Sezon na rabarbar w pełni. Na bazie rabarbaru można przygotować tradycyjny kompot, dżem rabarbarowy czy ciasto z rabarbarem. W sezonie letnim bardzo chętnie sięgamy po różnego
Przepiski.plSzybka sałatka z serem feta i owocem granatu, super sprawdzi się jako dodatek na grilla, ale także do lunchboxa! Składniki: 200 g mixu sałat, 1 owoc granatu, 2 ogórki gruntowe - dobrze umyte, 200 g sera feta, mała czerwona cebula, 20 małych kolorowych pomidorków koktajlowych, sól, 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Do mixu sałat dodajemy cebulę pokrojoną w cieniutkie półplastry, pomidorki
Lena GotujeMakaron z brokułem i kurczakiem w delikatnym i kremowym sosie. To prosty, szybki i bardzo smaczny pomysł na obiad . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron z brokułem i
Przepiski.plPrzedstawiam dziś przepis na przepyszne ciasto Shrek , które idealnie pasuje na ciepłe dni, do kawusi jak taki pyszny chłodny deser . Ciasto nie jest trudne co pracochłonne
Kawa z mlekiemlubczyku, czyli najlepszy przepis na maggi w płynie własnej roboty . Przygotowana z wypracowanych proporcji ziół, soli, cukru oraz odpowiednich dodatków. Jest idealnym dopełnieniem smaku wielu dań, począwszy od sałatek po kurczaka, wieprzowinę, ryby oraz warzywa. I wcale nie musisz długo czekać, ponieważ wykonanie przepisu nie zajmie więcej niż 1,5 godziny! Lista składników jest krótka i prosta, a samo przygotowanie(...)przecież nie o taki bukiet w naszym końcowym produkcie chodzi! Jeśli lubisz przyrządzać własne przyprawy oraz sosy, zobacz również nasze przepisy na domową kostkę rosołową , aromatyczny sos winegret do sałatki oraz rewelacyjny sos niemiecki . Warto pamiętać, że domowa maggi z lubczyka , podobnie jak wszystkie sosy lub przyprawy przygotowane domowym sposobem przenoszą nawet najprostsze dania na wyższy poziom i zmieniają
Kuchnia Na Wypasienaparach i koktajlach – imbir dodany do herbaty nada jej rozgrzewającego aromatu, z kolei w zimnych napojach podkreśli słodkość. Przygotowując potrawy na słono, warto dodać kandyzowany imbir między innymi do sałatek. Ze względu na swój słodki smak bardzo dobrze komponuje się nie tylko z sałatkami owocowymi, ale również z warzywami i grillowanym kurczakiem. Oprócz tego bardzo dobrze sprawdzi się w sosach
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneKotlety w płatkach kukurydzianych to fajna alternatywa tra tradycyjnych kotletów w panierce z bułki. Robi się je praktycznie tak samo jak tradycyjne kotlety, jednak podczas panierowania
Przepiski.plpieczenia o 5-10 minut. Kiedy ziemniaki będą miękkie, odkryj je i posyp startym parmezanem oraz koperkiem. Piecz jeszcze 10 minut bez przykrycia. Tak przygotowane ziemniaki możesz podać z sałatką lub jako dodatek do głównego dania. Bądź na bieżąco – odwiedź social media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Młode ziemniaki pieczone z parmezanem i mlekiem! Pestycydy w truskawkach(...)zweryfikować ich obecność? Jak urządzić funkcjonalną i atrakcyjną kuchnię? Dowiedz się, jaki zestaw mebli kuchennych wybrać i odbierz prezent na zakupy! 10 przepisów na zdrowe śniadania (bez mięsa) Sałatka z serem żółtym i chrupkami Cheetos! Idealne desery na DZIEŃ DZIECKA – aż 20 przepisów! ziemniaki pieczone z parmezanem – przepis
Via GustoZapiekane udka z kurczaka to fajny pomysł na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny. Zazwyczaj marynuję je dzień wcześniej i odstawiam do lodówki na całą
Przepiski.plPuszyste, delikatne i niezwykle aromatyczne drożdżowe racuchy z rabarbarem . Przygotowane na bazie starego i sprawdzonego przepisu z prostych składników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Puszyste racuszki to najlepszy
Przepiski.pljakie warzywa jeść na wiosnę? Warzywa na start sezonu Wprowadzanie do swojej diety świeżych produktów sezonowych warto zacząć od sałaty, szczypiorku czy też rzodkiewki. To odpowiedni jadłospis do zdrowych sałatek, jako dodatek do obiadu czy też urozmaicenie zwykłych, codziennych kanapek. Po zimie często jesteśmy wprost spragnieni czegoś zielonego. Dla osób, które lubią poznawać nowe smaki odkryciem mogą być liście musztardowca(...)Doskonałym przedplonem przed właściwą nasadą w warzywniku jest szpinak, który nie preferuje zbyt wysokich temperatur. Młode liście obfitują w witaminę C oraz w żelazo, są soczyste i doskonałe do sałatek, ale i jako dodatek do makaronu lub ryby na ciepło. Liście szpinaku w prosty sposób można przechować bezpośrednio po zbiorze poprzez ich zamrożenie. Wśród warzyw, które można pozyskać lub zakupić
Marcepanowa kuchnia