deser - 61894 przepisów (strona:1261/4127)

Ciasto z mąki kokosowej z ananasem | FIT ciasto 148

proste i szybkie FIT ciasto z mąki kokosowej. Wilgotne, delikatne, bardzo kokosowe z dużymi kawałkami słodkiego, soczystego ananasa. Wszystko w myśl hasła: smacznie, zdrowo, kolorowo. Koniecznie przetestujcie, myślę, że deser w takim wydaniu jest w stanie przekonać nawet najbardziej zatwardziałych przeciwników kuchennych eksperymentów. Składniki (forma o wymiarach 12 cm x 31 cm): Ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki mąki kokosowej

Fitsweet.me
Sylwester 2017 252

Sylwester tuż tuż! W Sylwestra blog Moja smaczna kuchnia obchodzić będzie swoje 8 urodziny! Potem Karnawał, będzie zabawa, będzie się działo! A co dobrego przygotujecie na zabawę? Sałatki, pyszne desery i nie tylko, zobaczcie sami! Udanej zabawy! Bellini Tiramisu kokosowe Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną

Moja smaczna kuchnia
Ciasto z mąki kokosowej z ananasem | FIT ciasto 156

proste i szybkie FIT ciasto z mąki kokosowej. Wilgotne, delikatne, bardzo kokosowe z dużymi kawałkami słodkiego, soczystego ananasa. Wszystko w myśl hasła: smacznie, zdrowo, kolorowo. Koniecznie przetestujcie, myślę, że deser w takim wydaniu jest w stanie przekonać nawet najbardziej zatwardziałych przeciwników kuchennych eksperymentów. Składniki (forma o wymiarach 12 cm x 31 cm): Ciasto: 6 jajek 1/2 szklanki mąki kokosowej

Fitsweet.me
Eklery orzechowe 107

czwartkowe popołudnie prezentuję przepis na pyszne eklery z kremem orzechowym. To pyszny deser dla całej rodziny. Nikt im się nie oprze. Polecam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 1 szklanka wody, 100g margaryny, 200g mąki, 6 jajek, szczypta soli, Krem: 200g zmielonych orzechów włoskich, 200ml mleka, 1 szklanka cukru, 200g masła, Polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady, 1 łyżka mleka, 30g posiekanych orzechów włoskich. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
Fondant czekoladowy 207

przed Sylwestrem zaproponuję dziś czekoladowy fondat, czekoladową lawę na talerzu. Deser obłędny w smaku, goraca lawa wyciekająca z wnętrza czekoladowej babeczki. Polecam gorąco, na pewno zaskoczycie swoich gości nie tylko zresztą w Sylwestra. Przepis znaleziony na blogu u Kuby Kuronia . Fondant czekoladowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Tarta z jabłkami i kremem czekoladowym 124

Pyszna i łatwa do zrobienia tarta z jabłkami i kremem czekoladowym podana na deser, na pewno posmakuje i sprawi radość gościom. Krem z dodatkiem mleka w proszku wspaniale łączy się ze smakiem jabłek i chrupiącym spodem tarty. Tarta jest chyba jednym z najłatwiejszych ciast do przygotowania, a smak jej wnętrza zależy tylko od naszych upodobań. Mnie ostatnio bardzo przypadło

Kuchcik gotuje
Kawowe naleśniki z kremem mascarpone 143

chyba, że to kawa z cykorią) i mascarpone, które miało być do ciasta, ale zabrakło czasu na jego wykonanie. Żeby się nie zmarnowało, wykorzystałam te składniki do zrobienia pysznego deseru. Także smakosze kawy, zachęcam wypróbować ten przepis, zawsze to jakaś odmiana przyjmowania kawy.😏 A ten farsz.."niebo w gębie" ! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: naleśniki: -3/4 szklanki zaparzonej ulubionej kawy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Chatka puchatka 218

Przepyszny serowy deser bez pieczenia. Nie tylko dobrze smakuje ale też pięknie prezentuje się na stole. Może wydawać się trochę trudny do zrobienia ale w rzeczywistości wcale taki nie jest. W razie potrzeby można poprosić kogoś do pomocy przy składaniu herbatników. Masa serowa:  750 g twarogu półtłustego 250 g masła 1 szkl cukru pudru 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki

Smakołyki Asi
Sernik z musem i galaretką z borówki 171

borówka to typowy świąteczny owoc. Jest cierpka i kwaśna. Świetnie pasuje do słodkiego sernika, zwłaszcza w postaci kremowego musu. Sernik z musem z borówki jest lekki. To przepyszny kilkuwarstwowy deser, który zadowoli fanów sernika. Mus zrobiłam z ubitej śmietanki i przetartych borówek. Dzięki temu jest leciutki i ma puszystą konsystencję. Czerwona borówka nadaje fajnego posmaku i podkreśla smak sernika. Sernik

codojedzenia
Proste domowe krówki z tahini i suszonych daktyli (bez cukru) 167

przed Wigilią przychodzę do Was z pomysłem last minute na pyszny i zdrowy deser, którym możecie obdarować najbliższych albo cieszyć się w rodzinnym gronie w tym świątecznym czasie. Są to bardzo proste do zrobienia krówki, które powstają z zaledwie 3 składników - pasty tahini, suszonych daktyli oraz szczypty soli. Są mięciutkie, orzechowe w smaku i lekko słodkie. I uwierzcie - uzależniające! ;) Dzisiejszy

Chilli Czosnek i Oliwa
Moczka czyli slaska zupa deser 111

Moczka to śląskie danie wigilie. Generalnie jest to zupa, ale coraz częściej jest podawana w formie deseru, mega słodkiego, gęstego, przypominającego budyń. Taką wersję właśnie dzisiaj przygotowałam: na pierniku, z piwem, z dużą ilości bakalii. Zapraszam, bo to tradycja warta podtrzymywania. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Domowy likier – kawowa krówka 173

wiele częściej. Mam nadzieję, że mój pomysł na prezent spodoba się również Wam i wykorzystacie go nieraz! Likier jest odpowiednio gęsty i sprawdzi się równie wyśmienicie jako polewa do deserów. Składniki: – 1 puszka mleka zagęszczonego słodzonego – 200ml mleka – 200ml spirytusu – 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej *opcjonalnie: 100ml przegotowanej wody Puszkę mleka gotujemy

Be Fit Be Strong
Ciasto przekładaniec bez pieczenia 569

Łatwe do zrobienia i bardzo smaczne ciasto przekładaniec bez pieczenia to deser, który przypadnie do gustu osobom lubiącym ciasta z kremem. Herbatniki są przełożone kremem z kaszy manny i warstewką marmolady, która przyjemnie ożywia smak tego ciasta bez pieczenia. Ciasto przekładaniec z kremem bez pieczenia nie wymaga dużych umiejętności, a wykonanie nie zabiera wiele czasu. Ciasto najlepiej smakuje

Kuchcik gotuje
BIAŁA BÛCHE Z KREMEM KASZTANOWYM 146

bûches kształtem przypominały polano, dzisiejsze przypominają bardziej roladę. Rolady i ich nadzienia mogą mieć przeróżne smaki: czekoladowy, waniliowy, owocowy, kasztanowy, pistacjowy, kokosowy, tiramisu. Mogą być również podawane w postaci deseru lodowego. Ja proponuję Wam dzisiaj świąteczną roladę z delikatnym, przepysznym kremem kasztanowym z dodatkiem mascarpone i bitej śmietany. Kasztany są bowiem nieodłącznym elementem francuskiego świątecznego menu, zarówno w wersji wytrawnej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska