lody Il Cantagalli na lotnisku w Lamezii też są wielce ok. Tartuffo zjemy w każdej większej cukierni, ale jeśli będziecie w Pizzo, to pamiętajcie, że właśnie stąd pochodzi ten deser. Najładniejszy widok jest z: Gelateria Belvedere Angelo P.zza Della Republica, 43, Pizzo Pizza Pizzę można zjeść wszędzie, ale nie polecam wam byle jakiej pizzy. W tradycyjnych pizzeriach powstają pizze
Ugotowane pozamiataneszczerze tak - jest to jedno z najlepszych ciast z jabłkami, jakie jadłam. Mało ciasta, duży rozpływający się w ustach kawałek jabłka. Idealne do porannej kawy lub na popołudniowy deser. I powiem więcej - jest to zwyczajne ciasto, nie jakieś wykwintne, którym można zastąpić urodzinowy tort - nie oszukujmy się, tak nie jest. Ale faktem jest, że jest smaczne i znika szybko. Tego
Mojewlasne.plprostych nie ma sobie równych:) Poważnie! Od dłuższej chwili zastanawiam się czy kiedykolwiek zrobiłam ciasto prostsze i odpowiedź jest przecząca:) Do tego całkiem nieźle smakuje. I choć nazwanie tego deseru szarlotką jest nieco na wyrost, to jednak zdecydowanie warto go sobie przygotować:) 5 dużych, twardych jabłek (u mnie jonaprince grójeckie) 500 g serka mascarpone około 1 łyżka cukru pudru
Smaki Na Talerzuzalewy z pomidorów. 4.20 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-chleba-pieczonej-dyni-papryki-czosnku-suszonych-pomidorow/ MieszamWGarnku Artykuł Pasta do chleba z pieczonej dyni, papryki, czosnku i suszonych pomidorów pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPewnie kojarzysz ciasto Rafaello robione na herbatnikach – bardzo szybkie i pyszne. W swojej szafce znalazłam macę (placki, które w składzie mają tylko mąkę i wodę
Via Gustotylko gotować, ale też podpatrzeć i podpytać o kulinarne tajniki i sztuczki. Ja trafiłam do grupy Pastry Chef'a restauracji N31 Krzysztofa Kopcińskiego, której zadaniem było stworzenie deseru. Dzisiejszy torty jest inspirowany ciastem czekoladowym Mistrza Krzysztofa, który zdradził mi swój przepis na idealny biszkopt. TORT CZEKOLADOWY Składniki: (forma 25 cm) biszkopt (wg.przepisu Krzysztofa w mniejszych proporcjach
Bon appetit mon amiedzisiejszy deser przygotowałam takie oto małe kuleczki :) Pączuszki wyszły mięciutkie, puszyste i naprawdę pyszne. Bardzo polecam na jesienne wieczory :) Składniki: 3,5 czubatej szklanki mąki 2/3 szklanki cukru 50 g drożdży 2 łyżki stopionego masła 1 łyżka soku z cytryny 6 żółtek szczypta soli Ponadto: olej do smażenia cukier puder do posypania Sposób przyrządzania mini pączków : Drożdże rozpuszczamy
Różne smaki w kuchniaromatycznym smarowidłem w roli głównej! W akcji biorą udział wszelkie babki, ciasta, ciasteczka, muffinki, bułeczki, torty itp. których składnikiem jest masło orzechowe . Dozwolone jest również jego wykorzystanie w deserze na zimno. Ja postawiłam na klasykę, czyli pulchne bułeczki drożdżowe masłem orzechowym obficie nadziane . Do tego wierzch okraszony pistacjami i kamyczkami czekoladowymi - i tak oto jestem w kulinarnym niebie
Grunt to przepis!Czekolada znana jest od wieków. Trudno znaleźć osobę, która jej nie lubi. Jest podstawą wielu deserów, ciast, jest po prostu niezastąpiona w kuchni! Uwielbiam ją za jej ogromny wachlarz zastosowań. Spoglądając jednak trzeźwym okiem, ten produkt jest słodyczem, kalorycznym, słodkim słodyczem ;). Jedynie gorzka czekolada o dużej zawartości kakao jest dla nas zalecana- dodaje energii, pomaga w myśleniu, a dzięki dużej
Nastoletnie Wypiekaniemojej wyobraźni kulinarnej, to połączenie smakowe wydaje się bardzo dobre. Ale czy przypadnie do gustu rodzinie? Czy zjedzą taki obiad? Cynamon tak mocno kojarzy się z daniami słodkimi, z deserami, że w takich sytuacjach spodziewam się problemów. No i na dodatek śliwki i jabłko. Czyli kurczak na słodko, owocowo i z cynamonowym aromatem... Obawy okazały się płonne - zjedli i się
zadanie-gotowanieciasto upieczemy na niedzielę?", prawie zawsze odpowiadałam, że babkę. ^^ Nadal jest to jedno z moich ulubionych ciast. Teraz jednak za każdym razem eksperymentuję i testuję rożne wersje tego deseru. Tym razem padło na kokos i, według mnie, był to strzał w dziesiątkę. Przepis znalazłam na jednej ze stron kulinarnych i trochę zmodyfikowałam. Czytaj dalej
Kuchenny Double TroublePuree z dyni to postawa Waszych jesiennych wypieków i deserów. Myślę, że jego przygotowanie nie powinno nastręczać żadnych trudności. Zamrożone puree można wykorzystać przez okrągły rok. Składniki: nieduża dynia o mocno pomarańczowym, mączystym miąższu Przygotowanie: Dynię umyć, wydrążyć łyżką środek z nasionami, z których można zrobić pestki dyni . Pokroić na mniejsze plastry. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywką
Słodka StrefaSentymentalny powrót do czasów dzieciństwa. Blok czekoladowy. Po prostu :-) składniki: 250 g masła 1 szklanka cukru 1/2 szklanki mleka 4 łyżki kakao 300 g mleka w
babka w formieczasu najdzie mnie ogromna ochota na ciasto z jabłkami. Ostatnio przygotowałam taką przepyszną krajankę z jabłkami i solonym karmelem. To coś dla fanów jesiennych wypieków, prostych przepisów, bardzo słodkich deserów, szarlotek, toffifee, chrupiącej orzechowej kruszonki i cynamonu :) ciasto: 300 g mąki pszennej 50 g cukru 200 g masła 2 jajka kruszonka: 20 g płatków migdałów 80 g odłożonego ciasta (szczegóły
Mienta blogZakręcamy i odstawiamy na ok. 1 tydz. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/domowa-kiszona-kapusta-sloikow/ MieszamWGarnku Artykuł Domowa kiszona kapusta do słoików pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnku