Przepis na : kolacja
Szakszuka. Szakszuka z chorizo - pikantne śniadanie pełne smaku Szakszuka , tradycyjne danie kuchni Bliskiego Wschodu, podbiła serca miłośników kulinariów na całym świecie. Ta aromatyczna potrawa, znana ze swojej pikantności i głębi smaku, idealnie sprawdza się jako sycące śniadanie lub obiad. Dzisiejsza wersja szakszuki z dodatkiem chorizo wprowadza nowy wymiar smaku, łącząc klasyczne elementy z hiszpańskim akcentem. Szakszuka Szakszuka to danie składające się z jajek w pikantnym sosie pomidorowym. Ta... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...