Przepis na : deser
Ten kisiel to kwintesencja jesieni. Idealny podwieczorek na deszczowy wieczór. Na pomysł wpadła Oliwka (koleżanka z klasy wciąż przynosi do szkoły kisiel, zrobiony, ale z torebki. Moja Oliweczka słusznie uważa, że "gotowe rzeczy nie są zdrowe", więc zapytała o kisiel z jabłek- czy się da zrobić), ja zajęłam się wykonaniem - powstał aromatyczny, rozgrzewający deser, który robimy już czwarty dzień z rzędu. I sądząc po komentarzach, na tym się nie skończy :) Składniki 3 duże jabłka sok z cytryny (do smaku) cukier... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...To, że zdrowa dieta powinna być bogata w duże ilości warzyw i owoców każdy z nas wie, lecz gdy nie jesteśmy specjalistami od zdrowia często nie mamy pojęcia, których produktów nie powinno się ze sobą łączyć.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...