deser - 61894 przepisów (strona:1205/4127)

SHAKE MORELOWY 86

ochłody i słodyczy dziś shake morelowy. Pyszny, zimny, gęsty, pity lub wyjadany łyżką. Obłędny smak słodkich moreli, lodów śmietankowych i mleka. Deser, koktajl, shake w ciągu dnia, traktujcie dowolnie Jest pyszny, polecam jak nigdy! SKŁADNIKI: 1 szklanka mleka (250 ml), u mnie 3,8% 5 moreli 2 czubate łyżki lodów śmietankowych lub waniliowych PRZYGOTOWANIE: Morele myję, pozbawiam pestek i kroję

Zasmakuj Kuchni
Bardzo chrupiąca granola z kaszą gryczaną i kakao 101

razem mam coś nietypowego. Otóż granolę z kaszą gryczana – baaaardzo chrupiącą i niezwykle smaczną. Granole świetnie sprawdzają się na pierwsze i drugie śniadanie, a również jako dodatki do deserów. Pamiętajcie, że te domowe są zdrowsze od tych kupnych. Nie zawierają konserwantów i ulepszaczy, ani cukru, którego dodają w ogromnych ilościach. Możemy sięgać po nasze ulubione bakalie i kombinować

Be Fit Be Strong
Ryż na mleku z cynamonem 91

Ryż na mleku z cynamonem to pyszny i sycący deser, który przygotować możemy na śniadanie, lub jako przekąska w ciągu dnia. Składniki: 200g ryżu 700-800ml mleka 20g cynamonu 4 łyżki cukru 1op. cukru waniliowego 1 łyżka masła Przygotowanie: Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, cukier i wsypujemy ryż. Gotujemy na średniej mocy palnika, mieszając często by ryż się

NiePieprz.pl
Ciasto z patisonów kakaowe z jeżynami 168

najczęściej smażę w bułce lub robię z nich placki. Zrobiłam też kilka słoików marynowanych patisonów. Pomyślałam jednak, że może by użyć je także do ciasta. Z cukinii robiłam taki deser już nie raz, więc tym razem padło na patisony. Tak powstało wilgotne Ciasto z patisonów kakaowe z dodatkiem jeżyn. Składniki: ciasto

Kuchnia co dnia
Przekładańce z wafli z masą kakaową i borówkami 96

Wszystko, co dobre szybko się kończy i niestety wakacje dla niektórych też. Na osłodzenie sobie tych ostatnich chwil przed szkołą, proponuję pyszny deser przygotowany z wafli ryżowych, soczystych borówek i klasycznego kremu do andrutów wg przepisu mojej Babci :) opakowanie wafli Sonko Slim Wafle ryżowe z ryżem białym jaśminowym i kokosem szklanka borówek masa: 250 g masła 3/4 szklanki cukru pół

Mienta blog
Fit lody karmelowo-czekoladowe 147

Ciepła pogoda nas nie opuszcza, więc pozostaje się tylko cieszyć i chłodzić jakimiś ziemnymi deserami. Najlepiej oczywiście sprawdzą się lody, więc dziś przepis na wersję domową i oczywiście bananową :) Te lody wymagają troszkę więcej pracy i czasu, niż te klasyczne, które można przygotować dosłownie w 5 minut i które również bardzo polecam (i przy okazji przypominam przepis, który pojawił się

Healthy food explorer
Ptysie w karmelu 104

Ptysie w karmelu nadziane pysznym francuskim kremem cukierniczym Crème pâtissière . To zdecydowanie deser na specjalne okazje! Ten wpis, razem z przepisem na krem francuski, otwiera całą serię, w której chciałabym podzielić się z Wami wiedzą i moimi wersjami przepisów z Le Cordon Bleu. W Paryżu nauczyłam się całego mnóstwa przydatnych cukierniczych trików. Przywiozłam też wiele ciastkowych inspiracji, które na pewno

Ciastkozercy
Waniliowy krem z serka homogenizowanego i kremówki 128

się do przekładania ciast, tortów czy wypełniania babeczek oraz rurek.  Ma doskonałą konsystencję, nie rozpływa się i utrzymuje nadany mu kształt. Krem ten sprawdzi się również jako lekki deser.  Polecam. 200g śmietanki 30-36% 200g serka homogenizowanego waniliowego (można użyć dowolnego smaku) 2 łyżki cukru pudru (płaskie lub wg smaku)   1 opakowanie śmietan-fixu (*)   Śmietankę

Di gotuje
Wegańskie babeczki z kiwi 138

Przepis na te pyszne babeczki pochodzi z książki Aleksandry Seghi "Zielona Toskania" . Babeczki robi się szybciutko, pięknie pachną, są przepyszne. Idealne jako deser ale także jako drugie śniadanie do szkoły czy pracy, polecam gorąco. Muffiny z kiwi. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Frużelina z borówek amerykańskich 121

Frużelina  z borówek to idealny sposób na pyszne owoce, jako zdrowy dodatek do lodów, deserów i ciast. To owoce w żelu, które swoim wyglądem przypominają gęsty kisiel lub rzadszą galaretkę. Można je przygotować na dwa sposoby, czyli przy pomocy żelatyny lub z dodatkiem mąki kartoflanej. Tym razem frużelinę zrobiłam na bazie mąki ziemniaczanej, bo nas sos jest gotowy

Kulinarne przygody Gatity
Delikatna rolada makowa (biszkoptowa) 171

przychodzę do Was nie tylko z przepisem na pyszną delikatną roladę makową, ale również z filiżanką dobrej kawy. Bo cóż może być lepszego. Dobrze dobrana kawa jest dopełnieniem każdego deseru. Aroma Pieno , to głębia i smak dla każdego kawosza. Mieszanka jasno palonych ziaren 100% Arabica pochodzących z plantacji znajdujących się w Brazylii, Kolumbii oraz Etiopii. Ta kawa zachwyci każdego. Już

Słodkie okruszki
Ciasto z czarnymi porzeczkami 87

Gości część kolejna, więc jest domowy deser Ciasto, które pięknie wygląda, świetnie smakuje, zawsze się udaje. Użyłam do jego przygotowania mąki pszennej i mąki kukurydzianej w proporcji 1:1, możecie upiec je także na samej mące pszennej. Mąka kukurydziana jednak dodaje pięknego, ciepłego koloru ciastu, które w połączeniu z ciemnymi owocami wygląda mega zachęcająco! Jeśli macie czas możecie oprószyć

Zasmakuj Kuchni
Torta di ricotta - toskańskie ciasto z ricottą 88

książki Aleksandry Seghi "Zielona Toskania". Ciasto wypiekane z ricottą jest leciutkie, pulchniutkie i zdecydowanie za pyszne, znika szybko. Jest idealne do porannej kawy czy herbaty, jako deser albo drugie śniadanie, idealne do szkoły czy pracy. Ono po prostu jest doskonałe, polecam do wypróbowania. Toskańskie ciasto z ricottą. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
TARTA TATIN Z BRZOSKWINIAMI I KREMEM JOGURTOWYM 106

jabłkami, ja proponuję Wam letnią wersję tarty tatin, z brzoskwiniami, zapewniam, ze jest pyszna i delikatna. A podana z  kremem jogurtowym to sama rozkosz. To idealna propozycja lekkiego deseru na letnie przyjęcie w ogrodzie. Czas przygotowania : 30 min Porcja dla 4-6 osób : ● 1 gotowe ciasto francuskie do formy o średnicy 24 cm* ● 5 brzoskwiń ● 60 g cukru

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska