Bardzo łatwy i szybki do zrobienia sernik na zimno. Idealny na gorące dni :) SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚR. 22 CM: SPÓD: 20 dag herbatników maślanych 10
Pani na deserKolejne smotthie, które dodatkowo ciekawie wygląda. Polecam zrobić jest pyszne i orzeźwiające :) SKŁADNIKI DLA 1 OSOBY: WARSTWA ŻÓŁTA: 1 banan 1 pomarańcza łyżka jogurtu greckiego WARSTWA
Pani na deserDziś, w dniu swoich urodzin jestem pewna, że gdybym jeszcze raz mogła przeżyć swoje 5 urodziny byłabym zachwycona takim tortem! Tylko
Słodki PomysłNa pomysł tego ciasta wpadłam już jakiś czas temu, ale jak to bywa trochę mi czasu zabrało. Szukając czegoś w zamrażarce wpadł mi w ręce szpinak
Pani na deserolejem miętowym Chef: Dani García z Dani Garcia Group, Marbella, Hiszpania (2*) Danie główne i najpyszniejsze: Ceviche z makreli od Mitsuharu “Michy” Tsumury z restauracji Maido w Limie, Peru Deser: Monaka z polskim kozim serem, suszonymi owocami i japońskimi piklami (w pięknym papierku z naklejką z polską banderą). Chef: Zaiyu Hasegawa z Den w Tokio, Japonia (2*) Lody z pietruszki(...)świni złotnickiej od Daniego Garcíi. Super że szefowie zadali sobie trud, żeby sprawdzić gdzie jadą, jakie są typowe dla nas smaki i składniki. Polskie akcenty były też w japońskim deserze z kozim serem i suszonymi śliwkami oraz w pyłku pszczelim, który trafił do kolejnego lodowego deseru. Absolutnym hitem było ceviche z makreli od Mitsuharu Tsumury. Będę musiała się więcej dowiedzieć
Ugotowane pozamiatanePasta z twarożku i pieczonych warzyw Ta pasta to świetna propozycja dla wszystkich miłośników twarogów i warzywa. Do jej przygotowania można wykorzystać wszelkie warzywa pieczona
KorniszonkiOstatnio zamiast jednego z posiłków w ciągu dnia dogadzam sobie takim koktajlem lub jak ktoś woli modnym ostatnio smoothie. Jest pyszne i pożywne. Polecam :) SKŁADNIKI DLA
Pani na deserZapraszam na smaczny deser w innym wydaniu. Mille-feuille to kremówka ale ja podałam ją w pucharku z pokruszonym ciastem francuskim i dzięki temu pięknie się prezentuje. Polecam na deser po uroczystym obiedzie. Składniki: 100 g ciasta francuskiego 1 szkl wyciśniętego soku z marchewki 330 ml śmietanki 30 % 1 czubata łyżka proszku budyniowego 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka masła(...)ciasto francuskie wykładamy po 2 łyżki masy śmietanowo-marchewkowej. Na masę pozostałe ciasto francuskie i pozostałą masę. Na górę deserków wykładamy śmietankę którą odłożyliśmy. Dekorujemy posypką kolorową. Deser przechowujemy w lodówce. Najlepiej składać deser przed podaniem aby ciasto francuskie było kruche. Przepis na 4 porcje
słodkie i nie tylko historie kulinarneDziś zapraszam Was na warstwowy deser chia z kokosową galaretką. Pyszny, prosty w przygotowaniu, cieszący oczy. Osobiście uwielbiam desery z dodatkiem chia. Są proste w przygotowaniu, lżejsze od tradycyjnych i cieszą oczy. Dziś wersja z pyszną kokosową galaretką. Jeśli jesteś wielbicielem kokosowych smaków, to na pewno będziesz nią zachwycony. Spróbujcie. Składniki: 180 g zimnego jogurtu naturalnego 1 łyżka nasion(...)resztę mieszamy ze sproszkowaną liofilizowaną truskawką i syropem z agawy. Całość przekładamy do pucharka lub wysokiej szklanki. Następnie wykładamy warstwę kokosowej galaretki i odłożone 2 łyżki jogurtu z chia. Deser warto zwieńczyć nadzieniem malinowym (lub świeżymi malinami) i kokosową galaretką. Smacznego
Słodkie okruszkiPrzepis na to ciasto wycięłam już lata temu z opakowania po proszku do pieczenia i kiedyś szukając czegoś natknęłam się na nie. Postanowiłam upiec i powiem
Pani na deserkwietnia 2018 . Zarówno zatwardziali kawosze jak i świeżaki kofeinowe mają możliwość w tym czasie popróbować różnych sposobów przygotowywania tego szlachetnego trunku , oraz posmakować towarzyszących mu rozmaitych ciast i deserów . Tym razem festiwal zmienił lekko formę i zamiast wyboru między kawusią singielką, samotnym ciachem oraz parką wyżej wspomnianych, klienci mogą się raczyć ofertą #Solo lub #wDuecie . Ku pamięci recytuję podstawowe zasady(...)festiwalowe : bez rezerwacji , bez rejestracji, bez ściągania aplikacji, bez limitów odwiedzin kofeinowych miejsc, bez limitów wypitej kawy i zjedzonego ciasta zestaw #Solo : kawa/napój + deser = 12 PLN zestaw #wDuecie : 2 x kawa/napój + 2 x deser = 20PLN bariście wyłuszczyć zachciankę skorzystania z menu festiwalowego przed złożeniem zamówienia Lista uczestników tego kawowego wydarzenia jest całkiem liczna. 29 lokali zdecydowało się oszołomić
Grunt to przepis!Deserowy serniczek z sosem kajmakowym i bananem. Uwielbiam desery w szklankach za ich prostotę, smak i szybkość w przygotowaniu. Często przygotowuję je na spotkania z przyjaciółką lub od tak, gdy mam ochotę na słodką chwilę relaksu. Dziś polecam Wam pyszny deserowy serniczek z sosem kajmakowym i bananem. Bardzo prosty w przygotowaniu i naprawdę pyszny. Polecam. Składniki: 5 łyżek(...)pomarańczy. Próbujemy. Na dno pucharka / szklanki wysypujemy groszek ptysiowy, nakładamy naszą serową masę. Następnie układamy plasterki banana. Masę kajmakową podgrzewamy z niewielką ilością mleka, mieszamy. Powstałym sosem polewamy nasz deser. Zdobimy kleksem z nadzienia malinowego, plasterkiem banana i groszkiem ptysiowym. Deser można podać od razu lub schłodzić w lodówce. Smacznego
Słodkie okruszkiwarzywa są naprawdę dobrze przyrządzone (jeśli lubicie je al dente ), więc z pewnością zadowolą wegetarian. Danie główne w Menu B: sałata z grillowanych nowalijek z granitą kozią. Deser Deser to intrygująca wariacja na temat karpatki. Na talerzu pojawia się krem waniliowy ukryty pomiędzy dwiema warstwami chrupiącego ciasta (niczym na faworki), otulony dodatkowo bezą włoską i polany sosem(...)pomarańczowym. Mimo że według mnie sam krem miał ciut za dużo wanilii (przez co był delikatnie zbyt gorzki), to oceniam deser jako bardzo przyjemne słodkie zakończenie uczty. Deser: karpatka z chrustu z sosem pomarańczowym. Podsumowanie Steak N' Roll podczas Festiwalu Restaurant Week zaprezentuje dwa zupełnie różne menu. Pierwsze mięsne jest swego rodzaju wizytówką restauracji. Jest zdecydowane, męskie, z fajnymi
Food SquarePyszne, bardzo pożywne i słodkie batoniki owsiane z dodatkiem ziaren. Nie są to batony w wersji fit, zawierają tłuszcz, miód oraz brązowy cukier. Fajna przekąska na
Pani na deserMalarskiej, ba nawet przyjechać specjalnie do Wrocławia! Danie główne w Menu B: sum z pieca / puree z wędzonych warzyw / sos rakowy / sałatka z czarnej soczewicy i zielonego groszku. Deser Początkowo myślałem, że po daniu głównym jedyne, co by mogło mnie zadowolić do duża micha rakowego sosu, ale jednak domowy pączek jest zawsze dobrą opcją! Szczególnie kiedy jest pulchny, a jednocześnie(...)Bardziej wytrawny niż słodki z domowymi wiśniami z syropu i skąpany w lekkiej bezowej piance, podanej z galaretką z fermentowanych wiśni. Dla mnie to była kropka nad „i” . Idealny deser po pysznej uczcie, po którym wychodzi się z uśmiechem na ustach z restauracji. Deser: pączek wiśniowy / beza / galaretka z fermentowanej wiśni / puder z zielonej herbaty. Podsumowanie Malarska 25 podczas
Food Square