deser - 61894 przepisów (strona:1415/4127)

Potwory i spółka - zielony deser 143

bardzo łatwa odsłona deseru na urodziny dla dziecka w słoiku. Tym razem dzieci zamówiły sobie galaretkę, więc co zrobiła mama -galaretkę :) a że nadal w  tematyce " Potwory i spółka", więc wybór kolorów nie należał do najtrudniejszych. Składniki:  2 agrestowe galaretki (ja użyłam Winiar) 200 ml śmietany 20 % niebieski barwnik 1 łyżka cukru pudru 1 laska wanilii Sposób przygotowania

Wielki apetyt
Pavlova z kremem toffi 129

okazało się, że jest to naprawdę łatwe, Pavlova bywa na moim stole naprawdę często. Tym razem odeszłam od klasyki- zobaczcie co pysznego z tego wyszło. Dodam, że to idealny deser na każdą imprezę. Czy to urodziny czy Walentynki dobra Pavlova nie jest zła! Składniki: 5 białek jaj kurzych 300g drobnego cukru 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 1 łyżka octu winnego cytryna

Wielki apetyt
Deser dla prawdziwej księżniczki 99

łyżki galaretki i pozostawić do zastygnięcia. Na warstwę galaretki nałożyć warstwę pianki a następnie przybrać żelkami ( ja wybrałam te w kolorze pastelowym) i posypką, które zalewamy 1 łyżką galaretki. Deser wstawiamy do lodówki na ok. godzinę. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Torcik lekki jak chmurka 110

pieczenia Jana Niezbędnego. Piecz w temperaturze 100 stopni do momentu, gdy będą chrupiące. Biszkopciki (każdy z blatów udekoruj kremem i ułóż na nich bezy. Polej adwokatem. Złóż wszystkie warstwy deseru i udekoruj wieżę solonym karmelem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Czeko lepki -test 129

jeden paluch trafi do buzi :) Moja 5 letnia Werka bawiła się świetnie, z reszta sami zobaczcie. Jak dla mnie produkt genialny- miałam chwilę spokoju a dziecko samo przygotowało sobie deser. To naprawdę fajna zabawa- nie tylko dla dzieci :) Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Waniliowa babka majonezowa 108

Łatwa i wyjątkowo szybka babka z dodatkiem majonezu i wanilii.  Ciasto jest niezwykle puszyste i wilgotne, po prostu pyszne. Rewelacyjna na święta, niedzielny deser jak i codziennej kawki.  Składniki: 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 4 duże jajka 3/4 szklanki ulubionego majonezu (u mnie od lat Winiary) 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wielki apetyt
Najlepsze ciasto czekoladowe 129

mnie aspektem jest fakt, że jest dziecinnie łatwe i szybkie w przygotowaniu i nie mam góry naczyń do zmywania. Świetnie sprawdza się jako składowa deserów (przykład znajdziesz tu ) lub samodzielnie. Tym razem podałam je klasycznie z sosem truskawkowym i lodami. Goście byli zachwyceni, moje dzieci również. Szczerze polecam- jestem pewna, że tak jak ja sięw

Wielki apetyt
Ponidziałkowy "fit" - Koktajl truskawkowo - bananowy z imbirem na maślance 140

witamy nowy tydzień czymś zdecydowanie lekkim. Dzisiaj zapraszamy na koktajl owocowy na bazie maślanki w połączeniu z imbirem i mielonymi migdałami. Całość idealnie się skomponowała i dała nam pożywny deser bądź drugie śniadanie.  Koktajl truskawkowo - bananowy z imbirem na maślance SKŁADNIKI : (na 2 porcje) 250 g truskawek 1 banan 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 500 ml schłodzonej maślanki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Deser kokosowy z nasionami chia. 122

nasienne i pokroić na mniejsze cząstki. Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze części. Owoce razem zmiksować na gładko. W pucharkach ułożyć warstwę mleczną , a na górze warstwę owocową . Pycha. deser kokosowy z nasionami chia

O kuchni z uczuciem
Niedzielny powrót do przeszłości - ptasie mleczko w nowej wersji. 221

byłam mała, Mama często przygotowywała dla nas ptasie mleczko.  Już raz przedstawiałam Wam moją wersję tego pysznego deseru ( Przepisu tu ).  A dziś przedstawiam wersję numer 2, w formie ciasta. Ptasie mleczko. Składniki na tortownicę 24 cm: 180 g herbatników 60 g masła 250 ml mleczka skondensowanego 2 galaretki (smak dowolny, mogą być różne) Herbatniki kruszymy w mikserze

Miksturownik
Jogurtowa panna cotta z sosem rabarbarowym na 2 urodziny bloga 120

istniał, to Wy dajecie mi motywację, aby się rozwijać i aby przenosić ten blog na kolejne poziomy jakości. Dziękuję! Nie umiem piec tortów, moją domeną zdecydowanie są proste, rustykalne desery. Dlatego z okazji 2-gich urodzin Chilli, Czosnek i Oliwa przygotowałam dla Was lekką panna cottę jogurtową z sosem rabarbarowym. Proszę, częstujcie się :) Jogurtowa panna cotta z sosem rabarbarowym Składniki

Chilli Czosnek i Oliwa
Tartaletki z karmelem i czekoladą. 180

Czasem zakochuję się w zdjęciach deserów ,których absolutnie nie powinnam jeść .Kasuję więc stronę w nadziei ,że ochota na słodkie cudo przejdzie…Nie , nadal siedzi głęboko w głowie i nie daje mi spokoju. Tak było z tymi tartaletkami .Upiekłam .Na swoją zgubę. Składniki: 1 , 1/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru 140 g zimnego masła 3 łyżki lodowatej wody

Ladylaura.
Wspaniały WITARIAŃSKI MAKOWIEC i równie wspaniały SOS CZEKOLADOWY 163

Dzisiaj przedstawię Wam przepis mojego znajomego z sieci, autora bloga  naturanatalerzu.pl. Ten blog zachwycił mnie od pierwszego spojrzenia, pięknymi zdjęciami pięknych deserów, jak się okazało na dodatek - witariańskich, a także równie smacznych, jak pięknych, kilka sprawdziłam.  Za wszystkim stoi człowiek z prawdziwą pasją, Adam, i dla mnie to kolejny dowód na to, że naprawdę dobre jedzenie robią

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
A'la Malakoff truskawkowy 192

Dziś na deser proponuję austriackie ciasto Malakoff tylko, że w wersji bez pieczenia. Inspirację znalazłam na blogu Ostra-na-słodko  i postanowiłam ją lekko zmodyfikować. Polecam wersję Sylwii Ładygi z ww. bloga a także zachęcam do wypróbowania mojej. Mniam! A'la Malakoff truskawkowy Składniki: 3 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 250 g miękkiego masła, 2 żółtka

paapilotkaa
Budyniowa owsianka z orzechami, korzennymi ciasteczkami i truskawkami 165

masłem. W reszcie mleka rozprowadzić mąkę pszenną i ziemniaczaną, wlać do mleka. Gotować przez chwilę, aż budyń zgęstnieje. Zdjąć z ognia, wsypać płatki owsiane i wymieszać. Ja swój deser przygotowałam na talerzyku przy pomocy pierścienia. Można jednak podać go w szklance lub pucharku. Na dno wsypać pokruszone ciastka, na ciastka wylać owsiankę. Odstawić do wystygnięcia. Przed podaniem udekorować owocami

Codzienna kuchnia niecodzienna