we Wrocławiu :). Warsztaty prowadziłam pod hasłem „Desery na lato”. Z uczestnikami przygotowałam prosty sernik z truskawkami, sernik jogurtowy z malinami, żel owocowy i bakaliowe kuleczki z marchewką. Serniki ozdobiliśmy przy pomocy nowych tylek – kul sferycznych. W sumie w warsztatach wzięło udział 19 osób

Mała Cukierenka
Tort kakaowy z borówkami, winogronami i kremem śmietankowo - malinowym 167

Tort z malinowym kremem na bazie śmietany z dodatkiem mascarpone. Lekki i pachnący kończącym się latem, dojrzałymi owocami i kwitnącymi gałązkami lawendy.

Przepisy Kulinarne
Domowe, suszone pomidory w oliwie 142

czosnku/paprykę i zalewamy ciepłym tłuszczem. Zakręcamy 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/domowe-suszone-pomidory-oliwie/ MieszamWGarnku     Artykuł Domowe, suszone pomidory w oliwie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto z borówkami 176

końcówkę lata  i niedzielny deser polecam lekkie ciasto z borówkami. To połączenie ciasta biszkoptowego z sernikiem na zimno jest po prostu pyszne. CIASTO Z BORÓWKAMI Składniki: (tortownica 24cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa śmietankowo-owocowa: 330 ml śmietany 30% galaretka

Bon appetit mon amie
Greentest i Food cleaner – dwa urządzenia, dzięki którym zdrowiej jemy 112

dziecko powoduje, że zdarza nam się popełnić trochę grzeszków, a wolny czas spędzić na fajnym filmie. Zresztą lubimy od czasu do czasu zjeść mielonego lub placki ziemniaczane, a na deser kawałek pysznego ciasta własnej roboty. Niemniej jednak świadomość co jest zdrowe i co nam służy, a co szkodzi – jest, i dzięki niej możemy wracać na odpowiednie tory. Nie jestem

Moja Delicja
Kiedy dorosnę będę... kucharzem - recenzja 118

lody?  W jaki sposób ozdobnie złożyć serwetkę na stół?  Bez jakiego składnika nie wyprodukuje się czekolady?   Kto zawodowo przyrządza kawę?  Czyim dziełem są pyszne desery i torty?  Dlaczego piekarz może być niewyspany?  Jakie witaminy znajdują się w owocach i warzywach?  Skąd pochodzi sushi?   Ponadto zawiera:   - 73 naklejki  - sprawdzony przepis

Di gotuje
Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową 153

delikatny smak, wspaniale komponuje się z wieloma daniami. Może być spożywana na ciepło, zimno, jako dodatek do dań słonych i słodkich, do sałatek, zup, zapiekanek, kotletów wegetariańskich, a nawet deserów. Błyskawiczne gołąbki z czarną komosą ryżową można jeść zarówno na zimno, jak i na ciepło. Z dodatkiem sosów (np. tajski sos chili) lub bez. Sałatę rzymską je się głównie

mojewypiekiinietylko
Czekoladowy sernik z bananami – bez pieczenia 268

czekoladzie 130 g masła Warstwa serowa: 1 kg sera sernikowego (u mnie Piątnica) 100 g czekolady (gorzka, deserowa lub mleczna – w zależności od tego jak bardzo wytrawny smak deseru chcemy osiągnąć) 4 łyżki cukru pudru 2,5 łyżki żelatyny 1/2 szkl. mleka Warstwa śmietanowa: 500 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 1/3 szkl. mleka

Smaki Na Talerzu
Aromatyczna konfitura z białych winogron z figami. 133

eśli obrodziły Ci w Twoim ogrodzie białe winogrona to musisz zrobić tę smaczną i aromatyczną konfiturę. Doskonale nadaje się do deserów, na śniadaniowe kanapki itp. Zapraszam po przepis : Składniki :           na 6-7 małych słoiczków 1 kg białych winogron ( najlepiej słodkiej odmiany ) 7 świeżych fig 60 dkg cukru żelującego

Przepisy i porady kulinarne
Ciasteczka comfort food słodko-słone z wędzoną solą 111

Ciastka robię głównie na święta (mam tylko bożonarodzeniowe foremki do pierniczków) i kiedy mam ochotę poprawić sobie nastrój. Dziś będą te comfort foodowe ciasteczka, bo do

Ugotowane pozamiatane

Proponowane wyszukiwania