Drożdżowe puchate bułeczki z dżemem w środku posypane cukrem pudrem. Wspaniały domowy deser Najlepsze są jeszcze ciepłe! Składniki: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 250 ml mleka 1 jajko 80 g masła, roztopionego 60 g cukru pudru 1 roztrzepane jajko dżem wiśniowy lub truskawkowy (zamiennie powidła, marmolada) Przygotowanie: Do kubka kruszymy drożdże, dodajemy cukier oraz
Zasmakuj KuchniPyszne, proste w przygotowaniu jabłkowo-gruszkowe smoothie na wodzie kokosowej . Idealne w ramach drugiego śniadania czy zdrowego deseru. Spróbujcie. Składniki: 8 krążków suszonych jabłek z cynamonem Amkez 200 ml wody kokosowej 1 gruszka Przygotowanie: Do misy blendera z nożami wkładamy suszone krążki jabłek, zalewamy je kokosową wodą. Zostawiamy na chwilę. W tym czasie obieramy gruszkę, kroimy na mniejsze kawałki
Słodkie okruszkipyzami i modrą kapustą. Ja postawiłam na rybę: grilowany łosoś, ziemniaki dauphinoise, masło ziołowe, puree z kalafiora z wermutem. Genialne! :) Na samą myśl leci mi ślinka. Czas na deser! W tym wypadku wybraliśmy tak samo: tradycyjne lody, trzy gałki: pistacjowa, truskawkowa i waniliowa, coulis z brzoskwiń, chrupiące wafelki i posypka (chyba pistacjowa). Ale było pysznie, prawdziwe, tradycyjne lody. Do pokoju
Trufelkowoprzygotowane na ich bazie! Kaczka z pyzami (inaczej kluchy na łachu, parowce), szagówki, placki ziemniaczane (plyndze), szare kluchy, pyzy z mięsem, purre (pyry deptane), pyry z gziką, a na deser babka poznańska, rogale marcińskie, chruściki oraz szneka z glancem. Na danie główne wybrałam moją ulubioną potrawę Pyry z gzikiem. Pyry z gzikiem to postne danie po poznańsku, na które składają
Trufelkowooknem słońce świeci, uwielbiam lody, najlepszy deser zaraz obok mrożonej kawy . Dzisiaj proponuję 3-składnikowe. Szybkie w przygotowaniu, smaczne, i zdrowe :). A to znaczy, że można się nimi zajadać bez ograniczeń! Zapraszam! Składniki: 2 banany 10 daktyli 3 łyżki masła orzechowego (100% orzechowe) Wykonanie: Banana obrać, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do zamrażarki na ok 30 minut
Trufelkowouspokajająco i pomaga utrzymać prawidłową wagę. Ponadto jest bardzo uniwersalna w zastosowaniu, można z niej przygotować cały wachlarz różnorodnych potraw, zaczynając od śniadaniowych, przez dania obiadowe i lunchowe na deserach kończąc. Dzisiaj mam dla Was przepis na smaczne placuszki z dyni, a że jesienne potrawy powinny być pełne smaku i mocno rozgrzewać, placuszki są z dużą ilością aromatycznych przypraw. Niczym
Fitsweet.mepóźne maliny i śliwki pomagają nam sobie wrócić jeszcze myślami do ciepłego lata. W związku z tym, że malin w tym roku było dość sporo zrobiłam trochę różnych deserów z ich udziałem. Tym razem zapraszam Was na domowy serek a la Danio bez cukru białego. Polecam Wam dosładzać go wg uznania, bo wiele zależy jak słodkie mamy owoce. Możecie
Mania Wypiekanianajlepiej robić to widelcem, tak jak w przypadku porzeczek), a owoce przełożyć do garnka. Pamiętajcie - czarny bez na surowo jest trujący! Nie używamy go więc do dekoracji ciast czy deserów, tylko przerabiamy na syrop albo dżem. U mnie tylko ten pierwszy, w dodatku w ilościach raczej mizernych; więcej bzu nie udało nam się znaleźć. Syrop jest boski! Pachnie pięknie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMiał być sernik. Klasyczny pieczony, mocno waniliowy. Potem, że może jednak na zimno. Ostatecznie wyszedł sernik, ale w szklance. Nie szkodzi. Smakował wybitnie malinowo. I można
Kucharzycawody Warzywa podajemy na sałacie, polane sosem. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/pieczone-warzywa-sezonowe-sosem-awokado/ MieszamWGarnku Artykuł Pieczone warzywa sezonowe z sosem z awokado pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumurzynek o niesamowicie czekoladowym smaku. Do wykonania ciasta nie potrzeba dużo składników. Ciasto zawsze wychodzi. Jego przygotowanie jest bardzo proste dlatego polecam mało doświadczonym kucharkom ;) źródło: " Ciasta i desery czekoladowe" Wymiary blaszki: keksówka Temperatura pieczenia: 180C Czas pieczenia: 50-55 minut Składniki: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 3 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 3/4 kostki masła 200g 1/2 szklanki
Różne smaki w kuchniwarto włączyć ją do codziennej diety z uwagi na dobroczynny wpływ na nasz organizm. Kasza nie musi być tylko nudnym dodatkiem do obiadu, możecie z niej zrobić na przykład... deser. Dziś proponuję kaszę zmiksowaną z ciemną czekoladą na gładki budyń z dodatkiem miodu. Niebo w gębie
Milion Smakówjedzenie to wciąż dla mnie najpiękniejsza życiowa czynność, która nie dość, że niezbędna to w dodatku bardzo przyjemna. Od czasu do czasu też wrzucę przepis na ciasto czy zdrowy deser, w końcu najważniejsza jest różnorodność i zachowanie umiaru, co nie? Dzisiaj przychodzę do Was z jarzynową sałatką na bazie kaszy jaglanej podanej w... pomidorach malinowych. Szczerze mówiąc, pierwszy raz faszerowałam
Kuchnia EllieCiasto bez pieczenia na miarę sernika z dużą ilością kokosu na kakaowym spodzie. W środku znajdziesz również morele z syropu, które możesz zamienić na brzoskwinie. Nie
Via GustoDziś mam dla Was naprawdę ekspresowy, a przy tym pyszny deser. Gruszki zapiekane w cieście francuskim z Nutellą w środku. Z podanych składaników zrobiłam 6 porcji, gruszki, których użyłam są znacznie mniejsze od standardowych (odmiana Rocha). Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 6 małych gruszek lub 4 większe Nutella 1 jajko brązowy cukier Gruszki myjemy, obieramy, przekrawamy na połówki i wydrążamy
Ciastkozercy