deser - 61894 przepisów (strona:1204/4127)

Placki twarogowe z truskawkami 86

sycące placki z twarogiem i truskawkami. Przygotowanie:10 minut Koszt: tanie Sezon na truskawki trwa i trzeba korzysta z tych soczystych owoców. Dzisiaj mam dla Was propozycje mniejszego deseru w postaci sycących placuszków z twarogiem i truskawkami. Same placki są w sobie już sycące a z dodatkowymi owocami tworzą super kompozycję smakową. Zamiast truskawek możecie użyć inne owoce, ale najlepiej

zdrowo i aktywnie
Sernik z truskawkami na daktylowym spodzie 103

smakiem! Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Przyznaję, że na widok tego sernika nie jednemu opadła szczęka. Tak niewiele potrzeba, aby stworzyć fajny kontrast kolorystyczny i dawało efekt wow deseru. Przepis sam w sobie jest banalnie prosty i tani. Słodko słony spód z daktyli i masła orzechowego połączony z twarogiem i soczystą truskawką na prawdę zachwyca smakiem. Wykończenie sernika możecie zrobić

zdrowo i aktywnie
Kruchy mazurek porzeczkowo-migdałowy z lukrem 81

wielkanocny klasyk Ten wykwintny mazurek jest naprawdę idealny nie tylko na Wielkanoc. Można z powodzeniem przygotować go jak wspaniałe ciasto inne okazje – przyjęcie komunijne, proszony obiad lub jako wspaniały deser do kawy. Składniki na ciasto kruche: 20 dag mąki krupczatki 15 dag zimnego masła 2 żółtka 10 dag cukru pudru Nadzienie: 2 słoiki dżemu porzeczkowego 10 dag łuskanych migdałów Szybko

Gotujemy i jemy
Pomarańczowe tiramisu 94

nasączyć je kawą z likierem i posypać jedną łyżką kakao. Na biszkoptach rozsmarować połową masy serowej. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów namoczonych w kawie, posypać kakao i rozsmarować resztę sera. Deser wstawić do lodówki. Przed podaniem wierzch posypać kakao

Gotujemy i jemy
Sernik dyniowy na kruchym cieście 115

Sernik dyniowy - jesienny przysmak Sernik dyniowy to bardzo smaczne, jesienne ciasto, które cudownie pachnie i wygląda. Warto chociaż raz w roku przygotować taki deser, szczególnie w okresie Wszystkich Świętych. Jeżeli nie macie czasu na przygotowanie kruchego ciasta z powodzeniem można wykorzystać herbatniki. Składniki potrzebne na sernik dyniowy - mała porcja Kruche ciasto 100 g mąki pszennej 100 g zimnego masła

Gotujemy i jemy
American cookies, czyli amerykańskie ciasteczka z kawałkami czekolady 137

jest to, że są naprawdę proste do zrobienia i nie wymagają żadnych wyszukanych dodatków ani sprzętów kuchennych. Czas przygotowania tych pyszności, razem z pieczeniem, to zaledwie 30 minut! Idealny deser dla niespodziewanych gości : ) Za inspirację dziękuję portalowi Kwestia Smaku. Składniki potrzebne do przygotowania amerykańskich ciastek z czekoladą: 100 g miękkiego masła ¾ szklanki cukru (może być biały lub pół na pół

Gotujemy i jemy
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany 89

Beza z bitą śmietaną, czyli klasyczna Pavlova   Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Żeby wszystko było jasne, Pavlova to delikatna beza z bitą śmietaną i świeżymi owocami

Gotujemy i jemy
Ciasto czekoladowo-różane 115

wielu wariantach. Ten przepis to połączenie mocnego smaku czekolady z nutą róży. To prawda, ciasto jest dość ciężkie i wilgotne, ale pasuje idealnie do popołudniowej kawy lub jako deser po lekkim obiedzie

Gotujemy i jemy
Wykwintny tort z orzechów laskowych z kremem śmietankowym 130

cytryną). Na każdy blat nakładamy lekko schłodzony krem i kładziemy kolejna warstwę. Tort zdobimy pozostałym kremem i… gotowe! Jak się okazuje wszystkie składniki potrzebne do przygotowania tego wyjątkowego deseru można kupić w przystępnych cenach i nie zrujnować domowego budżetu. Wiele dań, których przygotowanie wydaje się być kosztowne można bez problemu wykonać z produktów dostępnych dyskoncie, a nasi goście będą zachwyceni

Gotujemy i jemy
Sorbetowe lody malinowe. Domowe lody z malin i mleka 102

Sorbet malinowy - domowe lody malinowe Sorbet malinowy jest cudowny w upalne letnie popołudnia. Osobiście lubię ten deser przygotowywać z dodatkiem mleka, które daje gładki, aksamitny smak. Dodatkowo przecieram większość malin, żeby pozbawić lody dużej ilości pestek. Lody sorbetowe są przepyszne, mają niewiele kalorii i wspaniale chłodzą i mogą być świetną owocową przekąską. Składniki potrzebne na sorbetowe lody malinowe

Gotujemy i jemy
WANILIOWE MUFFINY BEZGLUTENOWE – idealne śniadanie na słodko! 130

Dawno nie było tutaj przepisu na żadne pyszne muffiny. Dziś nadrabiam zaległości i przychodzę do Was z przepisem na najlepsze muffinki bezglutenowe – idealne na deser i na słodkie śniadanie! Ja zrobiłam klasyczną, waniliową wersję. Wy śmiało możecie dodać do nich kawałki gorzkiej czekolady lub bakalie. Będzie pysznie! Do ich przygotowania użyłam mąki bezglutenowej Mehl Farine Schär , o której już

Ostra na Słodko
Sernik na zimno z morelami 100

bardzo proszę o komentarz, napiszcie dlaczego? Większość jednak lubi, przepada wręcz za sernikami w wersji zimnej. Dopiero niedawno upały dały nam się we znaki a taki serniczek to idealny deser na upalne dni, ale nie tylko, smakuje idealnie o każdej porze roku. Zapraszam zatem na przepyszne ciasto na zimno. Ja użyłam moreli w syropie, Wy użyjcie jakie macie, świeże

Moje Małe Czarowanie
DESER BANOFFEE, CZYLI DESER Z MASCARPONE, TOFFI, CIASTKAMI I BANANAMI 2572

Deser ten powstał na podstawie znanego ciasta banoffee pie. Mascarpone, sos toffi, banany i kruche ciastka. Tylko kilka składników i wyczarować można pyszny, słodki deserek gotowy dosłownie w 20 minut. Przygotujcie go a na pewno zachwycicie nim każdego, zarówno domownika jak i gości :) Składniki na 2 szklanki: * 250 g serka mascarpone * 2 łyżki cukru pudru * 1 banan * 4 łyżki masy

Zrób to smacznie
Wegańska malinowa panna cotta FIT 106

wielbicielkę włoskich smaków, na moim blogu nie mogło zabraknąć przepisu na panna cottę. To deser wyjątkowo smaczny i prosty w wykonaniu, który w podstawowej wersji jest na bazie śmietanki. Tym razem jednak użyłam mleczka kokosowego i wyszło cudo! Jego piękny kolor zawdzięczam sokowi z malin, który otrzymałam po ugotowaniu świeżych malin i ich przetarciu. Brzmi kusząco? Na co czekacie

Be Fit Be Strong